Libnet.ro
UNICEF

12:15

Agro Alimentare

Libnet Ro
Ministrul Agriculturii vrea plafonarea adaosului comercial pentru toate produsele agro-alimentare romanesti

Ministrul Agriculturii vrea plafonarea adaosului comercial pentru toate produsele agro-alimentare romanesti

Produsele agro-alimentare romanesti din magazine vor avea un adaos plafonat de maximum 20%, potrivit unui proiect de lege initiat de Florin Barbu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Masura PSD care tine in frau pretul alimentelor de baza

Datele publicate recent de Institutul National de Statistica INS) confirma faptul ca Ordonanta plafonarii adaosului la alimente introdusa de PSD a stabilizat preturile la alimentele pe care romanii le pun in cosul zilnic. Impactul Ordonantei plafonarii adaosului la alimentele de baza se reflecta in reducerea nivelului inflatiei la categoria de produse alimentare si, implicit, contribuie la scaderea preturilor pentru zona agro-alimentara. Prin aceasta masura a Guvernului Ciolacu, inflatia la produsele alimentare a fost de numai 4,5%, fata de media generala de 7,2%. Raportat la luna precedenta, s-a observat o scadere de aproape 20 de procente, de la 5,6%.

Ministrul Agriculturii vorbeste despre o mentinere a preturilor la alimentele de baza

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirma ca isi doreste mentinerea unor preturi pentru alimentele de baza la acelasi nivel din prezent. El de parere ca plafonarea adaosurilor la unele alimente considerate de baza sa fie mentinuta. Vom crea un mecanism pentru a stabiliza toate preturile din Romania, vorbim la produsele agro-alimentare. Si doi: vreau, in continuare, .

Ministrul Agriculturii vrea sa stabilizeze toate preturile la produsele agro-alimentare

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirma ca vrea ca pretul la cele 14 alimente de baza, care sunt in momentul de fata si sunt consumate de 50% din populatia Romaniei, sa ramana la acelasi nivel.

UE va bloca exporturile de produse agricole ucrainene daca acestea vor inunda pietele din tarile vecine, precum Polonia sau Romania

Noul Guvern de la Varsovia a obtinut concesii din partea Uniunii Europene, in cadrul eforturilor sale de a limita exporturile de alimente ucrainene, iar comisarul european pentru comert a declarat pentru Financial Times ca Bruxelles-ul va controla intrarile de produse agro-alimentare daca acestea risca sa duca la scaderea preturilor in Polonia si alte tari vecine Ucrainei.

Vant de paguba in piete. Produsele ingheata, iar clientii sunt din ce in ce mai putini VIDEO

In pietele agro-alimentare din tara bate a vant de paguba, din cauza gerului. Clientii sunt tot mai rari din cauza temperaturilor foarte scazute, iar multi producatori au renuntat sa mai mearga la tarabe. Cei care raman in frigul din incearca sa isi protejeze marfa cu paturi, ca sa nu inghete.

Fonduri UE 2023-2024: 435 milioane EUR, pentru fermieri romani si antreprenori pe procesarea agro-alimentara. Perioadele de inscrieri DR 20 si DR 22-AFIR

Fermierii romani si antreprenorii cu firme de procesare a produselor agro-alimentare vor putea obtine ajutoare totale de aproape 435 de milioane de euro, prin interventiile de fonduri europene DR 20 - Investitii in sectorul zootehnic si DR 22 - Investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, pentru care s-au anuntat oficial perioadele de inscrieri online la AFIR.

De ce se scumpesc rosiile peste masura. Fermierii spun ca de vina ar fi inclusiv un daunator

Tomatele romanesti se scumpesc intr-un ritm alert, acum, la jumatatea toamnei. Pana si in Buzau, unde se gaseste una dintre cele mai bogate si ieftine piete agro-alimentare din tara, rosiile autohtone costa opt lei kilogramul. in alte judete, ele depasesc 12 lei kilogramul.

Cat costa un kilogram de cartofi in toamna 2023 in Romania. Pretul de la poarta fermei

A sosit toamna, astfel ca fermierii si comerciantii din pietele agro-alimentare incep sa scoata la vanzare cartofii din recolta proprie. Iata cat costa un kilogram de cartofi in aceasta perioada si ce spun despre productia din acest an. Cat costa un kilogram de cartofi in aceasta toamna in aceasta perioada, tarabele din piete incep sa .

Polonia cere un miliard de euro de la UE pentru a creste tranzitul cerealelor din Ucraina

Polonia a prezentat Comisiei Europene o estimare de cost, in valoare de un miliard de euro, pentru a majora tranzitul de cereale si alte produse agro-alimentare ucrainene.

Arion (Pro Agro): E doar PR faptul ca premierul Ciolacu defileaza cu reprezentantii hypermarketurilor Marile magazine sa reduca din adaosul comercial Fermele de vaci de lapte deja sunt in moarte clinica (VIDEO)

Ionel Arion, presedintele Pro Agro, a declarat vineri, pentru B1 TV, ca singura solutie ca preturile la raft pentru produsele alimentare de baza chiar sa scada este ca hypermarketurile sa reduca din adaosul comercial. Arion a mai sustinut ca varianta in care producatorii si procesatorii sa suporte ei scaderea preturilor este inacceptabila: Ce sa mai reduci de la ferma de vaci de lapte, ca oricum sunt in moarte clinica majoritatea?. Acesta a avertizat ca daca va mai creste povara pe ferme, vom ramane fara ele si vom ajunge sa importam lapte din Ucraina, Ungaria si Polonia.

Reprezentantii producatorilor de alimente: Cand se discuta despre pretul la mancare, trebuie sa participe si producatorii

Reprezentantii producatorilor si industriei alimentare trebuie sa participe la discutiile referitoare la preturile alimentelor de baza, arata reprezentantii Federatiei Pro Agro, care se declara ingrijorati de faptul ca o eventuala scadere a preturilor.

Criza cerealelor ieftine din Ucraina: Polonia face o concesie si reia tranzitul de cereale ucrainene. Importurile raman suspendate

Polonia - care alaturi de Ungaria si Slovacia a blocat, in weekend, importurile de cereale si de alte produse agro-alimentare din Ucraina - a anuntat ca a ajuns la un acord privind reluarea tranzitului cerealelor ucrainene pe teritoriul sau incepand de vineri, scrie Reuters.

Scandalul cerealelor ieftine din Ucraina: PSD anunta ca va cere coalitie ca Guvernul Romaniei sa suspende importurile

PSD - partidul care conduce Ministerul Agriculturii, prin Petre Daea - a anuntat, marti, ca va cere in Coalitia de guvernare ca Guvernul Romaniei sa emita in regim de urgenta un act normativ pentru suspendarea temporara a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum au facut celelalte state care au granita comuna cu aceasta tara.

PSD anunta ca va cere in coalitie suspendarea temporara a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

PSD a anuntat ca va cere in coalitia de guvernare ca importurile de produse agro-alimentare din Ucraina sa fie temporar suspendate. Social-democratii atrag atentia ca masura e necesara deoarece compensarile oferite de Comisia Europeana nu acopera daunele suferite de fermierii romani. PSD cere suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina .

PSD va cere in Coalitie suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

PSD anunta ca va cere in Coalitie suspendarea temporara a importurilor de produse agro-alimentare ucrainene, dupa modelul celorlalte state vecine cu Ucraina, masura vizand protejarea fermierilor romani.

PSD anunta ca va cere in coalitie suspendarea importurilor de produse din Ucraina

PSD a anuntat astazi, intr-un comunicat, ca va cere in coalitie ca Guvernului Romaniei sa emita in regim de urgenta un act normativ pentru suspendarea temporara a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum s-a intamplat in celelalte state care au granita comuna cu aceasta tara.

Romania, singura tara vecina care mai permite importul cerealelor ucrainene, in timp ce tranzitul produselor agricole spre UE este tot mai dificil

Romania nu suspenda importul cerealelor ucrainene, dar vrea introducerea unor taxe vamale pentru marfa importata: grane si produse alimentare. Aceasta masura ii va proteja pe producatorii romani. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirma ca pozitia tarii noastre este clara: Permitem ca toate cantitatile de produse agro-alimentare sa ajunga unde este necesar si sa oprim importul de cereale in Romania in asa fel incat sa dam posibilitatea fermierilor nostri sa isi goleasca magaziile, sa le pregateasca pentru noua recolta. Polonia, Ungaria si Slovacia au interzis importurile de cereale ucrainene .

Romania, singura tara vecina care mai permite importul cerealelor ucrainene, in timp ce tranzitul produselor agricole spre UE este tot mai dificil

Romania nu suspenda importul cerealelor ucrainene, dar vrea introducerea unor taxe vamale pentru marfa importata: grane si produse alimentare. Aceasta masura ii va proteja pe producatorii romani. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirma ca pozitia tarii noastre este clara: Permitem ca toate cantitatile de produse agro-alimentare sa ajunga unde este necesar si sa oprim importul de cereale in Romania in asa fel incat sa dam posibilitatea fermierilor nostri sa isi goleasca magaziile, sa le pregateasca pentru noua recolta. Polonia, Ungaria si Slovacia au interzis importurile de cereale ucrainene .

Ce schimbari aduce noua lege privind practicile comerciale neloiale

Noua lege privind practicile comerciale neloiale inseamna ca retailerii nu mai pot cere disconturi mai mari de 25%. Legea 812022, menita sa echilibreze raportul de forteretailer-producator, a intrat in vigoare la inceputul lui 2023 si aduce o serie de schimbari in ceea ce priveste negocierile dintre retaileri si furnizorii lor de produse agro-alimentare, fie ei producatori autohtoni sau jucatori internationali.

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )