Libnet.ro
UNICEF

22:15

VIDEO Centenar Maria Tanase. Trupa Pink Martini ii aduce un tribut pasarii maiastre

Adevărul Adevărul,
VIDEO Centenar Maria Tanase. Trupa Pink Martini ii aduce un tribut pasarii maiastre

In urma cu 100 de ani, pe 25 septembrie 1913, in mahalaua Caramidarilor din Bucuresti, venea pe lume cea are avea sa devina un simbol al culturii romanesti: Maria Tanase. Centenarul va fi sarbatorit, firesc, prin muzica: trupa Pink martine lanseaza albumul Get Happy, pe care a inclus un cover dupa piesa Pana cand nu te iubeam, iar naistul Nicolae Voiculet sustine concertul Maria Tanase 100 - Sunet pentru suflet. continuă pe Adevărul

VIDEO Centenar Maria Tanase. tRUPA Pink Martini ii aduce un tribut pasarii maiastre

In urma cu 100 de ani, pe 25 septembrie 1913, in mahalaua Caramidarilor din Bucuresti, venea pe lume cea are avea sa devina un simbol al culturii romanesti: Maria Tanase. Centenarul va fi sarbatorit, firesc, prin muzica: trupa Pink martine lanseaza albumul Get Happy, pe care a inclus un cover dupa piesa Pana cand nu te iubeam, iar naistul Nicolae Voiculet sustine concertul Maria Tanase 100 - Sunet pentru suflet.

Centenar Maria Tanase.

S-a nascut in 1913 in mahalaua Caramidarilor din Bucuresti, fiind al treilea copil al Anei Munteanu, originara din comuna sibiana Carta, si al florarului Ion Coanda Tanase, oltean de origine. Apare pe scena, pentru prima data, in anul 1921 pe scena Caminului Cultural Caramidarii de Jos din Calea Piscului, la serbarea de sfarsit de an a Scolii primare nr. 11, Tabacari, apoi pe scena Liceului Ion Heliade Radulescu, unde a urmat doar trei clase, fiind nevoita sa se retraga pentru a lucra, .

Centenarul Maria Tanase a incheiat Maratonul Bibliocity

Maratonul BiblioCity organizat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti si-a incheiat ultimul capitol din aceasta minunata carte scrisa cu ajutorul bucurestenilor, azi 24 septembrie, cu un eveniment dedicat Centenarului Mariei Tanase. Sub titlul Personalitati culturale: Maria Tanase, evenimentul a fost sustinut de prof. Virgil. Teodorescu, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, la orele 12:00.

ştiri din Showbiz

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2287 seconds )