Libnet.ro
UNICEF

08:32

Fiscale Acordate

Libnet Ro
Opinie Deloitte: Noul tratament fiscal al tichetelor de masa

Opinie Deloitte: Noul tratament fiscal al tichetelor de masa

Finalul anului 2023 a adus o serie de modificari fiscale nefavorabile pentru angajatii si angajatorii din toate domeniile economice. Dupa schimbarile care au vizat restrangerea facilitatilor acordate salariatilor din IT, constructii, agricultura si industria alimentara, ce au intrat in vigoare la 1 noiembrie 2023, au urmat, la scurt timp, alte modificari, prin intermediul Ordonantei 1152023, cu impact tot asupra salariatilor, dar si a departamentelor de resurse umane.

Noul tratament fiscal al tichetelor de masa. Cum poate fi acoperita contributia la sanatate?

Finalul anului 2023 a adus o serie de modificari fiscale nefavorabile pentru angajatii si angajatorii din toate domeniile economice. Dupa schimbarile care au vizat restrangerea facilitatilor acordate salariatilor din IT, constructii, agricultura si industria alimentara, ce au intrat in vigoare la 1 noiembrie 2023, au urmat, la scurt timp, alte modificari, prin intermediul Ordonantei 1152023, cu impact tot asupra salariatilor, dar si a departamentelor de resurse umane. Printre acestea din urma se numara modificarea tratamentului fiscal preferential pentru tichetele de masa si pentru voucherele de vacanta.

Studiu: De ce prefera firmele romanestisa nu acceseze beneficiile fiscale

Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult de jumatate 51%) dintre firmele participante la .

Studiu EY: Peste jumatate din companii spun ca nu cunosc beneficiile care ar putea fi accesate in relatia cu autoritatile fiscale

Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, reiese din rezultatele unui sondaj EY derulat de la sfarsitul anului 2023, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora.

Birocratia, principalul motiv pentru care firmele romanesti nu acceseaza beneficiile fiscale

Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege. Cel mai des invocat motiv este complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora.

Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale legale

Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult de jumatate 51%) dintre firmele participante la .

Firmele din Romania se tem de Codul Fiscal: prefera sa nu aiba beneficii decat sa greseasca ceva

Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, reiese din rezultatele unui sondaj EY derulat de la sfarsitul anului 2023, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu.

Angajatorii din IT, constructii, agricultura si industria alimentara, contra cronometru cu raportarile salariale

Schimbarile fiscale care vizeaza restrangerea facilitatilor acordate angajatilor din IT, constructii, agricultura si industria alimentara, adoptate prin intermediul Legii nr. 2962023, au intrat in vigoare la 1 noiembrie 2023, astfel ca angajatorii din domeniile respective trebuie sa depuna raportarile salariale in aceasta luna termenul limita este 21 decembrie) in conformitate cu noile reglementari.

Angajatorii din IT, constructii, agricultura si industria alimentara, contra cronometru cu raportarile salariale. Cum arata noua Declaratie 112?

Schimbarile fiscale care vizeaza restrangerea facilitatilor acordate angajatilor din IT, constructii, agricultura si industria alimentara, adoptate prin intermediul Legii nr. 2962023, au intrat in vigoare la 1 noiembrie 2023, astfel ca angajatorii din domeniile respective trebuie sa depuna raportarile salariale in aceasta luna termenul limita este 21 decembrie) in conformitate cu noile reglementari. Modificarile care trebuie operate in sistemele interne de salarizare sunt substantiale, iar varianta actualizata a Declaratiei 112 a fost publicata abia in data de 13 decembrie si contine cerinte complexe si detalii fiscale esentiale pentru o raportare corecta. in aceste conditii, departamentele de salarizare din companiile care activeaza in sectoarele mentionate sunt contra cronometru pentru implementarea noilor modificari fiscale.

ANAF a publicat Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilitatilor fiscale pentru angajatii din IT

Agentia Nationala de Administrare Fiscala NAF) a publicat Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilitatilor fiscale, acordate persoanelor fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator, incepand cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023, pe portalul institutiei, www. anaf. ro, la rubrica Asistenta contribuabiliServicii oferite contribuabililorGhiduri curente si alte materiale informative. in materialul realizat de specialistii .

Ghid ANAF pentru taxarea IT-istilor: cum se calculeaza veniturile acestora dupa noile modificari fiscale

ANAF a publicat Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilitatilor fiscale, acordate persoanelor fizice care desfasoara activitati in IT, categorie descrisa ca fiind persoane fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru.

Bogdan Hossu: Salariile unor angajati vor scadea cu 11% Probabil bugetul pe anul viitor va iesi abia in februarie 2024. Anumite elemente vor duce la conflicte sociale si presiuni suplimentare pe angajatori (VIDEO)

Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa, a declarat luni, pentru B1 TV, ca salariile mai multor angajati vor scadea, dupa ce Guvernul Ciolacu a eliminat facilitatile fiscale acordate acestora, dar nu le-a marit salariile astfel incat sa compenseze pierderea. Cat despre intocmirea bugetului de stat pe anul viitor, aceasta se va dovedi extrem de problematica, a mai precizat acesta. Hossu a mai sustinut ca o serie de schimbari ce vor interveni la anul vor creste presiunea pe angajatori si, de asemenea, ar putea duce la conflicte sociale.

TAXE: 10 seminare online ANAF in noiembrie 2023. De la impozitarea veniturilor din meditatii, la impozitarea dividendelor si SAF-T

Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF) organizeaza in luna noiembrie 2023 zece seminare online pe diverse teme: de la reglementarile fiscale pentru impozitarea dividendelor, la impozitare veniturilor din meditatii acordate in particular si fisierul standard de control fiscal SAF-T).

Expertii Deloitte: noul impozit pe cifra de afaceri va creste rata efectiva de impozitare la 20%-30% si ar putea aduce 6,5 miliarde de lei in plus la buget anul viitor

Impactul masurilor fiscale cuprinse in legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament va fi unul semnificativ, in special pentru entitatile care urmeaza sa fie impozitate pe cifra de afaceri, in cazul carora rata efectiva de impozitare va creste considerabil, la 20%-30%, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari, potrivit unei analize realizate de expertii Deloitte Romania. Cele mai afectate domenii sunt tehnologie si telecomunicatii, industria auto, retail, domeniul farmaceutic si industria prelucratoare. Conform aceleiasi analize, impozitul pe cifra de afaceri ar aduce in plus la bugetul de stat 6,5 miliarde de lei pe an. Expertii Deloitte atrag atentia ca legea ar putea intra in vigoare chiar din luna octombrie, dat fiind ca mai trebuie doar promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial. Printre masurile cu aplicabilitate imediata se numara restrangerea facilitatilor acordate angajatilor din anumite domenii, precum scutirea de impozit pe veniturile care depasesc 10. 000 de lei pe luna pentru angajatii din IT, si reintroducerea contributiei la sanatate pentru angajatii din constructii si sectorul agricol.

Cristina Neagu, prima victima a revolutiei fiscale? Adio salariu de 20.000 de euro pe luna platit din bani publici

Actualmente, salariile oferite de cluburile din Romania sunt cele mai mari de pe glob. Problema este ca, in cele mai multe cazuri, remuneratiile acestora se fac din bani publici. Cristina Neagu, care ani la rand a fost cea mai buna handbalista a lumii, este cel mai concludent exemplu. Se pare ca sportiva primeste 20. 000 de euro pe luna de la CSM Bucuresti, noteaza Adevarul. Cristina Neagu, prima victima a revolutiei fiscale? Revolutia fiscala a Guvernului, care ar trebui sa mentina deficitul bugetar la maximum 5,5% din PIB, va afecta si cluburile sportive. Nicio grupare din Romania nu va putea plati un jucatorantrenor cu mai mult de 6. 000 de euro luna, din bani publici. Prin urmare, potrivit noii legi, incepand cu anul 2024 contractele de activitate sportiva incheiate potrivit legii nu pot depasi onorariul remuneratia alocata din fonduri publice, indiferent de natura si denumirea acestora, echivalent a doua indemnizatii acordate pentru functia de demnitate publica de presedinte al consiliului judetean .

Valul de impozite

Ministerul Finantelor a postat in transparenta decizionala proiectul de lege privind modificarile fiscale *Se introduce impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru banci si pentru companiile care depasesc cifra de afaceri de 50 milioane euro *Doua trepte de impozitare pentru microintreprinderi si o multime de conditionalitati *Impozit special pentru imobilele si autoturismele scumpe *Voucherele de vacanta si tichetele de masa vor putea fi acordate si in bani, dar vor fi impozitate cu 10%.

Cristian Erbasu, FPSC: Reducerea facilitatilor fiscale se va reflecta in pretul final platit de clienti

Reducerea facilitatilor fiscale acordate anterior sectorul de constructii se va reflecta, in final, in pretul platit de clienti, sustine Cristian Erbasu, presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii FPSC).

De ce vrea Ciolacu ca bonurile de masa sa fie acordate in bani: Eu astfel de smecherii nu le mai accept! Cand vor fi publicate masurile fiscale

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat luni ca una dintre masurile fiscale luate in calcul este acordarea in bani a tichetelor de masa. Motivul ar fi ca firmele care emit aceste tichete ar impune comisioane destul de mari si ar avea profituri exceptionale, potrivit premierului.

Ciolacu anunta ca masurile fiscale vor fi publicate zilele acestea. Noile schimbari anuntate

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, luni, ca in aceasta saptamana vor fi publicate in transparenta publica, pe site-ul Guvernului, masurile fiscale pe care urmeaza sa isi asume raspunderea in Legislativ. El a mai precizat ca a fost o propunere in coalitia de guvernare ca tichetele de masa sa fie acordate in bani. Dupa ce iesim .

Industria HoReCa reactioneaza la masurile fiscale anuntate de Guvern privind tichetele de masa: Alocatia de hrana ar trebui acordata exclusiv pe card

Pozitia industriei HoReCa privind schimbarile fiscale anuntate de Guvern: Asigurarea accesului la hrana al angajatilor este un imperativ, sumele de bani acordate ca alocatie de hrana nerestrictionata vor intra in economia subterana.

actualitate, 08:32

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2243 seconds )