Libnet.ro
UNICEF

19:45

Cine poate impune pacea in Nagorno Karabah. Care este strategia Rusiei

Adevărul Adevărul,
Cine poate impune pacea in Nagorno Karabah. Care este strategia Rusiei

Fara initiativele diplomatice ale SUA, e greu de imaginat o pace durabila, avand in vedere ca oricare dintre puterile regionale care ar putea avea vreo influenta Turcia, Israelul, Rusia si, eventual, Iranul nu poate afisa o neutralitate credibila. Rusia a transmis semnale ca sprijina revenirea sub controlul Azerbaidjanului a doar cinci din cele sapte raioane disputate. Pentru Rusia, doua raioane sunt importante, Lachin si Kalbajar. continuă pe Adevărul

Armistitiul imposibil: Armenia si Azerbaidjan se vor bate pana la capat pentru Nagorno-Karabah

Rusia a primit o noua palma, lovind in ambitiile sale de a conduce si administra spatiul post-sovietic: ratarea armistitiului din Nagorno-Karabah. Armistitiul anuntat cu pompa a durat 5 minute. Azerii au sustinut ca nici nu a intrat, de fapt, in vigoare, si nici nu poate intra, scrie analistul geopolitic Iulian Chifu pe blogul sau de pe adevarul. ro.

EUobserver: UE, incapabila sa opreasca razboiul din Nagorno-Karabah

Conflictul din Nagorno-Karabah se agraveaza, iar UE poate face putine lucruri in aceasta privinta, dupa cum afirma importanti diplomati ai organizatiei. Acestia spun ca UE nici macar nu stia ce se intampla acolo din cauza cetii datorate dezinformarii si din cauza absentei unor observatori internationali.

Nagorno-Karabah: Acord de incetare a focului intre Azerbaidjan si Armenia cu incepere de sambata la pranz (Moscova)

Azerbaidjanul si Armenia au ajuns sambata la un acord de incetare a focului cu incepere de la orele pranzului in regiunea separatista Nagorno-Karabah, prada luptelor, a anuntat diplomatia rusa dupa negocieri maraton la Moscova intre sefii diplomatiilor de la Erevan si Baku, scrie AFP, citata de Agerpres. Un acord de incetare a focului este anuntat cu incepere de la orele 12. 00, 10 octombrie 2020, in scopuri umanitare, a indicat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citind un comunicat la finalul negocierilor.

Sefii diplomatiilor armeana si azera, la Moscova pentru discutii despre razboiul din Nagorno-Karabah

Amenia si Azerbaidjanul au confirmat vineri participarea la Moscova a sefilor diplomatiilor lor, la discutii despre razboiul din enclava separatista azera Nagorno Karabah, unde confruntarile armate continuau, relateaza Reuters.

Continua luptele pentru Nagorno-Karabah, in ciuda armistitiului intermediat de Rusia. Azerbaidjan si fortele de etnie armeana se acuza reciproc de noi atacuri

Azerbaidjan si fortele de etnie armeana au continuat sa isi aduca reciproc acuzatii, luni, cand au reclamat noi atacuri in marja regiunii Nagorno-Karabah, alimentand astfel presiunile asupra armistitiului.

MAE: Bogdan Aurescu a exprimat la reuniunea ministrilor afacerilor externe din UE ingrijorarea Romaniei cu privire la escaladarea conflictului privind Nagorno-Karabah

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a exprimat la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE ingrijorarea Romaniei cu privire la escaladarea conflictului armat privind Nagorno-Karabah.

Nagorno-Karabah: UE, extrem de ingrijorata de incalcarea armistitiului

Uniunea Europeana isi exprima ingrijorarea extrema in urma incalcarilor armistitiului din Nagorno-Karabah, a declarat duminica seful diplomatiei sale, Josep Borrell, relateaza AFP.

Sefii diplomatiilor armeana siazera discuta la Moscova despre confruntarile din Nagorno Karabah

Amenia si Azerbaidjanul au confirmat vineri participarea la Moscova a sefilor diplomatiilor lor, la discutii despre razboiul din enclava separatista azera Nagorno Karabah, unde confruntarile armate continua, scrie Reuters.

Sefii diplomatiilor armeana si azera discuta la Moscova despre confruntarile din Nagorno Karabah

Amenia si Azerbaidjanul au confirmat vineri participarea la Moscova a sefilor diplomatiilor lor, la discutii despre razboiul din enclava separatista azera Nagorno Karabah, unde confruntarile armate continua, scrie Reuters.

Care este legatura dintre Luna si Venus, descoperita recent

Suprafata Lunii poate fi acoperita de roci care au venit de pe Venus - ceea ce ar putea face mai usoara studierea vecinului nostru planetar infernal. Cu miliarde de ani in urma, spun astronomii.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1942 seconds )