Libnet.ro
UNICEF

16:45

Rex Tillerson: SUA nu recunosc votul pentru independenta al kurzilor din Irak

Hotnews Hotnews,
 Rex Tillerson: SUA nu recunosc votul pentru independenta al kurzilor din Irak

Statele Unite nu recunosc referendumul de independenta care a avut loc in Kurdistanul irakian si face apel la incetarea amenintarilor cu actiuni reciproce, a transmis vineri intr-un comunicat secretarul de stat american Rex Tillerson, informeaza Reuters. continuă pe Hotnews

Tensiuni sporite in Irak in urma votului pentru independenta kurzilor

In asteptarea rezultatelor referendumului pe tema independentei Kurdistanului irakian, tensiunile au crescut si mai mult la Bagdad, care a dispus desfasurarea armatei in zonele disputate intre puterea centrala si aceasta regiune autonoma, potrivit AFP.

Guvernul de la Bagdad refuza independenta kurzilor din Irak, sustinand ca rezultatul referendumului nu are caracter obligatoriu. Kurzii sunt somati sa predea controlul aeroporturilor

Guvernul de la Bagdad a exclus, marti, posibilitatea acordarii independentei pentru regiunea kurda din nordul Irakului, la o zi dupa ce kurzii au participat la un referendum pentru declararea independentei.

Liderul catalan sustine ca alegatorii se vor manifesta pasnic la referendumul pentru independenta

Liderul Cataloniei, Carles Puigdemont, a afirmat vineri ca este sigur ca toti alegatorii se vor manifesta pasnic duminica, zi in care ei sunt chemati sa se exprime in cadrul unui referendum privind independenta regiunii.

Catalanii infierbanta Spania cu referendumul pentru independenta. Premierul Mariano Rajoy nu participa la summitul UE

Catalanii vor vota duminica la referendumul asupra independentei in pofida masurilor drastice luate de guvernul spaniol pentru a impiedica desfasurarea acestuia .

Irak: Peste 92% dintre kurzi au votat pentru independenta

Kurzii din Irak au votat pentru crearea unui stat independent, a spus miercuri Comisia pentru Referendum si Alegeri, intr-un referendum care a infuriat guvernul din Bagdad, dar si puterile din regiune, Turcia si Iran, relateaza Reuters.

Catalonia se lupta pentru independenta. Cetatenii vor vota duminica la referendum

Catalanii mai au de asteptat doar pana duminica pentru a vota la referendumul asupra independentei, in ciuda masurilor politistilor luate de guvernul spaniol pentru a impiedica aceasta actiune.

Referendumul pentru independenta din Kurdistan: Rezultatele preliminare arata ca 90% dintre votanti au spus da

Sectiile de votare pentru referendumul asupra independentei Kurdistanului s-au inchis luni la ora locala 19. 00 aceeasi ca si ora Romaniei) si a inceput numaratoarea voturilor, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2289 seconds )