Libnet.ro
UNICEF

18:00

FOTO Gara Arad,una din cele mai bine pastrate din Romania

Adevărul Adevărul,
FOTO Gara Arad,una din cele mai bine pastrate din Romania

Una dintre cele mai tranzitate gari din Regiunea de Vest a Romaniei si totodata una din cele mai frumoase din punct de vedere arhitectural este gara din Arad, care acum se afla in ample lucrari de modernizare. continuă pe Adevărul

FOTO Cetatea, unul din cele mai importante monumente istorice existente in zona de vest a tarii

Cetatea Aradului este un brand al orasului, iar introducerea ei in circuitul turistic va atrage vizitatorii ca un magnet. Cel putin asa spera autoritatile locale care spun ca Cetatea este si asul din maneca pentru castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana.

FOTO Gara Slatina, locul celei mai importante rascoale de la inceputul sec. XX

Gara din Slatina a fost fiind scena multor evenimente importante in istoria tarii, unele chiar total necunoscute multora dintre romani. Unul dinspre aspectele ce nu sunt mentionate in multe lucrari istorice se refera la rascoala din iunie 1899 derulata chiar pe peronul garii si unde au murit numerosi tarani, dar si soldati. Sau mai poate fi mentionata prima misiune militara din istoria aeronauticii romanesti, in iunie 1910.

FOTO Gara din Zalau, o cladire moderna ce va avea lift si foodcourt

Nu este o cladire monument istoric, ca multe dintre garile din orasele mari ale Romaniei, insa promite sa fie una dintre cele mai frumoase gari din tara, pentru ca acolo s-au investit, in ultimii ani, sume importante de bani din fonduri europene.

FOTO Gara din Satu Mare, o constructie renascentista, construita de arhitectul maghiar Pfaff Ferenc

In anul 1870 s-a construit la Satu Mare prima Gara, insa, din cauza dimensiunilor necorespunzatoare, edificiul a fost inlocuit in 1899 cu actuala cladire. Cladirea ocupa un loc aparte in istoria tarii noastre, mai ales datorita personalitatilor ce i-au calcat peronul. Scriitorii Liviu Rebreanu, Ion Minulescu si Victor Eftimiu au avut parte de o primire triumfala la gara.

Basescu: Daca la 10 ani de NATO nu toti romanii traiesc mai bine este din cauza noastra.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in sedinta Parlamentului de marcare a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, ca romanii trebuie sa stie ca drumul european este bun, iar daca la zece ani de la aderarea la NATO nu toti romanii traiesc mai bine este din cauza noastra, relateaza Mediafax. Traian Basescu a declarat ca, daca impreuna clasa politica a actionat coordonat pentru aderarea la NATO si UE, tot impreuna va trebui sa vegheze la apararea acestor impliniri. Citeste si: .

Fitch: Bancile austriece sunt cele mai expuse la riscul rusesc

Bancile austriece sunt cele mai expuse la riscul rusesc, prin intermediul subsidiarelor locale, avertizeaza agentia de evaluare Fitch Ratings, aratand ca, la nivel regional, bancile europene au o expunere directa mai mare pe Rusia decat cele din SUA si Asia.

Una dintre cele mai populare retele de matrimoniale iti cere sa nu mai utilizezi Firefox. De vina e noul director Mozilla

Noul director Mozilla a sustinut in 2008 o campanie anti-LGBT, iar OKCupid, unul dintre cele mai populare site-uri de dating online, riposteaza acum. Pe pagina principala, utilizatorii de Firefox sunt indemnati sa foloseasca alt browser si caracterizeaza compania drept dusmanul lor.

Cele mai interactive competitii de jocuri vin la Comic Con

Cel mai mare eveniment din Estul Europei dedicat pasionatilor de film, banda desenata, jocuri video si internet anunta competitiile ESL PRO Series dedicate atat jucatoriilor profesionisti dar si celor amatori. Cea de-a doua editie a East European Comic Con EECC) va avea loc la Romexpo Bucuresti in perioada 9-11 mai 2014 si se anunta a fi unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2014 din Romania.

Doar 91 de locuri de munca vacante in aceasta saptamana. Cele mai multe sanse de angajare le au confectionerele

Femeile cu o calificare in confectii au cele mai multe sanse de nahajare in aceasta saptamana. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de MuncaAJOFM) din Calarasi are disponibile pentru someri 91 locuri de munca vacante.

Comisia Europeana: in Romania s-au inregistrat, in 2013, cele mai multe decese rutiere la un milion de locuitori

In Romania s-au inregistrat, anul trecut, cele mai multe decese rutiere la un milion de locuitori din Uniunea Europeana, respectiv 92. Asta desi numarul este in scadere fata de 2012, cand au fost 101 decese.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2423 seconds )