Libnet.ro
UNICEF

13:15

Mario Draghi: Legea darii in plata introduce hazardul moral si pune in pericol sectorul bancar din Romania

Adevărul Adevărul,
Mario Draghi: Legea darii in plata introduce hazardul moral si pune in pericol sectorul bancar din Romania

Banca Centrala Europeana, prin vocea presedintelui Mario Draghi a luat pozitie fata de Legea darii in plata si cere reexaminarea actului normativ pentru a fi in conformitate cu practica europeana. continuă pe Adevărul

Banca Centrala Europeana: Introducerea de masuri cu efect retroactiv, precum legea darii in plata, risca sa compromita siguranta juridica/Autoritatile trebuie sa evalueze daca legea respecta Constitutia

Introducerea de masuri cu efect retroactiv, precum proiectul de lege privind darea in plata, risca sa compromita siguranta juridica si nu respecta principiul asteptarilor legitime, a aratat vineri, Banca Centrala Europeana intr-un aviz semnat de seful BCE, Mario Draghi, publicat pe site-ul institutiei. Documentul mai precizeaza ca autoritatile romane trebuie sa evalueze daca retroactivitatea proiectului de reglementare respecta principiile Constitutiei Romaniei. Vezi in text care sunt principalele obiectii ale BCE si ce efecte ar putea avea legea asupra economiei.

Legea darii in plata a fost intoarsa la Parlament, pentru reexaminare, de catre presedintele Klaus Iohannis. Ce motive invoca seful statului

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea in plata a imobilelor ipotecate, anunta Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis cere Parlamentului sa reexamineze Legea darii in plata

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea darii in plata, informeaza Administratia Prezidentiala. Pe scurt, legea darii in plata ofera posibilitatea unei persoane care s-a imprumutat la banca sa cedeze bancii imobilul care fusese ipotecat. Astfel, debitorul scapa de datorie, chiar daca banca nu mai reuseste sa-si recupreze banii imprumutati prin vanzarea imobilului in cauza. Klaus Iohannis: Legea este binevenita, dar forma adoptat de Parlament risca sa creeze noi dificultati celor cu credite imobiliare. Cateva dintre probleme: Terminologia neclara, necorelarea cu legislatia in vigoare si crearea unor situatii de inechitate intre beneficiarii legii .

Klaus Iohannis trimite Legea darii in plata inapoi in Parlament (surse)

Klaus Iohannis trimite spre reexaminare legea darii in plata, sustin surse din Administratia Prezidentiala, anunta Alessandra Stoicescu, la 100 de minute.

Legea darii in plata, intoarsa de presedintele Iohannis in Parlament

Legea darii in plata, a fost trimisa, vineri, in Parlament, de presedintele Klaus Iohannis, anunta Administratia Prezidentiala.

BNR avertizeaza: Legea darii in plata anuleaza garantia statului in cazul Prima Casa

Programul Prima Casa nu va mai exista in practica daca Lege darii in plata apare in forma actuala, avand in vedere ca, potrivit Legii, garantia statului, odata cu celelalte garantii, este stinsa de .

Presedintele Klaus Iohannis retrimite in Parlament legea darii in plata

Presedintele Klaus Iohannis a cerut vineri Parlamentului reexaminarea legii privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite. Stire in curs de actaulizare.

Klaus Iohannis a trimis Legea darii in plata spre reexaminare Parlamentului

Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea in plata a imobilelor ipotecate, anunta Administratia Prezidentiala.

Proiectul legii darii in plata poate compromite oferta de creditare si siguranta juridica

Klaus Iohannis a trimis Legea darii in plata spre reexaminare Parlamentului Proiectul de lege privind darea in plata, care prevede masuri cu efect retroactiv, risca sa compromita siguranta juridica si nu respecta principiul asteptarilor legitime, atrage atentia Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene BCE), care precizeaza, totodata, intr-un aviz al institutiei publicat vineri, ca legea ar putea conduce la o deteriorare a increderii investitorilor straini din cauza observarii unei cresteri a nesigurantei juridice si a riscului de tara. BCE mentioneaza ca acordarea de drepturi generale ce nu sunt prevazute exclusiv pentru debitori care au nevoie de protectie sociala poate conduce la hazard moral si poate compromite oferta de creditare in viitor.

BCE: Legea darii in plata risca sa loveasca in economie si poate induce hazard moral

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )