Libnet.ro
UNICEF

01:05

Republica Moldova exporta in UE mai putin decat cotele prevazute de Acordul de Asociere

Adevărul Adevărul,
Republica Moldova exporta in UE mai putin decat cotele prevazute de Acordul de Asociere

Republica Moldova nu acopera cotele de export stabilite de Acordul de Asociere cu UE. Astfel, in Uniunea Europena ajung mai putine mere, rosii si struguri decat cotele prevazute de UE. Ministerul Agriculturii motiveaza diferenta prin reluarea partiala a exporturilor din Republica Moldova de catre Federatia Rusa. continuă pe Adevărul

Republica Moldova a exportat mult mai putin in UE fara taxe decat putea deoarece Rusia, piata traditionala, ofera preturi mai bune

Exportul mai multor produse din Republica Moldova spre piata Uniunii Europene, cum ar fi cel de struguri, mere, rosii, nu acopera cotele prevazute in Acordul de Asociere, informeaza IPN.

ANALIZA Republica Moldova: cosmarul continua

Armand Gosu publica pe Contributors. ro o analiza exceptionala asupra situatiei imposible in care se gaseste acum Republica Moldova, un veritabil studiu de istorie recenta: De acum incolo nimic nu va mai fi ca inainte. 2015 nu este doar un an pierdut, ratat, o bucla din care Moldova pare ca nu poate sa mai iasa. Este anul aflat sub semnul furtului secolului, adica a jefuirii prin operatiuni frauduloase a trei banci, de Economii, Unibank si Banca Sociala, de circa un miliard de dolari, sub privirile ingaduitoare ale Bancii Nationale, Ministerului de Finante, Procuraturii Generale, Consiliului National Anticoruptie CNA, un fel de PNA de la Bucuresti, din perioada Adrian Nastase), Serviciului de Informatii si Securitate SIS).

Blocajul politic agraveaza criza economica din Republica Moldova - experti

Perpetuarea crizei politice va aprofunda si mai mult criza economica pe care o traverseaza Republica Moldova, spun experti citati de Radio Chisinau.

Republica Moldova: Liberalii, democratii si grupul Leanca ar putea forma o majoritate parlamentara cu deputatii care au parasit Partidul Comunist

Partidul Liberal PL), Partidul Democrat PD) si grupul Leanca ar putea purta discutii pentru formarea unei majoritati parlamentare in Republica Moldova, dupa ce, luni, sedinta speciala a Parlamentului de la Chisinau, la care urma sa fie supusa la vot echipa guvernamentala a prim-ministrului desemnat Ion Sturza nu a mai avut loc .

Republica Moldova merge din criza in criza

Crizele politice, sociale si economice se deruleaza si se intrepatrund intr-un ritm ametitor in Republica Moldova.

Timofti - intr-o situatie dificila in incercarea de a forma un Guvern acceptabil pentru Republica Moldova

Traian Basescu considera ca presedintele moldovean Nicolae Timofti se afla intr-o situatie extrem de dificila in incercarea de a forma un Guvern acceptabil pentru Republica Moldova, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a fostului sef de stat.

Petrolul, mai ieftin decat apa

UBS: inca un soc generat de China ar putea trimite cotatia la 25 de dolari/baril Un litru de petrol a ajuns sa fie mai ieftin decat un litru de apa, in conditiile in care, ieri, pretul barilului de titei 158,98 litri) a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 11 ani, fiind cotat la 34,80 de dolari. La un calcul simplu, un litru de apa imbuteliata in tara noastra - care costa circa 1,22 lei fara TVA) - este mai pretios decat un litru de petrol, care face 0,88 de lei. Specialistii ONU au avertizat inca de anul trecut ca apa va fi mai valoroasa decat petrolul in cel mult un deceniu si jumatate, spunand ca nivelul actual de consum al apei potabile este nesustenabil si, fara o reducere a acestuia, in curand ne vom confrunta cu o criza a apei.

Prognoza meteo pentru week-end: Vremea va fi mai calda decat de obicei in aceasta perioada

Sambata, valorile termice, mai ridicate decat cele normale pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, vor avea maxime ce se vor incadra, in general, intre 0 si 10 grade, iar minimele vor fi intre -5 si 5 grade, mai ridicate in sudul Banatului spre 7 grade, informeaza Mediafax.

Deficitul balantei comerciale va fi mult mai adanc decat cel din ultimii ani

2016 va fi primul an in care va creste deficitul balantei comerciale cu mult mai mult decat cel din ultimii patru-cinci ani, ne-a spus Mihai Ionescu, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania ANEIR).

Un nou ghid din Marea Britanie recomanda sa se consume mai putin alcool, criticii spun ca este alarmist si lasa loc de interventii ale statului-dadaca

Britanicii au nevoie sa bea mai putin in conditiile in care consumul de alcool creste riscul de cancer si de alte boli, a spus noul sef al Sanatatii in primul ghid de profil realizat in ultimii 20 de ani, criticat insa pentru ca ar fi un nou alarmism promovat de un stat dadaca, transmite Reuters.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2239 seconds )