Libnet.ro
UNICEF

19:30

Eclipsa de Soare 20 martie. Curiozitati despre acest fenomen

Adevărul Adevărul,
Eclipsa de Soare 20 martie. Curiozitati despre acest fenomen

Eclipsa de Soare 20 martie se va vedea in Romania cel mai bine din vestul tarii si mai putin din sud. Astronomii spera sa avem un cer senin. continuă pe Adevărul

Punct de observatie la Alba Iulia pentru eclipsa de soare din 20 martie

Esplanada Obeliscului Horea, Closca si Crisan din Alba Iulia se va transforma vineri, 20 martie, intr-un observator astronomic ad-hoc. Primaria Alba Iulia si Clubul Universul de langa noi ofera publicului ocazia de a asista la o sesiune de observatii avand in atentie o eclipsa de soare ce va avea loc in cursul zilei.

GALERIE FOTOVIDEO: Locuri din Bucuresti de unde poti vedea cel mai bine eclipsa din 20 martie

Vineri, 20 martie, va avea loc prima eclipsa a anului 2015. Este vorba despre o eclipsa totala de Soare vizibila din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa partiala fiind observabila din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Fenomenul va fi observabil si de pe teritoriul Romaniei. La Bucuresti, magnitudinea maxima a eclipsei va fi de 0,53 53%), iar obscuratia suprafata eclipsata a Soarelui) va fi 0. Daca vei fi in Capitala in intervalul 10:48 si 13:04, iti recomandam cateva locuri de unde poti privi eclipsa partiala de Soare.

VIDEOFOTO: Care sunt cele trei locuri din Romania de unde se va vedea cel mai bine eclipsa din 20 martie

Vineri, 20 martie, va avea loc prima eclipsa a anului 2015. Este vorba despre o eclipsa totala de Soare vizibila din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa partiala fiind observabila din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Fenomenul va fi observabil si de pe teritoriul Romaniei. Daca la Bucuresti, magnitudinea maxima a eclipsei va fi de 0,53 53%), exista in tara noastra trei locuri de unde eclipsa va avea o magnitudine maxima de peste 60%.

VIDEO: Afla care sunt tarile din Europa afectate de catre Eclipsa de Soare din 20 martie

Eclipsa din 20 martie se va vedea din Romania doar partial, dar in Uniunea Europeana lucrurile nu stau chiar atat de simplu. Motivul! Pe teritoriul tarilor nordice, acolo unde eclipsa va atinge praguri maxime, iar magnitudinea eclipsei va depasi 80%, sunt instalate sisteme care genereaza aproape 90 GW de energie solara. Citeste si: Ultima Eclipsa de Soare pana in 2020 .

Eclipsa de soare pe 20 martie: Va fi vizibila si in Romania

Pe 20 martie va avea loc un fenomen astronomic rar, si anume o eclipsa de soare. Evenimentul va fi vizibil total din Insulele Feroe si Arhipelagul Svalbard, iar in restul emisferei nordice, incluzand Romania, se va.

Fenomen astronomic rar vizibil din Romania. Cand, unde si cum se va vedea eclipsa de Soare din 20 martie

Romanii vor putea vedea pe 20 martie o eclipsa de Soare, dar numai in faza partiala a ei. Eclipsa incepe in jurul orei 10:45, are maximul in jurul orei 11:55 si se termina la 13:05, cu o durata medie pentru.

Fenomen astronomic rar vizibil din Romania. La ce ora, unde si cum se va vedea eclipsa de Soare din 20 martie

Romanii vor putea vedea pe 20 martie o eclipsa de Soare, dar numai in faza partiala a ei. Eclipsa incepe in jurul orei 10:45, are maximul in jurul orei 11:55 si se termina la 13:05, cu o durata medie pentru.

HOROSCOP 20 martie: Astrele garanteaza succesul unor zodii

Horoscop 20 martie. Berbecii, racii si sagetatorii au parte de succes si apreciere in plan profesional. Balantele sunt surprinse de parteneri cu planuri de weekenduri sau vacante de relaxare. Afla ce au rezervat astrele pentru nativii fiecarei zodii.

Eclipsa de soare din 20 martie va fi vizibila si din Romania

O eclipsa partiala de Soare, in timpul careia Luna va acoperi peste jumatate din discul Soarelui, va putea fi observata si din Romania, pe 20 martie, intre orele 10. 04, acesta fiind singurul fenomen astronomic de acest tip din 2015 si din urmatorii cinci ani.

Fenomen astronomic spectaculos si destul de rar: Eclipsa de Soare vazuta din Timisoara

Vineri, 20 martie 2015 are loc un fenomen astronomic foarte spectaculos si destul de rar in ultimii ani: o eclipsa de Soare. Timisorenii sunt asteptati la Observatorul Astronomic.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2213 seconds )