Libnet.ro
UNICEF

19:00

Bucuresti, orasul care s-a nascut dintr-un blestem vechi de peste 500 de ani

România Liberă România Liberă,
Bucuresti, orasul care s-a nascut dintr-un blestem vechi de peste 500 de ani

Celebrul hrisov al lui Vlad Tepes, emis la 20 septembrie 1459, prin care se consemneaza pentru prima data orasul are un final care astazi pare straniu: un blestem. Istoricii au explicat ca la mijlocul secolului al XV-lea actele oficiale aveau nevoie de un argument drastic pentru a ramane pecetluite si neincalcate. continuă pe România Liberă

Bucuresti orasul care a pornit de la un blestem

Celebrul hrisov al lui Vlad Tepes, emis la 20 septembrie 1459, prin care se consemneaza pentru prima data orasul are un final care astazi pare straniu: un blestem. Istoricii au explicat ca la mijlocul secolului al XV-lea actele oficiale aveau nevoie de un argument drastic pentru a ramane pecetluite si neincalcate.

FOTO. 48 de milioane de copii sunt nevoiti sa-si paraseasca locuintele din cauza violentelor din zonele in care s-au nascut

48 de milioane de copii au trecut frontierele sau au fost dislocati fortat, afirma UNICEF intr-un raport publicat miercuri, citat de Le Monde. Prin documentul intitulat Its about child, organizatia vrea sa atraga atentia asupra urgentei tratarii acestor probleme referitoare la copii, cu cateva zile inainte de Adunarea Generala ONU care va incepe la New York pe 13 septembrie.

Ion Cristoiu: Beneficiarul vizitei lui Tony Blair la Bucuresti, pentru care a platit Sebastian Ghita, a fost Mihai Razvan Ungureanu si nu Victor Ponta!

In Gandul de joi, de pe blogul personal, Ion Cristoiu continua sa dezbata acelasi subiect ca in ziua precedenta, noul dosar in care este inculpat Victor Ponta. Jurnalistul.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2373 seconds )