Libnet.ro
UNICEF

07:15

Schema africana de pacalit statul roman

România Liberă România Liberă,
Schema africana de pacalit statul roman

Afaceristii africani care ar trebui sa-l salveze pe deputatul Radu Popa de dosarul de incompatibilitate s-au specializat in preluarea unor firme cu un picior in groapa. continuă pe România Liberă

Autoritatile s-au angajat si contractul este semnat. Avocatul mostenitorilor Cumintenia Pamantului: Statul roman trebuie sa plateasca 11 milioane de euro, nu conteaza de unde

Statul roman trebuie sa plateasca la 31 octombrie 11 milioane de euro pentru Cumintenia Pamantului chiar daca nu se vor strange bani din donatii. Cel putin asta spune avocatul.

Darea in plata. Raiffeisen a notificat deja Statul roman ca se va adresa instantelor internationale pentru incalcarea tratatelor privind siguranta investitiilor. Ce raspund Finantele?

Epopeea aplicarii legii darii in plata este inca la inceput. Prima institutie de credit care a notificat Statul ca intentioneaza sa se adreseze Curtii de Arbitraj a Bancii Mondiale ICSID) este Raiffeisen Bank. Potrivit surselor noastre, alte doua banci pregatesc notificari similare. Motivul pentru care banca austriaca a notificat Ministerul Finantelor este simplu: intre Romania si Austria exista un tratat bilateral privind siguranta protectiei investitiilor straine, acesta fiind incalcat. Practic, dupa aparitia legii darii in plata, bancile sunt obligate sa provizioneze creditele care pot deveni neperformante, iar Raiffeisen tocmai a comunicat ca darea in plata le-a taiat 45 de milioane de euro din profit. HotNews. ro a adresat un set de intrebari Ministerului Finantelor pentru a evalua posibilele scenarii viitoare.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2024 seconds )