Libnet.ro
UNICEF

22:15

Carmen Dan, despre tensiunile din Valea Uzului: Pare tot mai evident ca anumite persoane au alimentat o stare de tensiune in speranta generarii unui conflict (VIDEO)

B1 B1,
Carmen Dan, despre tensiunile din Valea Uzului: Pare tot mai evident ca anumite persoane au alimentat o stare de tensiune in speranta generarii unui conflict (VIDEO)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca din punctul sau de vedere, politistii si jandarmii si-au atins obiectivele misiunii de la Cimitirul din Valea. continuă pe B1

Carmen Dan, despre Valea Uzului: A existat o evidenta mobilizare a ultrasilor de ambele parti

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat luni, cu privire la incidentele din Valea Uzului, de Ziua Eroilor, ca a cerut un raport si in urma verificarilor poate sa anunte ca fortele de ordine si-au facut datoria, chiar daca a existat o evidenta activitate de mobilizare a ultrasilor de ambele parti.

Kelemen, despre preluarea Cimitirului Valea Uzului de catre Ministerul Apararii: Nu am incredere in aceasta solutie

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede ca solutia de preluare de catre MApN a Cimitirului International al Eroilor din Valea Uzului, unde au avut loc scene tensionate intre romani si maghiari de Ziua Eroilor, nu este una buna, iar el nu are incredere ca nationalizarea ar fi o rezolvare, dupa ce institutiile statului nu au vrut sau nu au putut opri incidentele din 6 iunie.

Scandalul cimitirului din Valea Uzului: Melescanu l-a informat pe ministrul ungar de Externe ca cimitirul va intra in administrarea MApN

Ministrul de Externe Teodor Melescanu l-a informat luni pe ministrul ungar al Afacerilor Externe si al Comertului Exterior, Peter Szijjarto, ca, la solicitarea prim-ministrului Romaniei, cimitirul din Valea Uzului va intra in administrarea Ministerului Apararii Nationale, scrie agentia de presa MTI, care citeaza un comunicat al ministerului de la Budapesta.

Ministerul de Externe cere autoritatilor de la Budapesta sa se abtina de la provocari si de la escaladarea tensiunilor alimentate inclusiv prin prezenta la cimitirul din Valea Uzului

Ministerul Afacerilor Externe cere autoritatilor ungare sa se abtina de la provocari si de la escaladarea tensiunilor alimentate inclusiv prin prezenta la cimitirul din Valea Uzului, dar si sa declanseze o ancheta cu privire la vinovatii pentru profanarea insemnelor Romaniei.

Carmen Dan, despre scandalul de la Valea Uzului: Reprezentantii Politiei si ai Jandarmeriei si-au atins obiectivele

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a facut declaratii, in cadrul unei conferinte de presa, legate de scandalul de la Valea Uzului. Un al doilea subiect fierbinte din ultimele zile este legat de situatia.

Carmen Dan: in 10 mai am avut o intalnire cu prefectul de Bacau si primarul din Darmanesti pentru a analiza situatia cimitirului din Valea Uzului

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat luni ca in data de 10 mai a avut o intalnire cu prefectul si subprefectul de Bacau, dar si cu primarul din Darmanesti, pentru a analiza situatia cimitirului din Valea Uzului.

Conflictul din Valea Uzului. Premierul Dancila propune preluarea administrarii cimitirului de catre Ministerul Apararii, dar o decizie va fi luata dupa ce vor fi consultate toate partile

Premierul Viorica Dancila a spus ca Guvernul a cautat solutii pentru situatia de la Valea Uzului, unde joi mai multi maghiari au fost loviti de un grup de romani, care a rupt poarta cimitirului, iar una dintre propuneri vizeaza preluarea administrarii Cimitirului eroiilor de catre Ministerul Apararii Nationale, avand in vedere faptul ca in aceasta necropola sunt inhumati militari de mai multe nationalitati. Totodata, Dancila a subliniat ca dezaproba orice actiune menita sa alimenteze conflictul intre cetatenii Romaniei si declaratiile care instiga la ura si la nerespectarea simbolurilor statale ale tarii noastre.

VIDEO Momentele-cheie in care a fost surprins fostul sef al Jandarmeriei, Sebastian Cucos, in timpul evenimentelor tensionate de la cimitirul din Valea Uzului

Sebastian Cucos, cel care conducea Jandarmeria in perioada protestelor din 10 august si in cazul caruia presedintele Iohannis a refuzat avizarea pentru numirea pe post plin pana la finalizarea anchetei, a fost trimis in zona cimitirului Valea Uzului pentru a coordona activitatile fortelor de ordine la manifestarile de Ziua Eroilor care s-au soldat cu incidente intre romani si maghiari. Ministerul de Interne, prin Prefectura Bacau, a dat dispozitie Jandarmeriei sa asigure bune conditii de siguranta si ordine publica pentru accesul in incinta cimitirului pentru toti cetatenii care doresc sa participe la evenimentul dedicat Zilei Eroilor.

Reactia MAE dupa incidentele din Valea Uzului: Solicitam partii ungare sa se abtina de la provocari

Ministerul Afacerilor Externe a reactionat in urma incidentelor de la Valea Uzului si a declaratiilor facute de oficiali ungari. Printr-un comunicat de presa, MAEsolicita partii ungare sa se.

Scandalul de la cimitirul din Valea Uzului: Ambasadorul Romaniei la Budapesta, convocat la ministerul ungar de Externe

Ambasadorul Romaniei la Budapesta a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe si al Comertului Exterior din Ungaria, pentru vineri, au anuntat autoritatile ungare, care afirma ca ceea ce s-a intamplat joi la Valea Uzului este scandalos si inacceptabil, scrie agentia ungara de presa MTI.

ştiri de la B1

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2334 seconds )