Libnet.ro
UNICEF

01:06

Cele mai mari minciuni din manualele de istorie comuniste. Ce am invatat gresit despre Ceausescu, Burebista, Stefan cel Mare si Casa Regala

Adevărul Adevărul,
Cele mai mari minciuni din manualele de istorie comuniste. Ce am invatat gresit despre Ceausescu, Burebista, Stefan cel Mare si Casa Regala

Obsedat sa apara si sa ramana in istorie, Nicolae Ceausescu a folosit manualele drept un instrument de propaganda prin care a falsificat faptele si evenimentele. Partidul comunist si cel mai uibit fiu al poporului erau cele mai importante subiecte, in timp ce perioada monarhiei era omisa aproape in intregime. Adevarul. ro va prezinta o analiza in care profesori de istorie demonteaza minciunile si propaganda din manualele de istorie. continuă pe Adevărul

Salariul mediu net a urcat in februarie cu un leu, pana la 1626 lei. Cele mai mari salarii au fost in industria tutunului. La capatul opus- industria hoteliera

In luna februarie 2014, salariul mediu net din Romania a fost de 1. 626 lei, mai mare cu un leu fata de ianuarie, arata datele comunicate luni dimineata de Statistica. Cel mai bine se castiga in industria tutunului 4648 lei), iar cele mai mici salarii se plateau in domeniul hotelier 957 lei). E drept, diferente sunt si pe zone geografice, Capitala fiind zona cu cele mai mari salarii. De asemenea, in cursul anului se inregistreaza fluctuatii ale salariilor determinate de acordarea premiilor anuale si a primelor de sarbatori decembrie, martie/aprilie). Acestea influenteaza cresterile sau scaderile in functie de perioada in care sunt acordate, conducand, in cele din urma, la estomparea fluctuatiilor castigului salarial lunar la nivelul intregului an.

Proiecte de Cristian Mungiu si Catalin Mitulescu au obtinut cele mai mari finantari de la Centrul National al Cinematografiei

Proiectele de lungmetraj fictiune RMN regia: Cristian Mungiu si Cristian Movila) si Fata muntilor regia: Catalin Mitulescu) au obtinut cele mai mari finantari in urma concursului organizat de Centrul National al Cinematografiei, 4. 000 de lei, respectiv 2. 000 de lei, se arata pe site-ul institutiei.

Unul dintre cele mai mari sisteme de transfer rapid de bani din Rusia a incetat sa functioneze in Republica Moldova

De astazi, in Republica Moldova a incetat sa mai presteze servicii sistemul de transferuri rapide Bistraya Pochta. Decizia apartine filialei din Rusia a bancii Raiffeisen, care administreaza sistemul.

Cele mai impresionante birouri din lume

Mese de biliard sau ping pong, camere de relaxare, studiouri de yoga sau sali de sport devin resorturi prin care companiile incearca sa creasca productivitatea angajatilor. Daca tragem cu ochiul in sediile unora din marile companii globale, salile de.

Cum s-au format placile tectonice care produc cele mai mari dezastre naturale

Un cutremur dureaza cateva secunde sau cateva minute, dar procesul care a dus la destabilizarea scoartei planetei, care in prezent genereaza cutremure, a durat aproape un miliard de ani.

Cele mai bune vinuri din Romania concureaza la Timisoara

Cateva dintre cele mai de succes vinuri romanesti se vor putea mandri cu medalii obtinute la cel mai important concurs de specialitate organizat in tara. Un numar total de 100 de probe sunt analizate de oenologi de renume timp de doua zile, la Timisoara.

Care sunt cele mai scumpe ceasuri din lume in anul 2014

De la Graff Diamonds Hallucination, un ceas incrustat cu numeroase diamante multicolore, a carui valoare se ridica la 55 de milioane de euro, si pana la Bulgari Diva, un ceas-bijuterie, incrustat cu aproape 800 de diamante fine, iata care sunt cele mai spectaculoase ceasuri lansate in acdrul editiei din acest an a targului Basel World Watch and Jewellery Show.

Unul din cele mai misterioase locuri din lume, la un pas sa dispara de pe fata pamantului. Ce i-au facut autoritatile

Piramida Soarelui din Mexic, ridicata de azteci cu aproape 2000 de ani in urma, este in pericol. Dupa ce i-au analizat structura interna cu detectoare de particule, cercetatorii mexicani considera ca una din.

Cum sa va protejati in fata celei mai mari gauri de securitate de pe internet - Heartbleed

Ieri am aflat despre una dintre cele mai mari vulneravbilitati de pe internet, care a lasat milioane, zeci de milioane de calculatoare expuse. Heartbleed e o eroare din inima internetului, dintr-un protocol de securitate. Astazi vi-l explicam mai bine, va aratam ce site-uri au fost afectate si cum puteti sa va protejati.

FOTO Steagul vechi de 120 de ani care a supravietuit razboaielor si prigoanei comuniste. Drapelul este simbolul unuia dintre cele mai vechi licee din Moldova

Steagul vechi de 120 de ani, este simbolul Colegiului National A. Laurian din municipiul Botosani, unul dintre primele licee din Moldova. Flamura brodata cu matase si aur, daruita liceului in prezenta regelui Carol I a fost batjocorita de comunisti si ascunsa 45 de ani pentru a nu fi complet distrusa de razbunarea tovarasilor.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2282 seconds )