Libnet.ro
UNICEF

10:00

NASA a lansat sonda Maven, care va studia atmosfera planetei Marte

Antena3 Antena3,
NASA a lansat sonda Maven, care va studia atmosfera planetei Marte

NASA a lansat, luni, sonda Maven, care va studia si analiza atmosfera inalta a planetei Marte, informeaza AFP, citata de Mediafax. Racheta Atlas V, care transporta sonda Maven Mars Atmosphere and Volatile Evolution. continuă pe Antena3

NASA a lansat sonda Maven, care va studia atmosfera planetei Marte.

NASA a lansat luni sonda Maven, care va studia si analiza atmosfera inalta a planetei Marte, informeaza Mediafax. Racheta Atlas V care transporta sonda Maven Mars Atmosphere and Volatile Evolution Mission) a fost lansata luni, la ora 18. 28, ora Romaniei), de la baza aeriana Cape Canaveral din statul american Florida. Sonda are o greutate de 2,5 tone si urma sa se separe de cea de-a doua treapta a rachetei la 52 de minute dupa lansare, 15 minute mai tarziu fiind prevazuta .

Sonda Maven, care va studia atmosfera planetei Marte, a fost lansata

NASA a lansat sonda Maven, care va studia si analiza atmosfera inalta a planetei Marte, relateaza AFP. Misiunea agentiei americane are un cost de peste 670 de milioane de dolari.

VIDEO UPDATE NASA a lansat cu succes sonda Maven, care incerca sa determine cum si-a pierdut planeta rosie atmosfera

UPDATE 22:00 NASA a lansat cu succes luni sonda Maven in incercarea de a intelege pierderea in spatiu a unei mari parti din atmosfera martiana, care permisese planetei rosii sa fie propice vietii intr-un trecut indepartat, scrie AFP. Separarea dintre sonda si al doilea etaj al rachetei Atlas a avut loc cum era de asteptat la 52 minute dupa decolare.

VIDEO NASA se pregateste sa lanseze sonda Maven, care incerca sa determine cum si-a pierdut planeta rosie atmosfera

NASA se pregateste sa lanseze luni sonda Maven in incercarea de a intelege pierderea in spatiu a unei mari parti din atmosfera martiana, care permisese planetei rosii sa fie propice vietii intr-un trecut indepartat, scrie AFP.

De ce si-a pierdut Marte atmosfera? NASA vrea sa afle folosind sonda Maven

NASA se mai pregateste pentru o calatorie spre Marte. La cateva saptamani dupa lansarea Indiei, si la peste un an de la aterizarea pe Planeta Rosie a roverului Curiosity, NASA trimite spre vecina Terrei sonda Maven pentru a studia schimbarile climatice.

ştiri din High-tech

ştiri de la Antena3

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2012 seconds )