Libnet.ro
UNICEF

00:07

Gobekli Tepe - Povestea celui mai vechi templu din lume sau cum ne pot uimi oamenii de acum 10.000 de ani

Hotnews Hotnews,
 Gobekli Tepe - Povestea celui mai vechi templu din lume sau cum ne pot uimi oamenii de acum 10.000 de ani

Un loc din sud-estul Turciei, la granita cu Siria, a uimit in ultimii ani prin descoperirile arheologice care schimba modul in care privim oamenii care au trait acum 10. 000 de ani. In sit-ul Gobekli Tepe au fost descoperiti stalpi de piatra de zeci de tone greutate asezati in cercuri mari si sculptati. Si totul dateaza de acum 11. 500 de ani, sanctuarul fiind, se pare, construit de vanatori-culegatori care nu cunosteau nici roata, nici scrierea, nici olaritul si nici nu practicau agricultura. Departe de a fi un mit, Gobekli Tepe a fost acceptat de specialisti, insa semnificatiile sale starnesc controverse si multi contesta schimbarile radicale propuse de noile descoperiri. continuă pe Hotnews

Peste 5.500 de cazuri de disparitie rezolvate anul trecut de politisti. 17 dintre acestea erau mai vechi de trei ani

Peste 5. 500 de cazuri de disparitie, dintre care 17 mai vechi de trei ani, au fost rezolvate in 2014 de politistii de investigatii criminale, printre cei gasiti numarandu-se 3. 525 de minori.

Romania se va confrunta in 2015 cu probleme structurale mai vechi, dar si cu provocari de la nivel global

Romania trebuie sa raspunda, in 2015, la doua tipuri de provocari, respectiv indentificarea unor solutii pentru rezolvarea unor probleme mai vechi care tin de nivelul structural al tarii noastre si evitarea principalelor riscuri care se prezinta la orizont, considera Tradeville, companie ce activeaza in tranzactionarea online din Romania.

Tradeville: Romania se va confrunta in 2015 cu probleme structurale mai vechi, dar si cu provocarile de la nivel global, precum deflatia si geopolitica Rusiei

Romania trebuie sa raspunda, in 2015, la doua tipuri de provocari: indentificarea unor solutii pentru rezolvarea unor probleme mai vechi care tin de nivelul structural al tarii noastre si evitarea principalelor riscuri care se prezinta la orizont potentiale presiuni deflationiste in special in Europa de Vest si posibile turbulente geopolitice in regiune, potrivit unei analize realizata de catre compania de brokeraj Tradeville.

Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna: minus 35 de grade Celsius la Intorsura Buzaului

Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, minus 35 de grade Celsius, a fost inregistrata, joi dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, in timp ce la Brasov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade.

Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, minus 35 grade, s-a inregistrat la intorsura Buzaului

Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, de minus 35 grade Celsius, a fost inregistrata joi dimineata la intorsura Buzaului, relateaza Mediafax. Potrivit meteorologului de serviciu de la statia meteo di.

Luvru a ramas si in 2014 cel mai vizitat muzeu din lume

Muzeul Luvru din Paris ramas si in 2014 cel mai vizitat muzeu din lume, primind 9,3 milioane de vizitatori, se arata intr-un comunicat al muzeului, citat de Mediafax. Din totalul vizitatorilor muzeului din 2014.

Pretul petrolului Brent, la cel mai mic nivel din mai 2009

Pretul petrolului Brent a ajuns la cel mai mic nivel din mai 2009. Acesta este cotat la mai putin de 50 de dolari, pe fondul speculatiilor potrivit carora rezervele de petrol ale Statelor Unite au crescut si al ingrijorarilor privind surplusul de petrol de pe piata.

Cel mai vizitat muzeu din lume in 2014: 70% din vizitatori sunt straini

Muzeul Luvru din Paris a fost cel mai vizitat muzeu din lume in 2014. Asta inseamna ca 9,3 milioane de vizitatori i-au trecut pragul, o cifra relativ stabila in raport cu 2013, care a permis institutiei franceze sa ramana cel mai vizitat muzeu din lume.

Messi ramane cel mai scump fotbalist din lume

Conform unui studiu de piata realizat recent a reiesit ca Lionel Messi ramane cel mai scump fotbalist din lume in acest moment.

Cele mai populare locuri din Bucuresti

Descopera cele mai populare locuri din Bucuresti dupa checkin-urile realizate pe Facebook. Care a fost locul in care ai mers cel mai des anul acesta? Sau, daca folosesti Foursquare, in ce loc ai dat cele mai multe checkin-uri anul acesta?.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1949 seconds )