Libnet.ro
UNICEF

15:45

Declaratia Summit-ului NATO: Condamnam interventia Rusiei in Ucraina

România Liberă România Liberă,
Declaratia Summit-ului NATO: Condamnam interventia Rusiei in Ucraina

Declaratia adoptata de sefii de stat si de guvern participanti la reuniunea Consiliului Nord Atlantic din Tara Galilor reafirma faptul ca cea mai mare responsabilitate a NATO este sa protejeze si sa apere teritoriile si populatiile noastre impotriva unui atac, asa cum prevede Art. 5 al Tratatului de la Washington. continuă pe România Liberă

Traian Basescu, la finalul summit-ului NATO: Toate obiectivele au fost atinse. Romania va gazdui un comandament NATO, centru de antrenament naval la Marea Neagra si va fi natiune-cadru pentru siguranta cibernetica a Ucrainei

Presedintele Traian Basescu a declarat, la finalul summit-ului NATO, ca toate obiective tarii noastre au fost atinse. Astfel, Romania va gazdui un comandament NATO, SUA au propus crearea unui centru de antrenament si exercitii navale la Marea Neagra iar tara noastra va fi natiune-cadru pentru siguranta cibernetica a Ucrainei. In plus, Marea Neagra e evidentiata in documentele finale ale summitului ca avand o importanta deosebita pentru securitatea euro-atlantica. HotNews. ro a transmis LIVE TEXT si VIDEO declaratiile sefului statului.

Concluziile reuniunii ministrilor apararii din cadrul Summit-ului NATO din Tara Galilor

Alianta Nord-Atlantica va ramane alaturi de Ucraina si va sustine in continuare integritatea si suveranitatea acestei tari, pe drumul sau de integrare europeana. Acesta este cel mai important mesaj pe care liderii NATO, in frunte cu Secretarul General, Anders Fogh Rasmussen, l-au transmis in cadrul evenimentului din Tara Galilor.

Basescu, discutii cu Obama, Merkel, Cameron, la summit-ul NATO [FOTO]

Presedintele Traian Basescu a avut, vineri dimineata, intr-un cadru informal, in marja summit-ului NATO, discutii cu presedintele SUA, Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel si premierul britanic David Cameron.

Presedintele Basescu participa la summit-ul NATO din Marea Britanie

Presedintele Traian Basescu a ajuns joi in Marea Britanie, unde se va desfasura summit-ul NATO. Pe agenda reuniunii se afla criza din Ucraina, dar si misiunea Aliantei din Afganistan in 2015.

Traian Basescu, discutii cu Barack Obama la SUMMIT-ul NATO

Presedintele Traian Basescu a avut o discutie scurta cu presedintele american Barack Obama, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, precum si cu David Cameron, premierul Marii Brla Summit-ul NATO din Tara Galilor. stire in curs de actualizare .

FOTO. Traian Basescu, discutii cu Barack Obama la SUMMIT-ul NATO

Presedintele Traian Basescu a avut o discutie scurta cu presedintele american Barack Obama, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, precum si cu David Cameron, premierul Marii Brla Summit-ul NATO din Tara Galilor. stire in curs de actualizare .

Traian Basescu participa la Summit-ul NATO din Tara Galilor (VIDEO)

Presedintele Romaniei Traian Basescu se afla joi in Newport, Tara Galilor, fiind primit la summit-ul NATO de secretarul general al Aliantei, Anders FoghRasmussen, dar si de premierul britanic David Cameron.

CSAT se reuneste miercuri, pentru mandatul Romaniei la Summit-ul NATO din Tara Galilor

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se va reuni, miercuri, incepand cu ora 18. 00, la Palatul Cotroceni, pe agenda aflandu-se mandatul Romaniei la Summit-ul NATO din Tara Galilor, din 4-5 septembrie, in special participarea la misiunea NATO din Afganistan in 2015.

Ponta, despre Summit-ul NATO: Toate institutiile statului au o pozitie comuna

Premierul Victor Ponta a precizat ca toate institutiile statului sunt de acord si colaboreaza pentru interesul national la Summit-ul NATO, unde Romania are o pozitie coordonata, calificand acest caz ca unul fericit, prin comparatia cu cel mai.

SUMMIT ISTORIC NATO la care se decide soarta cooperarii cu Rusia in cel mai tensionat moment de dupa Razboiul rece/ Importanta summit-ului pentru Romania si frontul estic al Aliantei

Summitul NATO, gazduit la Newport-Tara Galilor intre 4-5 septembrie, vine in contextul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei ucrainene si pe fondul unor temeri de izbucnire a unui razboi la scara mare. Summit-ul e unul istoric si penru Romania, pentru ca poate consfinti apropierea si mai puternica a Romaniei de NATO, odata cu cresterea pericolului din Est. Intrebarea care se pune este daca cei peste 60 de lideri politici si militari vor prefera masuri simbolice, cum ar fi crearea unei forte militare de reactie rapida sau asigurarea flancului nordic, sau vor lua decizii curajoase privind asigrarea flancului estic al Aliantei, dar si masuri dure impotriva membrilor NATO care nu-si indeplinesc obligatiile. Summit-ul nu va fi scutit nici de aceasta data de proteste ale anarhistilor sau ecologistilor, dar pozitia geopolitica a Tarii Galilor anunta o reuniune mult mai linistita decat precedentele.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 15:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2524 seconds )