Libnet.ro
UNICEF

15:00

Ce spune Putin despre incidentul din stramtoarea Kerci si intalnirea cu Trump

Adevărul Adevărul,
Ce spune Putin despre incidentul din stramtoarea Kerci si intalnirea cu Trump

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a acuzat pe omologul sau din Ucraina, Petro Porosenko, ca a orchestrat o provocare navala in Marea Neagra pentru a-si creste popularitatea inaintea alegerilor, scrie The Guardian. continuă pe Adevărul

Incidentul din Strmtoarea Kerci: Porosenko a promulgat intrarea n vigoare a legii martiale

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a promulgat intrarea in vigoare a legii martiale pentru o perioada de 30 de zile, in contextul incidentului din Stramtoarea Kerci, dupa ce trei nave ale marinei ucrainene au fost sechestrate de fortele speciale rusesti, a anuntat miercuri un purtator de cuvant, relateaza AFP.

Incidentul din Strmtoarea Kerci: Ucraina spune ca rusii au folosit sase nave FSB si patru ale fortelor navale, plus avioane si elicoptere de lupta

Un ofiter de contrainformatii militare ucrainean a fost ranit grav dupa ce avioane rusesti au tras cu rachete in navele ucraine sechestrate duminica, a spus seful serviciului de securitate ucrainene SBU), citat de Reuters.

Expertul Vladislav Kulminski: Cu incidentul din Stramtoarea Kerci, Rusia a vrut sa arate cine este stapan in casa

Rusia a vrut sa arate cine este stapan in casa, adica cine controleaza Stramtoarea Kerci. Astfel comenteaza directorul executiv al Institutului pentru Initiative Strategice, Vlad Kulminski, conflictul dintre granicerii maritimi rusi si militari ucraineni, care a avut loc duminica in Stramtoarea Kerci, transmite IPN, cu referire la emisiunea Politica Nataliei Morari de la postul de televiziune TV8.

Presa rusa: Alexandr Guscin: Criza din Strmtoarea Kerci poate escalada ntr-un razboi

Criza din Stramtoarea Kerci are potentialul sa devina un razboi intre Ucraina si Rusia, a declarat expertul Alexandr Guscin. Totul va depinde numai de faptul daca elita ucraineana va inghiti legea martiala. Alexandr Guscin, expert din cadrul Consiliului pentru afaceri internationale din Rusia, membru in Asociatia unita a expertilor din Uniunea Eurasiatica, a vorbit, pentru Pravda. ru, despre criza din Stramtoarea Kerci, citeaza Rador.

Unul dintre marinarii capturati in stramtoarea Kerci este originar din Chisinau

Unul dintre marinarii ucraineni capturati in incidentul din stramtoarea Kerci este nascut la Chisinau, dar nu detine cetatenie moldoveneasca. Informatia a fost prezentata in sedinta de Guvern de catre ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovshi, transmite IPN.

Ex-ministrul Apararii Valeriu Plesca: Conflictul din Stramtoarea Kerci este o provocare din partea Ucrainei

X-ministru Apararii Republicii Moldova Valeriu Plesca este de parere ca situatia creata in Stramtoarea Kerci, unde a izbucnit un conflict intre granicerii maritimi rusi si militari ucraineni, este o provocare din partea Ucrainei. Despre aceasta fostul ministru a spus in cadrul emisiunii Glavnoe de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

PL: Agresiunea militara rusa din Stramtoarea Kerci este un semnal de alarma care prezinta un pericol iminent si la adresa securitatii R. Moldova

Partidul Liberal a anuntat ca isi exprima ingrijorarea si condamna cu vehementa actiunile Federatiei Ruse privind atacul si capturarea a trei nave ucrainene in Stramtoarea Kerci, careface legatura intre Marea Neagra si Marea Azov.

NATO cere retinere si detensionare n conflictul din strmtoarea Kerci

Purtatorul de cuvant al Nato, Oana Lungescu, declara ca alianta monitorizeaza indeaproape evolutiile din Marea Azov si stramtoarea Kerci conform BBC.

Consiliul de Securitate a blocat propunerea Rusiei de a discuta incidentul din Marea Neagra. Reactie dura a Moscovei

Consiliul de Securitate al ONU a respins solicitarea Rusiei de a pune in discutie incidentul din stramtoarea Kerci. Decizia a fost luata cu 7 voturi impotriva, patru pentru si patru abtineri.

Reactia oficiala a NATO, dupa incidentul din Marea Neagra dintre Rusia si Ucraina

NATO a chemat la retinere dupa ce Ucraina a acuzat garzile de coasta ruse ca au deschis focul asupra a trei dintre navele sale care au incercat sa treaca prin Stramtoarea Kerci dintre Marea Neagra si Marea.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2092 seconds )