Libnet.ro
UNICEF

08:00

FOTO VIDEO Slujba la Cluj pentru Regina Ana. Preot: Daca o femeie poate sa faca cinci copii, de ce n-ar putea face si femeile romane din multinationale?

Adevărul Adevărul,
FOTO VIDEO Slujba la Cluj pentru Regina Ana. Preot: Daca o femeie poate sa faca cinci copii, de ce n-ar putea face si femeile romane din multinationale?

Simpatizantii din Cluj ai familiei regale vad in Regina Ana un simbol si un reper existential. La Catedrala Romano-Catolica Schimbarea la Fata din Cluj-Napoca a avut loc marti, 2 august, o slujba de pomenire. continuă pe Adevărul

Se incheie o parte a istoriei noastre. Paleologu: imi doresc ca Guvernul sa declare funeralii nationale pentru Regina Ana

Deputatul Theodor Paleologu a declarat, luni, ca isi doreste ca Guvernul sa declare funeralii nationale pentru Regina Ana. Acesta vede trecerea in nefiinta a Majestatii Sale ca pe o incheiere.

Istoric din Cluj, despre Regina Ana: Din pacate, pentru natiunea romana, a fost o regina a Romaniei in exil

Regina Ana a murit. Istoricul clujean Cornel Jurju a fost impresionat de decenta, eleganta si intelegerea profunda a Istoriei Romaniei de care a dat dovada cea de-a patra regina a tarii, Regina Ana.

Rugaciuni pentru Regina Ana la Cluj, in Catedrala ortodoxa si in Biserica greco-catolica Schimbarea la fata

Clujenii se vor ruga astazi pentru Regina Ana a Romaniei. Un moment special de rugaciune se va desfasura de la ora 10. 00, la catedrala greco-catolica Schimbarea la Fata, iar de la ora 19. 00, in catedrala ortodoxa Adormirea Maicii Domnului va fi rostita o rugaciune aparte.

VIDEO Regele Mihai si Regina Ana, o poveste de dragoste de aproape sapte decenii. Nunta din exil dintre o principesa catolica si un rege ortodox

Pe 10 iunie a. c. , Majestatile Lor Regele Mihai I 94 de ani) si Regina Ana 92 de ani) au sarbatorit 68 de casatorie, mentiona la acea data site-ul casa-regala. blogspot. ro, amintind ca cei doi s-au casatorit in 1948, la Atena, la invitatia Regelui Pavlos al elenilor, care a fost gazda generoasa a evenimentului. Regele Mihai I si Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria Romaniei.

FOTO VIDEO Preotii ortodocsi de la Catedrala Mitropolitana din Cluj au rostit rugaciuni in memoria Reginei Ana

Dupa ce dimineata, preotii greco-catolici au tinut o slujba in memoria Reginei Ana, seara, de la ora 19. 00, s-au rostit rugaciuni in Catedrala Ortodoxa din Cluj.

FOTO+VIDEO. Ana, ultima regina a Romaniei: E foarte greu sa pierzi o tara. Pierzi totul

Regina Ana, care s-a stins din viata luni, in Elvetia, a avut un destin zbuciumat, alaturi de regele Mihai. Ana a devenit regina a Romaniei in iunie 1948, prin casatoria cu Mihai I, in Grecia. in decembrie 1947, Mihai era fortat de comunisti sa abdice, iar astfel, Ana a fost singura si ultima regina a Romaniei care nu a domnit in tara.

Regele Mihai I si Regina Ana, povestea unei nunti cu peripetii: Mama a mers la Papa Pius al XII-lea si a batut cu pumul in masa. Era furioasa pentru ca nu ne daduse binecuvantarea (VIDEO, FOTO)

Dupa 66 de ani de casnicie, Regele Mihai a ramas singur. Regina Ana, in varsta de 92 de ani, a murit, luni, la 13. 45, la Spitalul din Morges, in Elvetia. Povestea de dragoste dintre Regele.

Regalist din Cluj: Regina Ana fost printre putinele personalitati din Romania fata de care nimeni nu a avut nimic de spus negativ

Regina Ana a murit. Monarhist impatimit, Mihai Cucerzan, universitar clujean, cel de la care a plecat initiativa legii anti-fumat, marturiseste ca a apreciat taria de caracter si forta reginei.

VIDEO Regina Ana, cea mai longeviva consoarta din istoria Romaniei: Voluntar in armata franceza si vanzatoare de panglici in New York

Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marquerite, cea care va deveni Regina Ana a Romaniei, s-a nascut pe 18 septembrie 1923, la Paris, fiica printului Rene de Bourbon-Parma si printesei Margaret a Danemarcei, nepoata regelui Christian al IX-lea. Intr-un interviu pentru TVR, in 2008, Regina Ana spunea despre sine: Sunt o femeie normala, care a avut bucuria, fericirea de a se casatori cu un om extraordinar, regele Mihai de Romania. In tinerete a fost nevoita sa isi insoteasta familia exilata in Spania, Portugalia, apoi in Statele Unite, si a fost voluntar in armata franceza la varsta de 20 de ani in al doilea razboi mondial. A fost cea mai longeviva consoarta de voievod sau rege din toata istoria nationala. Vezi un profil al Majestatii Sale, care a decedat luni la varsta de 92 de ani, precum si imagini cu aceasta.

Ultima fotografie cu Regina Ana, alaturi de Regele Mihai. FOTO in articol

Ultima fotografie cu Regina Ana a fost data publicitatii de Casa Regala a Romaniei la jumatatea lunii ianuarie 2016. Regina Ana si Regele Mihai apar impreuna, la resedinta lor din.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2038 seconds )