Libnet.ro
UNICEF

00:07

Gruparea jihadista Statul Islamic ocupa pentru prima data teritorii in sudul Somaliei

Hotnews Hotnews,
 Gruparea jihadista Statul Islamic ocupa pentru prima data teritorii in sudul Somaliei

Luptatori ai gruparii jihadiste Statul Islamic au ocupat teritorii in sudul Somaliei pentru prima data, in contextul tensiunilor tot mai mari intre gruparea militanta al-Shabaab si sustinatorii SI din aceasta tara, au declarat miercuri, pentru DPA, localnici si oficiali somalezi, potrivit Agerpres. continuă pe Hotnews

Cod rosu de poluare in Beijing, pentru prima data in istorie

Cel mai ridicat nivel de alerta de poluare, codul rosu, a fost instituit, luni, in Beijing, pentru prima data.

Actrita Erika Heynatz a devenit mamica pentru prima data

Vis implinit pentru Erika Heynatz. Vedeta din serialul australian Home and Away, fost model, a devenit mama pentru prima data, dupa ce a adus, luni, pe lume, un baietel.

Discurs solemn al lui Barack Obama in fata natiunii: Vom distruge Statul Islamic. Vom vana teroristii oriunde s-ar afla. / SUA nu se vor lasa antrenate intr-un razboi terestru in Siria si Irak

Presedintele american Barack Obama a promis, duminica seara, ca Statele Unite vor lupta pentru a distruge gruparea terorista Statul Islamic si vor vana teroristii oriunde s-ar afla, promisiunile lui Obama fiind facute in debutul unui discurs solemn pe tema amenintarii teroriste, adresat natiunii americane si rostit in celebrul Birou oval de la Casa Alba. Obama a lansat, de asemenea, un apel catre musulmani sa lupte impotriva ideologiilor extremiste. Obama a subliniat, de asemenea, ca Statele Unite nu se vor lasa antrenate intr-un razboi terestru in Siria si Irak, potrivit AFP si Reuters.

Statul Islamic ar putea folosi arme de distrugere in masa in Europa, potrivit unui raport al PE

Gruparea terorista Statul Islamic detine arme biologice, chimice si radiologice, are la dispozitia sa experti in domeniul nuclear si ar avea chiar capacitatea de a introduce asemenea arme in Europa, se arata intr-un raport al Parlamentului European.

Culorile anului 2016: institutul Pantone a ales, pentru prima data, doua nuante oficiale

Culorile anului 2016. Institutul Pantone din New York, SUA, anunta la fiecare sfarsit de an culorile oficiale ale anului urmator. in 2015, nuanta-vedeta a fost marsala, culoare similara cu cea a vinului rosu, insa pentru 2016 au fost anuntate, pentru prima data, doua culori principale, care vor da tonul in moda.

Statul Islamic in epoca digitala. Organizatia jihadista are propria aplicatie mobila si un manual privind criptarea comunicatiilor

Organizatia extremista sunnita Statul Islamic SI) nu este deloc fundamentalista in privinta folosirii tehnologiei. Statul Islamic si-a lansat propria aplicatie pentru telefoanele inteligente dotate cu sistemul Android pentru a-si raspandi propaganda si a publicat chiar si un manual cu instructiuni de criptare a comunicatiilor destinat simpatizantilor sai.

Tanar roman de 17 ani, suspectat de legaturi cu Statul Islamic, ridicat de DIICOT

Un tanar roman de 17 ani, din Craiova, suspectat de legaturi cu Statul Islamic, a fost ridicat marti de procurorii DIICOT, anunta Digi24. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, ca anchetatorii au probe ca tanarul ridicat marti ar fi transmis, prin internet, mesaje de sustinere a gruparii jihadiste si filme in care erau prezentate decapitari. Acesta ar fi primul caz de cetatean roman radicalizat si intrat in atentia procurorilor. Ora 10:53 Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, precizeaza ca Serviciul Roman de Informatii avea cunostinta de activitatea de autoradicalizare a tanarului din Craiova suspectat de propaganda jihadista si a furnizat toate informatiile autoritatilor competente.

Marturii despre teroarea din Rakka, fieful jihadistilor din Statul Islamic: copii patruleaza pe strazi cu pusti AK-47

Un imigrant sirian a relatat pentru CNN cosmarul din Rakka, orasul considerat de jihadisti capitala califatului islamic, autoproclamat de liderul organizatiei teroriste Statul Islamic SI), Abu Bakr al-Baghdadi, pe 28 iunie 2014. Suleiman spune ca oamenii din teritoriile ocupate de Statul Islamic in Siria si Irak traiesc intr-un regim de teroare, uneori fiind decapitati pur si simplu.

Donald Trump propune inchiderea Internetului in anumite regiuni ca solutie la problema recrutarii de catre Statul Islamic

La cateva ore dupa ce a propus interzicerea accesului musulmanilor pe teritoriul Statelor Unite, Donald Trump a declarat ca o solutie pentru a impiedica Statul Islamic sa recruteze online tineri americani este inchiderea Internetului in anumite zone.

Crucea Rosie vrea sa stabileasca relatii cu Statul Islamic, pentru a oferi ajutor persoanelor care traiesc in teritoriul controlat de jihadisti

Comitetul International al Crucii Rosii a anuntat ca incearca sa stabileasca relatii cu organizatia terorista Statul Islamic, in speranta ca va putea oferi ajutor celor zece milioane de persoane care traiesc pe teritoriul aflat sub controlul sau.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2251 seconds )