Libnet.ro
UNICEF

08:45

Tot mai multe necunoscute legate de lovitura de stat esuata din Turcia: De ce nu au doborat pucistii aeronava in care se afla Erdogan?

B1 B1,
Tot mai multe necunoscute legate de lovitura de stat esuata din Turcia: De ce nu au doborat pucistii aeronava in care se afla Erdogan?

In noaptea in care a avut loc lovitura de stat care a esuat, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan se afla in vacanta in Marmaris. Acesta a plecat cu un avion spre Istanbul si doua av. continuă pe B1

Tot mai multe televizoare alb-negru

O gospodarie din 100 detinea un televizor alb-negru, anul trecut, cele mai multe fiind in gospodariile agricultorilor, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica INS .

LIVE TEXT Lovitura de stat esuata din Turcia: Un nou bilant al mortilor - peste 290 de persoane/ 6.000 de persoane arestate dupa tentativa de puci / Comandantul bazei de la Incirlik si consilierul sef militar al presedintelui, arestati

O noua zi agitata in Turcia, a doua dupa lovitura de stat esuata de vineri noaptea. Autoritatile dau asigurari ca au preluat controlul integral asupra principalelor orase din tara, cu exceptia Instanbului unde mai raman cateva grupuri de conspiratori care inca nu s-au predat. Intre timp, operatiunea de epurare se desfasoara in forta, 6. 000 de persoane, dintre care jumatate militare, fiind arestate. Printre acestia se numara comandantul bazei de la Incirlik, folosita de trupele aliate pentru raidurile contra Statului Islamic, care este acuzat de complicitate la tentativa de puci si consilierul sef militar al presedintelui Erdogan. Liderul turc a promis la inmormantarea victimelor violentelor de vineri noaptea ca va continua sa curete virusul din institutiile statului, in conditiile in care Franta, ingrijorata de valul de arestari, a avertizat ca puciul esuat nu ii ofera lui Erdogan un cec in alb pentru epurari. ------------19:50: Erdogan afirma ca Turcia ar trebui sa evite orice intarziere in aplicarea pedepsei cu moartea. Reuters)19:29: Erdogan isi indeamna sustinatorii sa ramana in strada, in pietele publice. Reuters)18:32 Ministerul turc de Externe: Bilantul mortilor creste la peste 29017:24 Consilierul sef pe probleme militare al presedintelui Recep Erdogan, Ali Yazici, a fost arestat duminica, in legatura cu puciul esuat, anunta CNN Turk. 17:05 Armata turca spune ca sta la comanda statului si poporului turc - declaratie e Armatei Turciei, citata de NTV16:35: Citeste aici profilul lui Fethullah Gulen, clericul turc aflat in exil in SUA, acuzat de Erdogan ca s-ar afla in spatele loviturii de stat esuate. 16:31 John Kerry spune ca puciul esuat din Turcia nu a intrerupt lupta SUA impotriva Statului Islamic. Pentagonul anunta reluarea raidurilor aeriene din Turcia impotriva gruparii teroriste16:08 Premierul Binali Yildirim: Viata a revenit la normalitate in Turcia15:41 Turcia va scrie guvernelor occidentale, inclusiv SUA, pentru a cere sa-i extradeze pe sustinatorii lui Gulen15:19 Comandantul bazei aeriene de la Incirlik, generalul Bekir Ercan Van, a fost retinut pentru complicitate la tentativa de puci de vineri, informeaza Reuters precizand ca informatia este oficiala. 15:12 Erdogan promite: Vom continua sa curatam virusul din institutiile statuluiVezi in articol principalele momente ale zilei.

Lovitura de stat esuata din Turcia: Un nou bilant al mortilor - peste 290 de persoane/ 6.000 de persoane arestate dupa tentativa de puci / Comandantul bazei de la Incirlik si consilierul sef militar al presedintelui, arestati

O noua zi agitata in Turcia, a doua dupa lovitura de stat esuata de vineri noaptea. Autoritatile dau asigurari ca au preluat controlul integral asupra principalelor orase din tara, cu exceptia Instanbului unde mai raman cateva grupuri de conspiratori care inca nu s-au predat. Intre timp, operatiunea de epurare se desfasoara in forta, 6. 000 de persoane, dintre care jumatate militare, fiind arestate. Printre acestia se numara comandantul bazei de la Incirlik, folosita de trupele aliate pentru raidurile contra Statului Islamic, care este acuzat de complicitate la tentativa de puci si consilierul sef militar al presedintelui Erdogan. Liderul turc a promis la inmormantarea victimelor violentelor de vineri noaptea ca va continua sa curete virusul din institutiile statului, in conditiile in care Franta, ingrijorata de valul de arestari, a avertizat ca puciul esuat nu ii ofera lui Erdogan un cec in alb pentru epurari.

UPDATE Incepe operatiunea de epurare dupa lovitura de stat esuata din Turcia: Peste 2.700 de judecatori si procurori si 3.000 de soldati, retinuti. Printre ei, nume importante: un membru al Curtii Constitutionale si comandantii Armatelor a II-a si a III-

Autoritatile turce au ordonat sambata retinerea a 2. 745 de judecatori si procurori dupa tentativa de puci, informeaza Reuters citand informatii transmise de postul de televiziune NTV. Anterior, potrivit Anadolu, Consiliul Suprem al Judecatorilor si Procurorilor, autoritatea judiciara de top a Turciei, a suspendat 2. 745 de judecatori. In cursul zilei de sambata au mai fost retinuti comandantul Armatei a III-a Erdal ozturk si comandantul Armatei a II-a, generalul Adem Huduti dar si un membru al Curtii Constitutionale turce, Alparslan Altan.

Analiza. Turcia da batai de cap SUA si Europei. Occidentul, luat pe nepregatite de lovitura de stat esuata

Criza politica din Turcia, stat membru NATO confruntat cu o tentativa de lovitura de stat, a afectat increderea SUA si a Europei in presedintele turc Recep Tayyip Erdogan si va perturba eforturile de solutionare a crizelor din Orientul Mijlociu si a crizei migrantilor.

Organizatiile pentru drepturile omului sesizeaza institutiile statului roman in legatura cu situatia din Turcia dupa lovitura de stat esuata

Mai multe organizatii non-profit au transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului de Externe, Lazar Comanescu, prin care le solicita sa exprime o pozitie publica cu privire la necesitatea respectarii drepturilor omului si a principiilor statului de drept in procesul de stabilizare a situatiei din Turcia, dupa lovitura de stat esuata.

FOTO + VIDEO. Lovitura de stat esuata din Turcia: Mii de cetateni turci, in continuare pe strazi. Premier: Ziua, la munca. Seara sa ne continuam veghea in pietele publice

Mii de cetateni turci au iesit in strada, in noaptea de duminica spre luni, in semn de sustintere a regimului Ergodan, dupa lovitura de stat esuata, care a avut loc vineri spre sambata noaptea.

Presedinte ANAT: Turistii din statiunile turcesti nu au fost afectati de lovitura de stat esuata

Turistii romani care se afla in statiuni turcesti nu sunt afectati de lovitura de stat esuata, care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, in Turcia, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism ANAT), Alin Burcea.

FOTO+VIDEO. Lovitura de stat esuata, in Turcia, cu 265 morti. Cele mai importante momente ale zilei de sambata (LIVE TEXT)

Lovitura de stat din Turcia, de vineri noaptea, a esuat, sambata dimineata. Sute de oameni au murit, iar mii sunt raniti. Peste 2. 800 de militari sunt arestati. Guvernul turc il acuza pe liderul religios Fethullah Gulen ca a orchestrat puciul.

FOTO+VIDEO. Lovitura de stat esuata, in Turcia, cu 265 morti. Cele mai importante momente ale zilei (LIVE TEXT)

Lovitura de stat din Turcia, de vineri noaptea, a esuat, sambata dimineata. Sute de oameni au murit, iar mii sunt raniti. Peste 2. 800 de militari sunt arestati. Guvernul turc il acuza pe liderul religios Fethullah Gulen ca a orchestrat puciul.

ştiri de la B1

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2229 seconds )