Libnet.ro
UNICEF

01:05

Sfanta Parascheva, protectoarea Moldovei - Legende, obiceiuri si traditii. Ce nu e bine sa faci

Antena3 Antena3,
Sfanta Parascheva, protectoarea Moldovei - Legende, obiceiuri si traditii. Ce nu e bine sa faci

Pe 14 octombrie Biserica Ortodoxa o praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva, cunoscuta in popor si sub numele de Sfanta Vineri sau Vinerea Mare-. continuă pe Antena3

Sfanta Parascheva 2015. Viata si minunile Cuvioasei care ocroteste Moldova

Sfanta Parascheva cea noua este cinstita de Biserica Ortodoxa Romana pe 14 octombrie. La Mitropolia din Iasi a inceput pelerinajul cu mii de oameni care asteapta, pe frig si ploaie, sa se inchinela sfintele moaste ale Sfintei de la Mitropolie. Mai exista o sfanta cu acelasi nume, Sfanta Parascheva Romana, sarbatorita pe 26 iulie.

Rugaciune la Sfanta Parascheva. Maruntisurile made in China nu lipsesc din corturile ridicate la Iasi langa moaste

Rugaciune la Sfanta Parascheva. Hramul Sfintei Parascheva de la Iasi aduce anual in oras cateva sute de negustori care vand pe langa icoane si carti de rugaciune, maruntisuri poleite, made in China. Corturile de anul acesta sunt reduse numeric pentru ca municipalitatea a triat oferta negustorilor. Daca in 2014 peste 300 de comercianti si-au vandut marfa, zilele acestea doar 125 de negustori isi expun obiectele spre vanzare.

Ce obiceiuri respecta credinciosii de Sfanta Parascheva

Sarbatoarea inchinata Sfintei Cuvioasa Parascheva are loc pe 14 octombrie, iar credinciosii de-a lungul timpului au respectat mai multe obiceiuri pentru a o cinsti pe ocrotitoarea Moldovei, potrivit crestinortodox. ro.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2159 seconds )