Libnet.ro
UNICEF

08:01

Fermierilor Importurile

Libnet Ro
Guvernul polonez va plati fermierilor subventii in valoare de peste 516,49 milioane de dolari, pentru a-i despagubi pentru preturile scazute la cereale

Guvernul polonez va plati fermierilor subventii in valoare de peste 516,49 milioane de dolari, pentru a-i despagubi pentru preturile scazute la cereale

Fermierii din Polonia si alte tari membre ale Uniunii Europene au protestat in ultimele luni din cauza preturilor mici la produsele agricole, care in opinia lor sunt cauzate de importurile mari din Ucraina precum si de constrangerile care le sunt impuse lor de normele de mediu ale Uniunii Europene. Pentru subventii Polonia va folosi banii dedicati sprijinirii refugiatilor ucraineni .

Ursula von der Leyen: Am propus cresterea taxelor vamale la importurile de cereale din Rusia si Belarus

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus joi impunerea de taxe vamale la cerealele importate din Rusia, care sunt in prezent scutite, spre nemultumirea fermierilor din UE, transmite AFP, preluata de Agerpres.

Fermierii polonezi intensifica protestele si blocheaza mai multe drumuri Acuzatii grave la adresa Comisiei Europene

Fermierii polonezi au blocat drumurile cu tractoare si utilaje agricole miercuri, in intensificarea protestelor impotriva reglementarilor UE privind mediul si a importurilor de alimente ieftine din Ucraina, dupa ce Comisia Europeana a acceptat provizoriu sa le prelungeasca, potrivit Reuters. Protestul fermierilor polonezi se intensifica Fermierii din Polonia si din alte parti ale blocului au protestat in ultimele luni, pentru a cere reimpunerea taxelor vamale la importurile agricole din Ucraina, care au fost scutite dupa invazia Rusiei din 2022.

Slovacia va mentine restrictiile asupra importurilor agricole ucrainene

Slovacia va mentine interdictia asupra importului unor produse agroalimentare ucrainene care afecteaza afacerile fermierilor slovaci, a anuntat joi premierul slovac Robert Fico, dupa ce ambasadorii statelor Uniunii Europene au aprobat miercuri cererea Comisiei Europene de prelungire pana in iunie 2025 a scutirii de cote si taxe vamale pentru importurile din Ucraina pentru a ajuta aceasta tara in razboiul cu Rusia.

Cum explica expertii protestele fermierilor europeni

Protestele fermierilor europeni reflecta nemultumirile comune legate de datorii, presiunile asupra preturilor, vremea extrema si importurile ieftine.

Guvernul francez a trimis vehicule blindate pentru a proteja o piata angro din Paris. Protestele fermierilor se intensifica in toata Europa

Ca un semn cert al escaladarii tensiunii dintre fermierii care protesteaza pe sosele Frantei si autoritati, Guvernul premierului Gabriel Attal a trimis miercuri mai multe vehicule blindate pentru a proteja o piata angro de produse alimentare din Paris. in acelasi timp, protestele se extind si in alte parti ale Europei, Agricultorii spanioli si italieni au anuntat ca se alatura miscarii de protest, care a lovit si Germania si care urmareste sa preseze guvernele sa relaxeze normele de mediu si sa ii protejeze de cresterea costurilor si de importurile ieftine, relateaza Reuters.

Ministrul Agriculturii si reprezentantii fermierilor au ajuns la un acord

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, si reprezentantii asociatiilor din sectorul vegetal au agreat luni 13 solicitari venite din partea fermierilor, dupa mai bine de trei ore de negocieri. Printre acestea se afla acordarea in regim de urgenta a platilor APIA, cu termen 29 februarie 2024 si compensarea pierderilor suferite de fermierii romani afectati de importurile din .

Ministrul Agriculturii si reprezentantii fermierilor au ajuns la un acord. Ce solicitari au fost agreate in urma negocierilor

In urma negocierilor care au durat mai bine de trei ore, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, impreuna cu reprezentantii asociatiilor fermierilor au convenit, luni, urmatoarele solicitari venite din partea fermierilor, conform Agerpres: acordarea in regim de urgenta a platilor APIA, cu termen 29 februarie 2024 compensarea pierderilor suferite de fermierii romani afectati de importurile din Ucraina, prin adoptarea de culoare separate si monitorizarea importurilor prin sigilii electronice cu GPS in portul Constanta. acordarea de credite cu dobanda subventionata pentru capital de lucru si investitii in ferme, cu marja dobanzii de maximum 2% +ROBOR termen: 29 februarie 2024) plata unui sprijin de 100 de euroha pentru culturile infiintate in toamna anului 2022 pe cadrul Ucraina. in cazul in care, dupa rectificarea bugetara, se vor identifica sume disponibile la MF se va lua in calcul si compensarea culturilor din primavara anului 2023 termen: 31 mai, se arata in procesul verbal care contine cele 13 puncte agreate de cele doua parti. actualizarea valorii ajutorului de stat privind rambursarea accizei la motorina achizitionata si utilizata in agricultura, cu termen 31 iunie 2024. derogare GAEC 7 rotatia culturilor n. r. ) si GAEC 8 lasarea a 4% din suprafata fermei teren necultivat n. r. ), agricultorii solicitand clarificarea conditiilor in care se aplica cele doua GAEC-uri incepand cu anul de cerere 2023-2024 si diminuarea procentului de sanctiuni la nivel minim, in baza fortei majore. Pentru aceasta solicitare termenul este sfarsitul lunii ianuarie. modificarea in regim de urgenta a Codului Rutier pentru echivalarea categoriei permis categoria B cu TR si a celei B1 cu TR1, precum si ca inmatricularea utilajelor se va realiza numai prin supunerea inregistrarii acestora la primarie, fara obligativitatea CIV si respectiv a ITP-ului indiferent de tonaj. Modificarile ar urma sa fie aprobate in urmatoarea sedinta de Guvern asumarea revizuirii si adoptarii legislatiei necesare, in actualul exercitiu parlamentar, privind durata minima a contractului de arenda, precum si concesionarea pasunilor, apa gratuita pentru infrastructura principala de irigatii in anul 2024 si subventionarea a 50% din costurile suportate cu energia electrica de catre OUAI-uri Organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii). in acest an se vor efectua modificari la Legea 342013, Legea 1702023 si Legea 1382004 prin asimilarea amenajarilor locale de irigatii cu subventionarea ca si a OUAI, inclusiv amplasarea de panouri fotovoltaice in amenajarile secundare de irigatii doar cu acordul OUAI -urilor si implementarea si operationalizarea Sistemului National de Gestionare a Riscurilor din Agricultura.

Ciolacu: Validam mecanismul prin care protejam fermierii romani de importurile de cereale din Ucraina

Premierul Marcel Ciolacu sustine ca in cadrul sedintei de guvern care va avea loc pe data de 12 octombrie, mecanismul de protejare a fermierilor romani de importurile de cerale ucrainene va fi aprobat.

Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova, doar pe baza de licenta

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anuntat ca importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor si procesatorilor romani si vor fi posibile doar pe baza de licenta.

Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova doar pe baza de licenta. 45% dintre fermierii romani nu pot sa-si achite datoriile

Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor si procesatorilor romani si vor fi posibile doar pe baza de licenta, a anuntat, miercuri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 45% dintre fermierii romani sa fie in imposibilitatea de a-si achita datoriile Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor si procesatorilor romani si vor fi posibile doar pe baza de licenta. Asa cum am promis, protejam productia romaneasca si munca fermierilor romani. Actul normativ este gata si va fi aprobat de Guvernul Romaniei, a scris ministrul Agriculturii pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Ministrul Agriculturii: Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova vor fi posibile doar pe baza de licenta

Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor si procesatorilor romani si vor fi posibile doar pe baza de licenta, a anuntat miercuri ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Barbu: Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova vor fi posibile doar pe baza de licenta

Importurile de cereale din Ucraina si Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor si procesatorilor romani si vor fi posibile doar pe baza de licenta, a declarat ministrul Agriculturii.

Bulgaria interzice anumite importuri agricole din Ucraina, in urma protestelor masive ale fermierilor locali

Bulgaria a luat decizia de a opri temporar unele importuri agricole din Ucraina. Decizia a fost luata in urma protestelor fermierilor locali de la inceputul acestei saptamani, care au blocat vamile de la frontiera cu Romania. Guvernul de la Sofia a anuntat initial ca nu va impune restrictii unilaterale la importurile din Ucraina, asa cum au facut Polonia, Ungaria si Slovacia.

Cerealale din Ucraina, interzise in Romania. Ce mesaj a transmis ministrul Agriculturii fermierilor Alte trei tari nu mai vor cereale ucrainene

E oficial. Cerealele ucrainene nu vor ajunge pe piata din Romania in urmatoarele 30 de zile. in tot acest timp, toate importurile sunt interzise. Apoi, graul sau orzul vor putea fi aduse doar pe baza de licenta, numai de catre fermieri si procesatori, informeaza observatornews. ro.

UE ridica restrictiile impuse importurilor de cereale ucrainene. Polonia, Ungaria si Slovacia anunta ca interzic unilateral importurile Care este pozitia Romaniei

Comisia Europeana a declarat vineri ca nu va extinde interdictia privind importurile de cereale ucrainene in cele cinci state UE vecine ale Ucrainei, care urmeaza sa expire vineri. Polonia, Slovacia si Ungaria vor implementa propriile restrictii asupra importurilor de cereale din Ucraina, au declarat vineri guvernele acestor tari, in timp ce Romania a spus ca asteapta masurile Ucrainei si apoi va lua o decizie privind masurile potrivite pentru protejarea fermierilor romani.

Ministrul roman al Agriculturii crede ca ar trebui prelungite restrictiile pentru produsele agricole din Ucraina

Masurile restrictive privind importurile de produse agricole din Ucraina au avut un efect pozitiv asupra pietei cerealelor din Romania, iar decizia Comisiei Europene ar trebui sa fie de prelungire a acestor restrictii, cel putin pana la finalul anului 2023, pentru a nu afecta competitivitatea fermierilor, a transmis ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu, in .

Majorarea productiei de zahar in Franta oprita de importurile din Ucraina

Producatorul francez de zahar Saint Louis Sucre, companie controlata de grupul german Suedzucker, a cerut fermierilor francezi sa nu majoreze suprafetele cultivate cu sfecla in 2024, pentru a evita o scadere a preturilor in contextul unei competitii puternice venite din partea zaharului ucrainean, arata un document intern consultat de Reuters.

UE blocheaza importurile de cereale din Ucraina in cinci tari

Uniunea Europeana a blocat importurile de cereale in Polonia si in alte patru tari, ca urmare a ingrijorarilor ca produsele cu costuri reduse vor afecta afacerile fermierilor. UE blocheaza.

Florian Ciolacu, Clubul Fermierilor Romani: PNRR nu a fost valorificat de catre Romania asa cum trebuia

Contextul in care evolueaza agricultura romaneasca este in continuare dificil, restrictiile la importurile de grau, porumb, rapita si seminte de floarea soarelui din Ucraina fiind valabile doar pana la 5 iunie. Avand in vedere acest lucru si luand in.

actualitate, 08:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2443 seconds )