Libnet.ro
UNICEF

15:15

Consiliul Concurentei a sanctionat cu 2,9 milioane de euro patru companii din domeniul forajului petrolier, pentru trucarea unor licitatii ale Romgaz

Hotnews Hotnews,
 Consiliul Concurentei a sanctionat cu 2,9 milioane de euro patru companii din domeniul forajului petrolier, pentru trucarea unor licitatii ale Romgaz

Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 12. 298 lei aproximativ 2,89 mil EUR) patru companii pentru trucarea unor licitatii organizate de Romgaz. Cele patru companii, care detineau peste 70% din piata in perioada incalcarii, sunt: Dafora SA- 3. 208 lei 885. 278 euro), Foraj Sonde SA Craiova- 3. 477 lei 871. 959 euro), Foraj Sonde Targu Mures- 3. 788 lei 831. 892 euro) si Upetrom 1 Mai SA pentru activitatea desfasurata de AQUAFOR INTERNATIONAL S. 825 lei 302. 545 euro). HotNews. ro a aratat inca din decembrie ca patru companii din domeniul forajului petrolier au fost sanctionate de Consiliul Concurentei. continuă pe Hotnews

Licitatii ale Romgaz, trucate. Consiliul Concurentei amendeaza cu 2,9 milioane de euro patru companii

Consiliul Concurentei a decis sa sanctioneze patru companii cu amenzi in valoare totala de 12,968,298 lei, aproximativ 2. 89 de milioane de euro, pentru trucarea unor licitatii organizate de Romgaz. Amenzile au fost.

Consiliul Concurentei: Amenzi duble in 2014. Peste 41 de milioane de euro

Amenzile aplicate de Consiliul Concurentei in 2014 au ajuns la peste 41 de milioane de euro, mai mult decat dublul valorii amenzilor din 2013. Acestea au fost aplicate in special aproximativ 50%) in cazul formarii de carteluri in media, taximetrie si piata forajelor, a anuntat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Consiliul Concurentei a amendat 4 companii cu exceptia Foserco, deoarece a cooperat

Firma Foserco, parte a grupului american Weatherford, a fost scutita de amenda de catre Consiliul Concurentei in cadrul investigatiei prin care a sanctionat companiile Dafora Medias, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova si Foraj Sonde Targu-Mures pentru trucarea unor licitatii organizate de Romgaz, arata un comunicat remis azi redactiei.

Consiliul Concurentei a amendat 4 companii cu exceptia Foserco

Firma Foserco, parte a grupului american Weatherford, a fost scutita de amenda de catre Consiliul Concurentei in cadrul investigatiei prin care a sanctionat companiile Dafora Medias, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova si Foraj Sonde Targu-Mures pentru trucarea unor licitatii organizate de Romgaz, arata un comunicat remis azi redactiei.

Cazul licitatiilor trucate de la Romgaz: Foserco, exonerata de amenda de catre Consiliul Concurentei

Firma Foserco, parte a grupului american Weatherford, a fost exonerata de amenda de catre Consiliul Concurentei in cadrul investigatiei prin care a sanctionat companiile Dafora Medias, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova si Foraj Sonde Targu-Mures.

Peste 50 de investigatii sunt in derulare la Consiliul Concurentei; cele mai multe vizeaza intelegeri pe verticala intre companii

Consiliul Concurentei are in derulare 56 de investigatii de incalcare a legii concurentei, peste 50% dintre acestea avand ca obiect intelegerile pe verticala intre companii, urmate de carteluri, un sfert din total, anul trecut fiind finalizate 17.

Veniturile Vienna Insurance Group in Romania au scazut cu 4,9% pana la 355,5 milioane euro in 2014

Grupul Vienna Insurance Group VIG), care pe piata locala detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a anuntat marti realizarea unor venituri din prime brute subscrise in valoare de 355,5 milioane euro in 2014, in scadere cu 4,9% fata de anul anterior. Reprezentantii VIG spun ca in pofida conditiilor de piata in continuare dificile din Romania, masurile implementate pe aceasta piata au inceput sa dea rezultate si pentru prima oara in ultimii ani, operatiunile de pe segmentul daune/accidente au inregistrat un avans usor, de 0,3% exprimat in moneda locala.

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei: In 2014 am aplicat amenzi de peste 41 milioane de euro, valoare mai mult decat dubla comparativ cu 2013, majoritatea pentru carteluri

Consiliul Concurentei a aplicat anul trecut amenzi de peste 41 milioane euro, o valoare mai mult decat dubla fata de 2013, majoritatea fiind indreptate catre carteluri - sanctiunea impotriva agentiilor media, a companiilor de taxi si impotriva companiilor de pe piata forajelor trucare de licitatii la Romgaz), a declarat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Amenzile record de peste 200 milioane de euro aplicate de Concurenta companiilor petroliere se judeca in acest an la Inalta Curte

Amenzile record de peste 200 milioane de euro aplicate in 2011 de Consiliul Concurentei companiilor petroliere pentru ca s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de bezina, au fost contestate in instanta si procesele ajung in acest an la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii. Sunt sase procese, din care cinci au fost castigate de Consiliul Concurentei la Curtea de Apel, dar unul a fost pierdut in fata ENI Romania. Suma de peste 200 milioane de euro a fost incasata deja de ANAF, iar in cazul in care Inalta Curte da castig de cauza companiilor petroliere, statul va trebui sa restituie banii companiilor amendate.

Lichiditate de peste 1,8 milioane euro pe BVB

Piata principala a Bursei de Valori Bucuresti BVB) a inregistrat, in prima parte a sedintei de tranzactionare de astazi, o lichiditate de 8. 872,12 lei 1. 690,91 euro).

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2121 seconds )