Libnet.ro
UNICEF

07:00

Uniunea Europeana exprima dezamagire dupa decizia Ucrainei de renuntare la acordul de asociere

Hotnews Hotnews,
 Uniunea Europeana exprima dezamagire dupa decizia Ucrainei de renuntare la acordul de asociere

Uniunea Europeana a exprimat dezamagire in legatura cu decizia Ucrainei de a renunta la acordul de asociere, reiterand convingerea ca viitorul acestei tari consta intr-o relatie puternica cu UE. Este o dezamagire, nu doar pentru UE, ci si pentru poporul ucrainean, a declarat, potrivit AFP, Catherine Ashton, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe. Acordul de asociere propus Ucrainei de Uniunea Europeana a fost ingropat joi, la o saptamana inainte de semnarea sa prevazuta a avea loc la Vilnius, dupa ce Kievul a renuntat, pentru a relansa relatiile economice cu Rusia. continuă pe Hotnews

Republica Moldova intre Uniunea Europeana si Uniunea Vamala. Care sunt preferintele moldovenilor

Daca duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea la Uniunea Europeana, 48 % ar vota pentru, 34 % - contra, iar 11 % sunt indecisi, arata Barometrul Opiniei Publice, prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

De ce-ar fi bine ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana

Londra va tine captiva Uniunea Europeana in anii urmatori si va bloca orice avans al proceselor de integrare europeana si consolidare a guvernantei supranationale;Niciun proiect de nou tratat comunitar nu mai poate fi astazi luat in considerare, cu Marea Britanie in calitate de stat membru veto garantat);Prin concesiile repetate pe care le-a solicitat inca de la momentul aderarii, Londra doreste sa se profileze ca membru special al Uniunii, exceptat de o parte tot mai consistenta de obligatii cuprinse in acquis-ul comunitar;.

Sondaj: Jumatate din moldoveni ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeana

Aproape 50% dintre moldoveni ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeana. in acelasi timp, pentru aderarea la Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan ar opta 45,7% dintre moldoveni. Rezultatele au fost obtinute in cadrul Barometrul Socio-Politic, realizat de Institutul de Marketing si Sondaje IMAS-INC Chisinau la comanda Agentiei de presa IPN.

Uniunea Europeana vrea sa reglementeze cantitatea de apa pentru curatarea toaletelor

Uniunea Europeana si-a indreptat mai nou atentia asupra reglementarii cantitatii de apa optime pentru a curata toaletele si pisoarele europenilor. Initiativa a provocat reactii critice din partea.

Uniunea Europeana condamna dublul atentat comis la Beirut

Uniunea Europeana a exprimat consternare in legatura cu dublul atentat sinucigas care a vizat ambasada Iranului la Beirut, solvat cu moartea a 23 de persoane. inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe,.

Ambasadorul UE in Republica Moldova: Uniunea Europeana nu a stabilit un termen pentru integrarea Moldovei

Uniunea Europeana nu a stabilit o perioada in care Moldova ar putea deveni membru, iar toate reformele si procesele initiate in Republica Moldova sunt necesare doar pentru asocierea politica si economica cu UE. Declaratia apartine sefului Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Pirkka Tapiola, si a fost facuta in platoul emisiunii in Profunzime.

Vrem in Uniunea Europeana, dar inca alegem comunistii. Cum comenteaza expertii optiunile moldovenilor

In preajma summitului de la Vilnius, tot mai multi moldoveni isi doresc integrarea europeana a tarii, in defavoarea celei euro-asiatice. Pe acest val, coalitia de guvernare castiga teren, insa opozitia ramane in topul preferintelor electoratului.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2064 seconds )