Libnet.ro
UNICEF

23:00

Facultate fara Bac? Ponta scapa de stigmat construind o noua normalitate

România Liberă România Liberă,
Facultate fara Bac? Ponta scapa de stigmat construind o noua normalitate

De ce nu este in regula ca societatea civila, electoratul, in fine, clasa politica sa nu reuseasca nicicum blocarea drumului spre putere a unui uzurpator? Ei bine, pentru ca situatia la care se poate ajunge este cea a Romaniei de azi o tara in care uzurpatorul a inceput sa modeleze dupa chipul si asemanarea sa un sistem vital, precum cel al educatiei nationale. Iar pomana facuta de uzurpator e irezistibila: cu cat studiezi mai putin, cu atat iti cresc sansele de reusita! . continuă pe România Liberă

Dezbatere despre colegiile postliceale universitare, astazi, la Adevarul Live de la 14:00. Pricopie: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara Bac

Ministrul Educatiei a precizat ca nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bac, iar sintagma de colegiu universitar inseamna scoala postliceala, cu mentiunea ca acestea pot fi organizate de institutiile de invatamant superior. Metodologia colegiilor postliceale universitare a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial si a starnit o controversa despre care vom dezbate astazi la Adevarul Live de la 14:00.

Dupa ce a aprobat intrarea de cursanti fara BAC in universitati, ministrul Educatiei intareste ca acestia se pot inscrie in colegii, nu in facultati

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, precizeaza in cadrul unui comunicat de presa ca absolventii fara diploma de Bacalaureat se pot inscrie la colegiile pe care le organizeaza universitatile. La doua zile dupa ce a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile tinerilor fara BAC, Remus Pricopie intareste ca acestia nu se pot inscrie la facultate, ci in colegiu. Ca o forma de stimulare a continuarii studiilor si de integrare a absolventilor de liceu cu sau fara diploma de Bacalaureat) pe piata muncii, acestia au avut intotdeauna posibilitatea de a urma cursurile unei scoli postliceale. Incepand cu anul scolar 2014-2015, acest lucru se poate face inclusiv in spatiul si sub organizarea unei universitati - Remus Pricopie.

Studentii atrag atentia ca legea le permite universitatilor sa le recunoasca creditele tinerilor care au intrat fara BAC la colegiu, daca iau bacalaureatul pe parcurs

Studentii avertizeaza ca universitatile au baza legala pentru recunoasterea creditelor obtinute de tineri la colegiile unde intra fara bacalaureat, daca isi iau aceasta diploma dupa ce au studiat in colegiu. Unui elev cursant al unui program postliceal care doreste sa se inscrie la un program de licenta i se pot recunoaste creditele obtinute pe perioada programului postliceal, in cazul in care dobandeste pe parcurs diploma de bacalaureat, anunta Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania ANOSR). Avertismentul vine dupa ce unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

Pricopie, dupa ce tinerii fara Bac pot merge la universitati: un act jurnalistic de slaba calitate

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat, ci doar la colegii, care au statut de scoala postliceala, iar acestia nu.

Ministrul Pricopie se cearta cu jurnalistii, universitatile pot face bani scolind tineri fara BAC

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat, ci doar la colegii, care au statut de scoala postliceala, iar acestia nu primesc la absolvire o diploma de licenta, ci o certificare a calificarii profesionale, relateaza Mediafax.

VIDEO. Ministrul Pricopie se cearta cu jurnalistii, universitatile pot face bani scolind tineri fara BAC

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat, ci doar la colegii, care au statut de scoala postliceala, iar acestia nu primesc la absolvire o diploma de licenta, ci o certificare a calificarii profesionale, relateaza Mediafax.

Facultate FARA diploma de bacalaureat. Portile universitatilor, deschise din acest an

Ai, n-ai Bacalaureatul, poti sa te inscrii la Facultate. Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma. Mai exact, universitatile ii pot inscrie pentru acest an.

Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de bacalaureat

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie afirma ca nimeni nu se poate inscrie la facultate si nu poate dobandi statutul de student fara diploma de bacalaureat sau adeverinta care sa ateste sustinerea si promovarea examenelor de bacalaureat, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educatiei Nationale.

Remus Pricopie: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat

Remus Pricopie, ministrul Eductiei, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat. Cei fara diploma se pot inscrie in aceste conditii doar la colegii, care au statut de scoala postliceala,.

Reactie. Institutiile de traditie resping proiectul guvernamental La Universitate fara BAC

Institutiile de invatamant superior cu vechime din Romania, dar si profesori sau cercetatori dezaproba decizia Executivului de a permite universitatilor sa primeasca elevi fara bacalaureat. Potrivit acestora, masura de infiintare a colegiilor unde poti intra fara a fi absolvit 12 clase nu incurajeaza studiul si reprezinta o sursa de venit amorala pentru institutiile de invatamant superior sub cupola carora vor functiona colegiile.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2554 seconds )