Libnet.ro
UNICEF

07:00

Fiscal 2022

Libnet Ro
Rezultate financiare VGP Group 2023: Romania, in topul 3 al celor mai mari suprafete de teren detinute de VGP Group

Rezultate financiare VGP Group 2023: Romania, in topul 3 al celor mai mari suprafete de teren detinute de VGP Group

VGP NV anunta rezultatele pentru anul incheiat la 31 decembrie 2023. Grupul VGP raporteaza un profit net de 87,3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 209,8 milioane de euro fata de anul fiscal 2022.

Amenzi de peste 3 milioane de lei date de AEP partidelor politice. Ce sume au fost confiscate

Ultimul raport al Autoritatii Electorale Permanente, care se refera la controalele din 2023 pentru anul fiscal 2022, arata ca valoarea totaa a amenzilor este de aproximativ 3,2 milioane lei, iar suma confiscata se ridica la aproximativ 340. 000 de lei.

Partidele, arse la buzunar de AEP pentru neregulile gasite

Majoritatea formatiunilor parlamentare au fost amendate, iar unele au avut si sume confiscate de AEP in urma controalelor facute pentru anul fiscal 2022, fiind atat partide din randul Puterii, dar si din Opozitie.

Ambasada Romaniei in SUA: 8,79% rata de refuz a vizelor pentru SUA in 2023, cel mai scazut nivel din toata istoria relatiei bilaterale Pentru a putea calatori fara vize, rata trebuie sa scada sub 3%

Ambasada Romaniei in Statele Unite a anuntat ca Rata de refuz a vizelor pentru SUA a scazut anul trecut la 8,79%, cel mai scazut nivel din toata istoria relatiei bilaterale. Rata de refuz a vizelor pentru SUA a scazut Pe de alta parte, pentru a putea calatori fara viza in Statele Unite, rate de refuz trebuie sa scada sub 3%. Departamentul de Stat al SUA a dat publicitatii miercuri, 17 ianuarie situatia ratei de refuz al vizelor B1B2 pentru anul fiscal 2023 1 octombrie 2022-30 septembrie 2023). Astfel, Romania a inregistrat o rata de refuz de 8,79%.

Rata de refuz a vizelor pentru SUA, solicitate de romani, cea mai scazuta din toata istoria relatiei bilaterale Romania - SUA

Rata de refuz a vizelor pentru SUA solicitate de romani a fost de 8,79% pentru anul fiscal 2023 1 octombrie 2022 - 30 septembrie 2023), arata datele publicate miercuri de Departamentul de Stat al SUA.

Ambasada Romaniei in SUA: 8,79% - rata de refuz a vizelor pentru SUA in 202

Ambasada Romaniei in SUA anunta Departamentul de Stat al SUA a dat publicitatii miercuri, situatia ratei de refuz al vizelor B1B2 pentru anul fiscal 2023 1 octombrie 2022-30 septembrie 2023), iar Romania a inregistrat o rata de refuz de 8,79%, cea mai mica din toata istoria relatiilor cu SUA.

Ambasada Romaniei in SUA: 8,79% - rata de refuz a vizelor pentru SUA in 2023

Ambasada Romaniei in SUA anunta Departamentul de Stat al SUA a dat publicitatii miercuri, situatia ratei de refuz al vizelor B1B2 pentru anul fiscal 2023 1 octombrie 2022-30 septembrie 2023), iar Romania a inregistrat o rata de refuz de 8,79%, cea mai mica din toata istoria relatiilor cu SUA.

Ciolacu si Bolos isi dau OUG de amnistie pentru falsificarea bugetului pe 2024, acuza Catalin Drula

Liderul USR, Catalin Drula, acuza ca premierul Marcel Ciolacu si ministrul Finantelor, Marcel Bolos, isi dau OUG de amnistie pentru falsificarea bugetului pe 2024, el calificand situatia drept fara precedent si afirmand ca prin OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala si combaterea evaziunii fiscale, cei doi nu mai semneaza declaratia obligatorie potrivit careia bugetul respecta legea responsabilitatii fiscal-bugetare. Ordonante de Urgenta cu prevederi similare au fost emise si in 2021 si in 2022.

webPR: Deloitte Romania a asistat ANAF in implementarea unui proiect pentru modernizarea activitatii de control fiscal, finantat din fonduri europene

Deloitte Romania a asistat Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) in implementarea proiectului Cresterea eficientei activitatii de control fiscal in Romania, derulat cu sprijinul Comisiei Europene Directia Generala de Sprijin pentru Reforme Structurale DG REFORM), in perioada iunie 2022 noiembrie 2023. Proiectul, care face parte din procesul de digitalizare a administratiei fiscale, a vizat indeplinirea angajamentelor asumate de Romania prin Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR) cu privire la modernizarea activitatii de control fiscal, cu scopul de a simplifica acest proces, atat pentru contribuabili, cat si pentru ANAF, si de a contribui la reducerea evaziunii fiscale si, implicit, la cresterea veniturilor la bugetul de stat.

Parteneriat paneuropean de 5,5 milioane euro intre Fundatia UniCredit si Teach For All

Investitia totala din acest an a Fundatiei UniCredit in programe educationale este de 18,1 milioane de euro * Grupul bancar a alocat un total de aproximativ 8 miliarde euro pentru finantari sociale, suma ce face parte dintr-un buget total dedicata sferei ESG pentru anul fiscal 2022 si primele noua luni din 2023 de aproximativ 80 miliarde euro Fundatia corporativa a UniCredit Group - UniCredit Foundation - si Teach For All TFA) au lansat, in cadrul unei conferinte de presa, un program pe trei ani, bazat pe un parteneriat in valoare de 5,5 milioane de euro, pentru promovarea egalitatii in educatia tinerilor din sase tari europene in care isi desfasoara activitatea banca: Italia, Germania, Austria, Bulgaria, Romania si Slovacia.

Codul Fiscal, modificat de 74 de ori pe an. incasarile bugetare au scazut cu 0,53% intre 2016 si 2022

Numarul de modificari fiscale din ultimii sapte ani si jumatate este de 554, respectiv 1,2 norme modificate pe luna sau 74 pe an, a declarat, vineri, Ana Bobirca, cofondator The Tax Institute, la evenimentul de lansare a organizatiei. Numarul de modificari, numarul de acte modificate, dar si numarul de articole si modificari propriu-zise 554 intr-o .

Consiliul Fiscal: Salariul mediu brut in sistemul public a sarit de 7.200 leiluna in 2022 si a fost mai mare cu 17,4% fata de cel din mediul privat Sectoarele cu cele mai mari cresteri de venituri

Salariul mediu brut in sistemul bugetar a ajuns, in 2022, la 7. 297 leiluna, cu 4,18% mai mare decat in 2021. L-a depasit astfel cu 17,4% pe cel din mediul privat, care s-a situat la 6. 216 leiluna. Salariul mediu brut in privat, la randul sau, a intregistrat in 2022 o crestere de 13,52% comparativ cu anul precedent, ajungand la 6. 216 leiluna, arata raportul Consiliului Fiscal pe anul trecut, citat de Economedia.

Facturarea electronica va fi obligatorie din ianuarie 2024 pentru toate tranzactiile. Comisia Europeana a emis propunerea de derogare

Incepand cu data de 1 ianuarie 2024, Romania va implementa sistemul RO e-Factura generalizat pentru toate tranzactiile efectuate intre firmele persoane impozabile) inregistrate in tara noastra. Facturarea electronica in Romania: obiective si beneficii Potrivit specialistilor Deloitte Romania, sistemul a devenit operational incepand din 2022. Cu toate acestea, utilizarea sa este obligatorie doar pentru facturile emise de companiile private in relatiile cu entitatile de stat B2G), precum si pentru facturile care implica bunuri cu risc fiscal si pentru agentiile de turism care emit facturi bazate pe tichete de vacanta.

Facturarea electronica va fi obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru toate tranzactiile. Comisia Europeana a emis propunerea de derogare in acest scop

Romania va aplica sistemul RO e-Factura generalizat, de la 1 ianuarie 2024, pentru toate tranzactiile realizate intre firmele persoane impozabile) stabilite in tara noastra. Sistemul este operational incepand din 2022, insa este obligatoriu doar pentru facturile emise de companiile private in relatiile cu entitatile de stat B2G), pentru cele aferente bunurilor cu risc fiscal si pentru agentiile de turism care emit facturi in baza tichetelor de vacanta. Tara noastra a solicitat Comisiei Europene CE), inca din ianuarie 2022, o derogare de la legislatia comunitara de TVA pentru a extinde sistemul pentru toate operatiunile comerciale.

Canalul Suez a generat venituri record de aproximativ 9,4 miliarde de dolari

Canalul Suez a adus statului egiptean venituri de aproximativ 9,4 miliarde de dolari in exercitiul fiscal iulie 2022 - iunie 2023, un nou record pentru aceasta ruta navigabila cruciala pentru comertul maritim mondial, transmite AFP.

SII Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 33 milioane de euro in anul fiscal 2022

SII Romania a incheiat anul fiscal 2022 - 2023 cu o cifra de afaceri de 33 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 68%, comparativ cu anul fiscal precedent.

SII Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 33 milioane de euro in anul fiscal 2022-2023

SII Romania, companie multinationala specializata in servicii si solutii IT, a incheiat anul fiscal 2022 - 2023 cu o cifra de afaceri de 33 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 68%, comparativ cu anul fiscal precedent.

Ce avere are Klaus Iohannis. Veniturile sefului statului, mai mari fata de anul trecut

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si-a publicat declaratia de avere pentru ultimul an fiscal 2022), din care reiese ca seful statului a reusit sa economiseasca intr-un an 30. 000 de lei.

Masterbuild ajunge la un volum de business de 74 milioane de lei

Masterbuild General Contractor and Developer raporteaza o cifra de afaceri de 74 milioane de lei la nivelul anului fiscal 2022 si previzioneaza pentru finalul lui 2023 o crestere a volumului de business cu 25% fata de anul anterior, avand in vedere contractele semnate in primele 4 luni ale anului curent.

Care sunt romanii care vor avea salarii mai mari incepand cu 1 iunie 2023

Se pare ca de la 1 iunie 2023, salariile vor creste cu 10% pentru o anumita categorie de angajati romani. Conform unui proiect de ordonanta pus miercuri in dezbatere de Ministerul Muncii, pentru bugetarii din anexa VIII a Legii salarizarii unitare Administratie) salariile de baza ale personalului ce ocupa functii publice se stabilesc, de la 1 iunie, la nivelul salariilor de baza prevazute de aceasta lege pentru anul 2022. Modificari ale salariilor din administratia publica, de la 1 iunie Prin OUG nr. 1682022 s-a stabilit ca, incepand cu 1 ianuarie 2023, cuantumul brut al salariilor de bazasoldelor de functiesalariilor de functieindemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publicese majoreaza cu 10% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fara a se depasi valoarea nominala pentru anul 2022 stabilita potrivit anexelor la Legea-cadru nr. Ordonanta deroga, practic, de la prevederile Legii 153, care stabilesc ca incepand cu anul 2023, salariile de baza, soldele de functiesalariile de functie si indemnizatiile de incadrare ar fi trebuit sa se stabileasca prin inmultirea coeficientilor prevazuti in anexele nr. I-VIII din Legea 153 cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in vigoare. Printr-un alt proiect de OUG, pus in dezbatere la Ministerul Muncii, se propune acum modificarea a insasi OUG 168, astfel incat pentru bugetarii din categoria anexa VIII) Administratie sa se aplice din 1 iunie 2023 nivelul salariilor de baza prevazute de Legea 153 pentru anul 2022, noteaza avocatnet. ro. Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. 2) din Legea-cadru nr. 1532017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 iunie 2023, salariile de baza ale personalului care ocupa functiile prevazute la Anexa nr. VIII Familia ocupationala de functii bugetare ADMINISTRATIE din Legea-cadru nr. 1532017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de baza prevazute de aceasta lege pentru anul 2022, prevede proiectul de OUG acum in dezbatere la minister. Avand in vedere faptul ca, Legea-cadru nr. 1532017 a fost elaborata astfel incat, incepand cu anul 2022 sa fie aplicata in integralitatea sa, precum si in contextul elaborarii unei noi legi a salarizarii personalului bugetar ca urmare a incadrarii in termenul prevazut in Planul National de Redresare si Rezilienta, apreciem ca acordarea nivelului salariilor de baza pentru personalul incadrat pe functiile prevazute in Anexa nr. VIII la nivelul valorii nominale prevazute in legea-cadru,implica un impact bugetar nesemnificativ care nu va dezechilibra tintele fiscal-bugetare pentru anul 2023, ci va constitui un prim pas si o punte in sprijinul aplicarii noii legislatii care va reglementa salarizarea personalului platit din fonduri publice, iar noul cadru juridic va fi pus in aplicare in acelasi timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita aparitia unor noi dezechilibre in sistemul de salarizare din sectorul public, potrivit expunerii de motive a proiectului de ordonanta. Ca urmare a discutiilor purtate cu sindicatele din Educatie, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a pregatit un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care salariile pentru functiile comune din administratie, prevazute in Anexa VIII a Legii Salarizarii 1532017, se aduc la nivelul prevazut in grila aferenta anului 2022. Asa cum am mai spus, suntem deschisi la dialog, suntem dispusi sa luam masuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmand a acorda Educatiei statut prioritar, atunci cand vom intocmi proiectul de modificare a legii salarizarii unitare, a scris ministrul muncii, Marius Budai, pe Facebook.

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2098 seconds )