Libnet.ro
UNICEF

08:00

Statul Islamic se intareste dupa raidurile americane din Irak - FBI

Hotnews Hotnews,
 Statul Islamic se intareste dupa raidurile americane din Irak - FBI

Raidurile americane din Irak au dus la cresterea sprijinului pentru organizatia Statului Islamic, care continua sa se extinda, a declarat, miercuri, liderul FBI James Comey, conform AFP. continuă pe Hotnews

Paris: Conferinta cruciala pentru constituirea unei coalitii internationale impotriva gruparii Statul Islamic. Cateva state arabe, pregatite sa se alature coalitiei anti SI

Parisul gazduieste, luni, o conferinta cruciala ce va reuni reprezentantii a 20 de tari in incercare de a constitui o coalitie internationala care sa lupte impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, care a semanat haos in Irak si Siria, anunta AFP. Cotidianul The Guardian scrie ca o serie de state arabe, printre care s-ar numara Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita, ar urma sa se alature coalitiei internationale care va lupta impotriva gruparii extremiste sunnite Statul Islamic. SI a atras atentia dupa ce a ucis prin decapitare, in decursul ultimei luni, trei ostatici - doi jurnalisti americani si un lucrator umanitar britanic.

VIDEO Gruparea Statul Islamic revendica executia prin decapitare a celui de-al treilea ostatic in decurs de o luna, lucratorul umanitar britanic David Haines

Statul Islamic SI) a revendicat, in noaptea de sambata spre duminica, decapitarea celui de-al treilea ostatic in decurs de o luna, lucratorul umanitar britanic David Haines, in contextul in care Statele Unite isi multiplica initiativele in vederea construirii unei coalitii internationale impotriva gruparii jihadiste ce seamana haos in Irak si Siria. SI a difuzat un mesaj video in care a filmat asasinarea lui David Haines, in varsta de 44 de ani, a anuntat centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE. Este vorba despre a treia executie de acest tip in decurs de o luna, dupa decapitarile jurnalistilor americani James Foley si Steven Sotloff, luati ostatici tot in Siria. Ora 15:35: Inregistrarea video in care gruparea Statul Islamic revendica executia prin decapitare a ostaticului britanic David Haines este autentica, a anuntat duminica Ministerul britanic al Afacerilor Externe.

VIDEO. Statul Islamic, catre Obama: Lupta abia a inceput: va urma

Statul Islamic ii raspunde lui Obama intr-o inregistrare video: Lupta abia a inceput: va urma. Nu voi ezita sa actionez impotriva Statului Islamic in Siria, precum si in Irak, a declarat Obama, intr-un discurs rostit in urma cu o saptamana, la Casa Alba.

Statul Islamic planuieste sa-l asasineze pe Papa Francisc

Papa Francisc se confrunta cu riscul unei tentative de asasinat din partea extremistilor Statului Islamic din Irak si Siria ISIS), a fost avertizat Vaticanul de ambasadorul Irakului, chiar inaintea primei vizite a papei intr-o tara majoritar musulmana din acest weekend.

Gruparea Statul Islamic afirma ca l-a decapitat pe ostaticul britanic David Haines

Gruparea jihadista Statul Islamic SI) din Irak a publicat, sambata, o noua inregistrare video in care se prezinta decapitarea lucratorului britanic David Haines, in varsta de 44 de ani, amenintat cu executia in urma cu doua saptamani, informeaza BBC.

Gruparea Statul Islamic loveste din nou: afirma ca l-a decapitat pe ostaticul britanic David Haines

Gruparea jihadista Statul Islamic SI) din Irak a publicat, sambata, o noua inregistrare video in care se prezinta decapitarea ostaticului britanic David Haines, in varsta de 44 de ani, amenintat cu executia in urma cu doua saptamani, informeaza BBC.

Americanii efectueaza doua atacuri aeriene asupra jihadistilor din gruparea Statul Islamic

Fortele americane au efectuat luni doua atacuri asupra unor obiective ale jihadistilor din gruparea Statul Islamic SI), una din actiuni in apropiere de Bagdad, prima in aceasta zona, potrivit unui comunicat al armatei SUA, informeaza BBC.

Americanii au efectuat doua atacuri aeriene asupra jihadistilor din gruparea Statul Islamic

Fortele americane au efectuat luni doua atacuri asupra unor obiective ale jihadistilor din gruparea Statul Islamic SI), una din actiuni in apropiere de Bagdad, prima in aceasta zona, potrivit unui comunicat al armatei SUA, informeaza BBC.

Papa Francisc, pe lista neagra a teroristilor din cadrul gruparii Statul Islamic

Papa Francisc se afla pe lista neagra a teroristilor din cadrul gruparii Statul Islamic. Informatia vine din partea ambasadorului irakian la Vatican, care sustine ca exista riscul ca Suveranul Pontif sa fie.

Gruparea Statul Islamic a revendicat executia prin decapitare a britanicului David Haines

Statul IslamicSI) a revendicat executia prin decapitare a lucratorului umanitar britanic David Haines, ca represalii fata de intrarea Marii Britanii in coalitia impotriva acestei organizatii jihadiste, a anuntat sambata centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,274 seconds )