Libnet.ro
UNICEF

21:00

Comisia Europeana vrea sa reformeze in 9 moduri clauza ISDS din acordurile cu SUA si Canada. Vrem domnia legii, nu a avocatilor

Hotnews Hotnews,
 Comisia Europeana vrea sa reformeze in 9 moduri clauza ISDS din acordurile cu SUA si Canada. Vrem domnia legii, nu a avocatilor

Comisia Europeana este dispusa sa accepte clauze ISDS, de protectie a investitorilor straini, in viitoarele acorduri de liber schimb si investitii cu SUA TTIP) si Canada CETA), insa cu conditia ca mecanismul de solutionare a litigiilor sa fie reformat. Comisarul european pentru comert, Cecilia Malmstrom, a detaliat, miercuri, modul in care ar urma sa arate viitorul ISDS. Controvesata caluza ISDS - investor-state dispute settlement, care prevede rezolvarea litigiilor dintre statele-gazda si investitorii straini la curti internationale de arbitraj, este aspru criticata de o serie intreaga de organizatii non-guvernamentale si sindicate din Uniunea Europeana, precum si de grupurile politoce de stanga din Parlamentul European. continuă pe Hotnews

Comisia Europeana vrea corectii la criteriile din Master Plan

Comisia Europeana a propus corectii privind mai multe criterii din Master Planul General de Transport, potrivit unui comunicat remis azi redactiei.

Comisia Europeana vrea corectii la criteriile din Master Plan

Comisia Europeana a propus corectii privind mai multe criterii din Master Planul General de Transport, potrivit unui comunicat remis azi redactiei.

Cati bani din fonduri UE a adus Romaniei acordul de asistenta cu Comisia Europeana si FMI

Comisia Europeana a platit Romaniei un plus de peste 767 de milioane de euro, sub forma suplimentului la finantarile din fondurile structurale si de coeziune acordate statelor care se afla in acord de asistenta cu executivul comunitar, releva date de la Bruxelles obtinute de HotNews. ro. Situatia care indica asa-numiul top-up-ul european de 10 puncte procentuale se refera la perioada de pana in 28 februarie 2015. In martie 2012, Comisia Europeana a aprobat Romaniei cresterea finantarii din bani de la Bruxelles a proiectelor europene cu 10 puncte procentuale pana la 95% din valoarea proiectului), ca urmare a faptului ca tara se afla in acord de asistenta cu Comisia Europeana si FMI.

Comisia Europeana a gasit indicatori de frauda la achizitii publice din proiecte IT romanesti pe bani europeni

Au inceput sa iasa la iveala noi intreruperi de plati de la Comisia Europeana si suspiciuni de frauda in proiectele europene derulate de Romania, scrie HotNews, care a obtinut un document confidential al Comisiei. Acesta descrie modul in care unele firme fac intelegeri ascunse pe banii europeni destinati Romaniei, la umbra incapacitatii de control a unor autoritati publice romanesti. in POSDRU, Comisia Europeana a refuzat momentan sa plateasca Romaniei 460 de milioane de euro, cerand Ministerului Fondurilor Europene sa reverifice cheltuielile certificate in proiectele europene si sa elimine potentialele erori. in Programul de Competitivitate economica, Comisia a intrerupt platile pe axa care finanteaza proiectele de IT si comunicatii, dupa ce a gasit indicatori de frauda la unele achizitii publice. http://www. scribd. com/doc/258704513/Intrerupere-POSCCEVezi aici documentul Comisiei Europene .

Comisia Europeana a alocat Romaniei 6,86 milioane de euro in cadrul programului Fructe si legume in scoli

Comisia Europeana a anuntat, miercuri, aprobarea bugetului programului european de distribuire a fructelor si legumelor in scoli. Romaniei ii vor reveni 6,86 milioane de euro din totalul de 150 de milioane,.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2095 seconds )