Libnet.ro
UNICEF

20:00

Vinerea Mare si Denia Prohodului Domnului: Ce nu se face in aceasta zi

Antena3 Antena3,
Vinerea Mare si Denia Prohodului Domnului: Ce nu se face in aceasta zi

Vinerea Mare mai este cunoscuta si ca Vinerea Neagra sau Vinerea Patimilor si este ziua in care Iisus Hristos a fost rastignit pe cruce. in aceasta zi, Mantuitorul a fost biciuit, scuipat si rastignit pe. continuă pe Antena3

Procesiune pe strazile Buzaului, in Vinerea Mare. Credinciosii sunt asteptati la Denia Prohodului Domnului

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui, fiind ziua in care a patimit si a fost rastignit Iisus Hristos. Ca in fiecare an, in Vinerea Mare, credinciosii refac Drumul Crucii. La Buzau, pe strazile orasului, maine seara va avea loc Denia Prohodului Domnului si procesiunea cu Sfantul Epitaf.

PASTE 2018. Ce se face in Vinerea Mare pentru a avea sanatate si noroc

in Vinerea Mare, numita si Vinerea Neagra, cea mai trista dintre tristele zile ale patimirii Domnului, rememoram aducerea la judecata, batjocorirea, schingiuirea, rastignirea, moartea.

Cea mai lunga procesiune religioasa din Vinerea Mare. Secretul crucii purtate de credinciosi 10 kilometri pe munte

Straja devine loc de pelerinaj in Vinerea Mare. Sute de oameni vor urca Drumul Crucii o procesiune de zece kilometri pana la schitul Straja.

Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor. De ce este Vinerea Mare cea mai infricosatoare zi a crestinismului

Crestinii ortodocsi intra luni, 2 aprilie, in Saptamana Mare, ultima in care se tine post inainte de sarbatoarea Sfintelor Pasti. Aceasta perioada este unica in Biserica, atat din punct de vedere liturgic, cat si duhovnicesc. Adevarul va spune semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor.

Reprogramari la Permise si inmatriculari, dupa ce Vinerea Mare a fost declarata zi nelucratoare

Declararea zilei de vineri nelucratoare da peste cap activitatea unor institutii din administratia publica. Astfel, unele programari pentru Permise sau inmatriculari, spre exemplu, care s-au facut pentru ziua de vineri cu mult timp inainte ca aceasta zi sa fie declarata libera, trebuie acum reprogramate.

Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor. Vinerea Mare, cea mai neagra zi a crestinatatii

Mai avem mai putun de o saptamana panp la Sfintele Sarbatori de Paste. Astfel, crestinii ortodocsi au intrat in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor, ultima de post inainte de sarbatoarea.

ştiri de la Antena3

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2156 seconds )