Libnet.ro
UNICEF

00:07

Scotia vrea sa blocheze Brexit-ul prin VETO

România Liberă România Liberă,
Scotia vrea sa blocheze Brexit-ul prin VETO

Scotia vrea negocieri urgente cu Uniunea Europeana, pentru a ramane in cadrul UE, dupa votul pro-Brexit dat de majoritatea englezilor, a anuntat premierul Nicola Sturgeon, dupa o reuniune de urgenta a Guvernului. Ea a mai aratat ca Scotia analizeaza posibilitatea organizarii unui nou referendum proindependenta. continuă pe România Liberă

Brexit-ul prin ochii unui cuplu romano-britanic. Ea: Primul efect a fost sa ne gandim ca nunta noastra va fi mai scumpa El: Pentru prima data mi-a fost rusine ca sunt englez

Ea este Alexandra. El este logodnicul ei, James. Pentru multi dintre noi, Brexit-ul si febra pietelor financiare de vineri sunt un spectacol neverosimil, indepartat, impanat cu povesti populiste si termeni tehnici: imigranti, NHS, reforma UE, indici futures, volatilitatea lirei. Pentru cuplul romano-englez stabilit la Londra, Brexit a insemnat un soc imediat, palpabil: Alexandra si James au simtit cum li se evapora peste noapte, la propriu, reperele si increderea in societatea in care traiesc. Dar si o parte din banii economisiti pentru nunta pe care vor sa o faca, in curand, in Romania.

FOTO. Cele mai interesante caricaturi cu Brexit-ul

Caricaturistii si-au ascutit creioanele si au realizat o multime de desene in care surprind Brexit-ul si consecintele iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. De la prabusirea unei stele de pe steagul UE pana la aruncarea in gol dintr-un avion, cu steagul britanic pe post de parasuta, va prezentam cele mai interesante desene, adunate de The Indepedent.

Listarile la Londra, reduse de incertitudinile privind Brexit-ul

Marea Britanie a fost, in ultimii ani, una dintre cele mai active piete pentru oferte publice initiale IPO) din Europa, depasind activitatile similare din Paris, Frankfurt si alte burse de pe continent, insa incertitudinile generate de rezultatul votului privind Brexit-ul posibila iesire a tarii din UE) a tinut pe margine companiile care au dorit sa se listeze.

BREXIT. Scotia vrea in UE: Posibil un nou referendum

Guvernul scotian vrea discutii mediatecu Bruxelles pentru a ramane in UE si va pregati un nou referendum privind independenta, ca urmare a votului Brexit, a declarat premierul Nicola Sturgeon.

Scotia vrea sa deschida discutii imediate cu Bruxelles-ul pentru a-si proteja locul in UE

Guvernul scotian vrea sa deschida discutii imediate cu Bruxelles-ul pentru a proteja locul Scotiei Uniunea Europeana in urma votului de iesire a Marii Britanii din UE, a declarat prim-ministrul Nicola Sturgeon, transmite BBC News.

Scotia vrea sa deschida discutii imediate cu Bruxelles-ul pentru a-si proteja locul in UE

Guvernul scotian vrea sa deschida discutii imediate cu Bruxelles-ul pentru a proteja locul Scotiei Uniunea Europeana in urma votului de iesire a Marii Britanii din UE, a declarat prim-ministrul Nicola Sturgeon, transmite BBC News.

Scotia vrea sa inceapa discutiile cu Bruxellesul pentru a-si proteja locul in Uniunea Europeana

Scotia intentioneaza sa lanseze imediat discutii cu UE si va pregati legislatia in vederea organizarii unui nou referendum privind separarea de Marea Britanie, dupa ce majoritatea britanicilor au votat pentru iesirea Regatului Unit din blocul comunitar, a declarat premierul scotian Nicola Sturgeon, citata de The Guardian.

Brexit-ul, consecinta neintelegerii lumii in care traim. Vor urma regrete. Tardive

Aproape toti comentatorii dadeau ca sigura ramanerea Marii Britanii in UE. Avantajele erau evidente pentru antreprenori, banci, companii mari, etc. Nu si pentru oamenii simpli, care au ascultat cantecul de sirena al unora precum Nigel Paul Farage, care explicau ca Marea Britanie si-a pierdut independenta si libertatea de actiune, prin apartenenta la UE. Dar nu explicau si avantajele, multiple si de loc neglijabile.

EXCLUSIV Dan Dungaciu. Brexit-ul in 10 puncte. Efectele asupra Europei si Romaniei

Cum s-a ajuns la Brexit, de ce si de data aceasta sondajele au fost inselatoare si ce urmeaza dupa votul britanicilor de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana este analiza realizata de Dan Dungaciu, director al Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane.

Brexit-ul cutremura valuta: Leul se prabuseste in raport cu euro si dolarul

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana provoaca un cutremur pe piata bancara internationala. Si leul are de suferit in urma Brexit-ului. Banca Nationala a Romaniei a anuntat pentru vineri.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2144 seconds )