Libnet.ro
UNICEF

19:45

Medie Termica

Libnet Ro
2023, cel mai cald an din istoria Romaniei. Ministrul Mediului: Suntem predispusi la schimbari climatice care se vor petrece cu o viteza mai mare decat in alte parti. Am putea ajunge la o clima arida precum cea a Greciei (VIDEO)

2023, cel mai cald an din istoria Romaniei. Ministrul Mediului: Suntem predispusi la schimbari climatice care se vor petrece cu o viteza mai mare decat in alte parti. Am putea ajunge la o clima arida precum cea a Greciei (VIDEO)

Cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei, 2023 tocmai a urcat pe primul loc in topul celor mai caldurosi ani din istoria Romaniei. Si la nivel european, anul care tocmai a trecut a fost cel mai cald an inregistrat vreodata, iar oamenii de stiinta avertizeaza ca acesta este doar inceputul incalzirii globale.

Ministerul Mediului: 2023 a fost cel mai cald an si cel mai calduros Craciun din istoria Romaniei

2023 este cel mai cald an din istorie pentru Romania cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010, iar de Craciun a fost o maxima de 17 grade Celsius, potrivit Ministerului Mediului.

Ministerul Mediului: 2023 a fost cel mai cald an si cel mai calduros Craciun din istoria Romaniei

2023 este cel mai cald an din istorie pentru Romania cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010, iar cel mai cald an din istorie a avut si cel mai calduros Craciun cu o maxima de 17 grade Celsius.

Ministerul Mediului: 2023 este cel mai cald an din istorie pentru Romania cu o temperatura medie de 12,5 grade

2023 este cel mai cald an din istorie pentru Romania cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010, iar cel mai cald an din istorie a avut si cel mai calduros Craciun cu o maxima de 17 grade Celsius.

Ministerul Mediului: 2023 cel mai cald an din 1900 si pana in prezent

2023 este cel mai cald an din istorie pentru Romania cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 2010, iar cel mai cald an din istorie a avut si cel mai calduros Craciun cu o maxima de 17 grade Celsius, se precizeaza intr-un .

2023, cel mai calduros an din istorie pentru Romania - Ministerul Mediului

2023 a fost cel mai cald an din istorie pentru Romania, cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010. Totodata, intervalul 2012-2023 devine cea mai calda perioada de 12 ani consecutivi din istoria masuratorilor meteorologice, conform Administratiei Nationale de Meteorologie. Cel mai cald an din istorie a avut si cel mai calduros Craciun, maxima zilei fiind de 17 grade Celsius, iar la statia meteo de la Calafat s-au inregistrat, aproape 21 de grade, un record de temperatura al ultimilor sase ani.

Temperaturi neobisnuite la sfarsit de toamna. Prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie ANM) a anuntat prognoza meteo pentru un interval de patru saptamani. Potrivit specialistilor, temperaturile vor fi mai ridicate decat cele obisnuite si in luna noiembrie. Prognoza pentru saptamana 30. 2023 Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei, dar cu o abatere termica pozitiva mai accentuata in regiunile estice si sud-estice. Cat despre regimul pluviometric, acesta ar urma sa fieexcedentar in jumatatea vestica a tarii, dar mai ales in zonele montane aferente, iar in rest va fi in general apropiat de cel normal pentru acest interval. Prognoza pentru saptamana 06. 2023 ANM estimeaza ca temperaturile medii vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile sud-estice. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in toate regiunile, dar mai ales in cele vestice, nordice si centrale. Prognoza pentru saptamana 13. 2023 Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi usor excedentar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in zonele montane. Prognoza pentru saptamana 20.

Val de aer rece si ploi in urmatoarele patru saptamani. Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Mai

Administratia Nationala de Meteorologie ANM) a transmis vineri, 21 aprilie, estimarile pentru intervalul 24 aprilie 2023 22 mai 2023 realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata ECMWF). Prognoza meteo, saptamana 24. 2023 in aceasta perioada, sustin specialistii, valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei, dar cu o abatere termica negativa usor mai accentuata in regiunile vestice si nord-vestice.

Termoenergetica opreste furnizarea caldurii in Bucuresti, de marti CET Grozavesti va fi oprit

Bucurestenii racordati la sistemul centralizat de incalzire din Capitala nu vor mai primi de marti caldura, anunta furnizorul, Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti. Decizia a fost luata deoarece timp de trei zile consecutive temperatura medie a aerului exterior a depasit +10 grade Celsius, intre orele 20. Ca urmare a opririi agentului termic, ELCEN, producatorul de energie termica a anuntat ca CET Grozavesti este oprit, dar la nevoie poate furniza imediat agent termic.

20 de grade in ianuarie: Ce pericol ne pandeste si de ce se intampla schimbari climatice

Specialistii in meteorologie au avertizat ca ne confruntam cu o situatie de criza climatica, din cauza accelerarii incalzirii globale, si ca este nevoie de actiuni imediate pentru a preveni consecintele devastatoare ale acestui fenomen, noteaza adevarul. Cei mai caldurosi 5 ani din perioada 1900-2022 Potrivit datelor oficiale date publicitatii de Ministerul Mediului, anul 2022 a fost al treilea cel mai calduros an din istoria masuratorilor meteorologice din Romania, temperatura medie anuala fiind de 11,77oC, cu o abatere termica de 1,55oC fata de media perioadei 1981-2010. Toate acestea ii fac pe climatologi sa avertizeze ca traim deja schimbarea climei.

Anul 2022 a fost al treilea cel mai calduros an din istoria masuratorilor meteo din Romania

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie ANM), anul 2022 a fost al treilea cel mai calduros an din istoria masuratorilor meteorologice din Romania, temperatura medie anuala fiind de 11. 77 C, iar abaterea termica de 1. 55 C fata de media perioadei 1981-2010.

2022, al treilea cel mai calduros an din istoria masuratorilor meteorologice din Romania

Anul 2022 a fost al treilea cel mai calduros din istoria masuratorilor meteorologice din Romania, temperatura medie anuala fiind de 11,77 grade Celsius, iar abaterea termica de 1,55 grade Celsius fata de media perioadei 1981 - 2010, arata o analiza a Administratiei Nationale de Meteorologie ANM).

ANM: 2022 a fost unul dintre cei mai calzi ani din istoria Romaniei. 95 de avertizari Cod rosu

Anul 2022 a fost al treilea cel mai calduros an din istoria masuratorilor meteorologice din Romania, temperatura medie anuala fiind de 11,77 grade Celsius, iar abaterea termica de 1,55 grade Celsius fata de media perioadei 1981 - 2010, arata o analiza.

Cum va fi vremea in luna octombrie

Administratia Nationala de Meteorologie a pregatit prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani. Potrivit specialistilor, valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana pe intreg teritoriul Romaniei, dar cu o abatere termica pozitiva mai accentuata in regiunile sud-estice. Prognoza meteo pentru patru saptamani Regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile vestice, nordvestice si local in cele centrale, iar in rest va fi in general deficitar, mai ales in extremitatea de sud-est a tarii, in perioada 26 septembrie 3 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile extracarpatice, in perioada 3 10 octombrie. Cantitatile de precipitatii se vor situa in jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, in toate regiunile, in perioada 10 17 octombrie. Regimul pluviometric va fi in general apropiat de cel normal pentru acest interval, in cea mai mare parte a tarii. Mediile valorilor termice vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, posibil usor mai ridicate in regiunile extracarpatice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi in general apropiate de cele normale, in toate regiunile, in perioada 17 24 octombrie.

Fenomenele meteo extreme, tot mai dese si mai periculoase in Romania. Cat de mult a crescut temperatura in 2021

Anul 2021 a fost caracterizat de continuarea tendintei de crestere a temperaturii aerului in Romania, iar temperatura medie anuala a fost 10. 90, abaterea termica fiind de 0. 69C fata de media perioadei 1981-2020.

Primariile se imprumuta pentru a asigura da caldura din casele oamenilor. Se ia in calcul scumpirea gigacaloriei

Cresterile salariale ale angajatilor din primarii, estimate de INS la o majorare medie de 54%, au lasat administratiile locale fara banii de subventii pentru energie termica sau iluminat public, motiv pentru care Ministerul Finantelor a initiat un proiect de OUG, prin care primariile se pot imprumuta pana la 450 milioane de lei pentru furnizarea caldurii.

Primariile se imprumuta pentru a asigura caldura din casele oamenilor. Se ia in calcul scumpirea gigacaloriei

Cresterile salariale ale angajatilor din primarii, estimate de INS la o majorare medie de 54%, au lasat administratiile locale fara banii de subventii pentru energie termica sau iluminat public, motiv pentru care Ministerul Finantelor a initiat un proiect de OUG, prin care primariile se pot imprumuta pana la 450 milioane de lei pentru furnizarea caldurii.

Guvernul Romaniei a aprobat Programul de iarna 2017-1018 in domeniul energetic: A fost luat in calcul o crestere a consumului de energie electrica de 1,1% fata de iarna trecuta

Guvernul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Energiei, Programul de iarna in domeniul energetic. Acesta se adreseaza tuturor producatorilor de energie electrica si termica in cogenerare cu unitati dispecerizabile si se aplica in perioada 15 noiembrie 2017- 31 martie 2018. Conform estimarilor, a fost luata in calcul pentru iarna 2017-2018 o crestere medie a consumului de energie electrica de 1,1% fata de Programul de iarna anterior 2016-2017).

INS: Angajatorii au cheltuit anul trecut in medie 3.493 lei/salariat/lunar

Angajatorii au cheltuit anul trecut in medie 3493 lei/salariat/lunar, arata datele transmise marti de reprezentantii Institutului National de Statistica, iar numarul mediu al salariatilor in anul 2016 a fost de 4,75 milioane, in crestere cu 148. 000 comparativ cu anul precedent. Cele mai mari salarii nete, peste media pe economie, s-au realizat in anul 2016 in informatii si comunicatii de 2,1 ori), intermedieri financiare si asigurari de aproape 2 ori), industria extractiva cu 66,7%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 57,6%, administratie publica cu 50,7%, activitati profesionale, stiintifice si tehnice cu 47,2%.

Facturi la energie mai mici, roaming mai ieftin, un salariu minim mai mare si intrarea in vigoare a scutirii pentru profitul reinvestit. Apar insa si scumpiri ale pretului gazelor. Vezi ce schimbari aduce 1 iulie in materie de preturi si tarife

Consumatorii casnici vor plati incepand de marti facturile la energie cu 2,6% mai mici in medie), vor beneficia de roaming mai ieftin, dar tot de marti pretul gazelor pentru populatie va creste cu 2,5% iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%. Companiile vor fi scutite integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice de arti 1 iulie. Taxa pentru energia electrica si termica produse in cogenerare va fi redusa si tot de marti 27 de taxe si tarife parafiscale sunt eliminate sau comasate. Vezi mai jos ce schimbari aduce 1 iulie in materie de preturi si tarife.

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2148 seconds )