Libnet.ro
UNICEF

00:07

Curtea Constitutionala: Lipsa posibilitatii de a contesta sechestrul, neconstitutionala

România Liberă România Liberă,
Curtea Constitutionala: Lipsa posibilitatii de a contesta sechestrul, neconstitutionala

Lipsa posibilitatii de a contesta luarea unei masuri asiguratorii, putand fi contestat numai modul de aducere la indeplinire a masurii, conform Codului de procedura penala, este neconstitutionala, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala, transmite Mediafax. continuă pe România Liberă

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional un articol din Codul de procedura penala care le permitea procurorilor sa renunte la urmarirea penala in anumite conditii

Curtea Constitutionala a admis miercuri o exceptie de neconstitutionalitate privind articolul 318 din Codul de procedura penala, ceea ce insemna ca procurorii nu mai pot renunta la urmarirea penala sau clasa un dosar privind infractiuni la care legea prevedea ca pedepse amenda sau inchisoare pana la 7 ani.

UPDATE. Curtea Constitutionala: Pensiile speciale ale alesilor locali, neconstitutionale

Curtea Constitutionala a decis ca pensiile speciale ale alesilor locali sunt neconstitutionale, dupa ce a admis contestatia Guvernului.

Curtea Constitutionala a decis: Sesizarea privind constitutionalitatea desemnarii premierului este inadmisibila

Curtea Constitutionala a adoptat decizia prin care declara inadmisibila sesizarea socialistilor privind verificarea constitutionalitatii a trei decrete ale presedintelui Republicii Moldova privind desemnarea lui Ion Paduraru in calitate de candidat pentru functia de prim-ministru, privind revocarea acestui decret si privind desemnarea lui Pavel Filip in calitate de candidat pentru functia de prim-ministru.

Curtea Constitutionala discuta miercuri sesizarea Guvernului in privinta pensiilor speciale pentru alesii locali

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) discuta miercuri sesizarea Guvernului referitoare la pensiile speciale pentru alesii locali. Pe 26 decembrie, Guvernul a sesizat CCR cu privire la unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene - Legea de modificare si completare a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, scrie Agerpres.

Curtea Constitutionala va discuta miercuri sesizarea Guvernui privind Legea pensiilor speciale

Curtea Constitutionala CC) va discuta miercuri sesizarea facuta de Guvern privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, adoptata pe 21 decembrie de Senat, anunta Mediafax.

R. Moldova: Desemnarea lui Pavel Filip la functia de premier, contestata la Curtea Constitutionala

Desemnarea lui Pavel Filip la functia de premier al Republicii Moldova a fost contestata, luni, la Curtea Constitutionala CCM), de catre liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova PSRM), Igor Dodon.

Decretul privind numirea lui Pavel Filip in calitate de candidat la functia de premier, contestat la Curtea Constitutionala

Socialistii au depus luni, 17 ianuarie, mai multe sesiszari la Curtea Constitutionala prin care cere verificarea legitimitatii decretului sefului statului privind desemnarea lui Pavel Filip in calitate de premier.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2352 seconds )