Libnet.ro
UNICEF

15:45

Scriitorul in exil Liao Yiwu il considera pe castigatorul premiului Nobel pentru Literatura, Mo Yan, un poet de stat

Adevărul Adevărul,
Scriitorul in exil Liao Yiwu il considera pe castigatorul premiului Nobel pentru Literatura, Mo Yan, un poet de stat

Scriitorul si disidentul chinez Liao Yiwu, refugiat in Germania, a criticat aspru atribuirea premiului Nobel pentru Literatura 2012 chinezului Mo Yan, pe care il considera un poet de stat, relateaza AFP. continuă pe Adevărul

Castigatorul Premiului Nobel pentru Chimie este anuntat miercuri la Stockholm

Academia Regala de Stiinte de la Stockholm va anunta miercuri castigatorii Premiului Nobel pentru chimie pe anul 2012, anunta Agerpres. Ca si celelalte premii pentru stiinta, Premiul Nobel pentru Chimie recompenseaza in mod normal cercetarea efectuata cu mai mult de un deceniu in urma, astfel ca membrii Comitetului Nobel vor avea de ales dintre numeroase descoperiri facute de cercetatori.

Mo Yan, laureatul premiului Nobel pentru literatura pentru anul 2012

Chinezul Mo Yan este castigatorul premiului Nobel pentru literatura pe anul 2012, informeaza site-ul oficial. Scriitorul se afla printre favoriti, cot la cot cu japonezul Hakuri Murakami. Autorul chinez s-a nascut.

Mircea Cartarescu, despre castigatorul premiului Nobel pentru literatura: Nu stiu absolut nimic despre Mo Yan. Premiul este surprinzator

Scriitorul Mircea Cartarescu, aflat si el printre nominalizatii la premiul Nobel pentru literatura, a declarat, joi, ca nu stia de Mo Yan, chinezul care a fost desemnat castigator. Nu stiu absolut.

Laureatul premiului Nobel, Mo Yan, a cerut autoritatilor din China eliberarea disidentului Liu Xiaobo

Scriitorul chinez Mo Yan, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe 2012, a cerut autoritatilor din China sa il elibereze din inchisoare pe compatriotul sau, disidentul Liu Xiaobo, care a primit premiul Nobel.

MAEur saluta primirea premiului Nobel pentru Pace de catre UE

Ministerul Afacerilor Europene saluta acordarea premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene, decizie luata in unanimitate la 12 octombrie 2012 de membrii Comitetului Nobel de la Oslo, anunta ministerul printr-un comunicat de presa.

UE, printre favoritii la castigarea premiului Nobel pentru Pace

Uniunea Europeana, in pofida crizei pe care o traverseaza, si militantii pentru drepturile omului in Europa de Est se numara printre favoritii premiului Nobel pentru Pace, care va fi decernat vineri la Oslo, relateaza AFP.

Uniunea Europeana, printre favoritii la castigarea premiului Nobel pentru Pace.

Uniunea Europeana, in pofida crizei pe care o traverseaza, si militantii pentru drepturile omului in Europa de Est se numara printre favoritii premiului Nobel pentru Pace, care va fi decernat vineri la Oslo, relateaza AFP, citata de Mediafax. In acest an, un total de 231 de persoane si organizatii au intrat in cursa pentru prestigiosul premiu, intr-o editie care parea extrem de deschisa, pana in momentul in care televiziunea publica norvegiana NRK, in general bine informata, a facut din UE .

ILUSTRATIE Istoria premiului Nobel pentru literatura

Premiul Nobel pentru Literatura pe anul 2012 a fost decernat autorului chinez Mo Yan, a anuntat joi la Stockholm Academia Suedeza. Este prima data cand distinctia este acordata unui cetatean chinez, iar China este a cincea tara din Asia care primeste prestigiosul premiu. In ultimul secol, Nobelul pentru literatura a fost unul dintre cele mai controversate premii in comunitatea literara internationala. Va invitam la o scurta calatorie in timp, pentru a revedea cele mai importante momente din istoria premiului.

Scriitorul chinez Mo Yan a castigat premiul NOBEL pentru LITERATURA pe 2012.

Scriitorul chinez Mo Yan a primit premiul Nobel pentru literatura pe 2012, informeaza site-ul oficial al evenimentului, citat de Mediafax. Mo Yan, unul dintre cei mai celebri scriitori chinezi ai momentului si unul dintre cei mai piratati autori chinezi ai tuturor timpurilor, potrivit criticii de specialitate, a fost premiat pentru modul de un realism halucinatoriu in care imbina povestile populare cu istoria si contemporanul, potrivit comitetului Nobel. In 2011, premiul Nobel pentru .

UPDATE. Brian K. Kobilka si Robert J. Lefkowitz, LAUREATII premiului NOBEL pentru CHIMIE pe ...

Cercetatorii americani Brian K. Kobilka si Robert J. Lefkowitz au primit, miercuri, premiul Nobel pentru chimie pe 2012, informeaza site-ul nobelprize. org, potrivit Mediafax. Cercetatorii americani Brian K. Kobilka si Robert J. Lefkowitz au fost recompensati cu premiul Nobel pentru descoperiri de o importanta covarsitoare privind activitatile unei importante familii de receptori - receptorii cuplati cu proteina G RCPG), adica cea mai mare familie de receptori celulari de .

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2342 seconds )