Libnet.ro
UNICEF

18:00

Romanii cea mai numeroasa minoritate din Republica Moldova

Adevărul Adevărul,
Romanii cea mai numeroasa minoritate din Republica Moldova

Noul an readuce vechile probleme institutionale, dar mai ales permanentele dileme identitare, care ne marcheaza existenta si asa destul de zbuciumata. Povestea cu recensamantul populatiei din Republica Moldova nu face decat sa exaspereze si sa confirme ca lucrul prost inceput nu poate avea decat rezultatul binecunoscut. Dar exista si motive de bucurie, la care ma voi referi pe parcurs. continuă pe Adevărul

FOTO Marturii cutremuratoare dupa 20 de ani de la cea mai mare tragedie din Portul Constanta: Valurile aruncau marinarii peste dig

CATASTROFA MARITIMA Data de 4 ianuarie 1995 ramane inscrisa in istoria Portului Constanta ca fiind ziua cea mai neagra. in urma cu 20 de ani, 54 de marinari au sfarsit dupa ce navele pe care se aflau s-au scufundat la mica distanta de tarm, in urma unei furtuni foarte puternice.

FOTO Marturii dupa 20 de ani de la cea mai mare tragedie din Portul Constanta: Valurile aruncau marinarii peste dig

Data de 4 ianuarie 1995 ramane inscrisa in istoria Portului Constanta ca fiind ziua cea mai neagra. in urma cu 20 de ani, 54 de marinari au sfarsit dupa ce navele pe care se aflau s-au scufundat la mica distanta de tarm, in urma unei furtuni foarte puternice.

Misterele recensamantului din Republica Moldova

Pe 30 decembrie 2014, pe retelele de socializare au inceput sa apara rezultate partiale ale recensamantului din Republica Moldova, care indicau o crestere spectaculoasa a numarului celor care s-au declarat etnici romani, dar si al celor care s-au declarat vorbitori de limba romana.

Paula Ungureanu, cea mai buna handbalista din Liga Nationala

Portarul HCM Baia Mare, Paula Ungureanu, cea care a tinut de multe ori echipa din Baia Mare in joc in multe din partidele din Liga Campionilor, a fost desemnata cea mai buna handbalista din Liga Nationala.

incepand cu 1 martie, soferii din Republica Moldova vor plati o taxa pentru a intra pe teritoriul Transnistriei

Incepand cu 1 martie 2015, soferii automobilelor cu numere de Republica Moldova, vor fi obligati sa procure o asigurare de raspundere civila la intrarea pe teritoriul regiunii transnistrene.

VIDEO Taxiul blindat: cea mai noua atractie din Sankt Petersburg

Cel mai ravnit taxi din orasul Sankt Petersburg este un vehicul militar amfibie, blindat, care a primit recent licenta de a transporta persoane in regim de traxi, dupa multe piedici birocratice depasite de proprietar.

Limba romana a invins in Republica Moldova. Cum sa vedem rezultatele recensamantului

In aceasta a doua zi din an au fost publicate datele cu privire la rezultatele recensamantului din Republica Moldova, desfasurat in anul 2014. Acestea arata o schimbarea radicala, pro-romaneasca in societatea de dincolo de Prut, o realitate la care toti factorii politici vor trebui sa se adapteze. Rezultatele, si asa aranjate, arata ca in curand statul Republica Moldova va fi unul inutil, populatia asumandu-si identitatea romaneasca.

20 de ani de la cea mai mare tragedie din Portul Constanta. 54 de oameni au murit. Nava care trebuia sa ii salveze avea motorul stricat

In urma cu doua decenii, pe 4 ianuarie 1995, doua nave incarcate cu combustibili s-au scufundat in portul Constanta din cauza unei furtuni puternice. Nu a existat niciun supravietuior. Toti cei 54 de marinari aflati la bordul vaselor si-au pierdut viata, dupa ce echipele de salvare au intervenit cu o nava veche de peste 30 de ani, care a fost nevoita sa renunte din cauza unor defectiuni la motor.

Forbes: Emma Stone a fost declarata cea mai profitabila actrita pentru studiourile de film, in 2014

Emma Stone a fost declarata de revista Forbes cea mai profitabila actrita pentru studiourile de film, pentru fiecare dolar pe care il primeste pentru prestatiile sale artista aducand, in schimb, venituri de.

Miliardarul Marcel Butuza participa din nou la Raliul Dakar, cea mai dura competitie din lume

Omul de afaceri, originar din Zarnesti, este un impatimit al unui sport mai putin accesibil romanilor de rand: enduro-cross. Adrenalina, viteza, curaj, teren accidentat si multe emotii, toate il atrag pe Marcel Butuza.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2037 seconds )