Libnet.ro
UNICEF

01:05

Noul coronavirus: premierul Chinei cere Uniunii Europene sa faciliteze achizitiile urgente de materiale sanitare

Hotnews Hotnews,
 Noul coronavirus: premierul Chinei cere Uniunii Europene sa faciliteze achizitiile urgente de materiale sanitare

Premierul chinez Li Keqiang a cerut Uniunii Europene sa faciliteze achizitiile urgente de materiale sanitare din tarile membre, a anuntat sambata Guvernul de la Beijing, scrie Reuters. continuă pe Hotnews

LIVETEXT Tarile si teritoriile atinse de noul coronavirus Numarul deceselor in China a ajuns la 259 Premierul chinez cere Uniunii Europene sa faciliteze achizitiile urgente de materiale sanitare

Numarul deceselor provocate de noul tip de coronavirus a ajuns vineri seara la 259 in China, unde au fost confirmate 11. 791 de cazuri de contaminarea, a informat sambata Comisia Nationala de Sanatate. Statele Unite au declarat urgenta de sanatate si au interzis intrarea in tara a cetatenilor straini care au vizitat recent China, potrivit Reuters. Provincia Hubei, centrul epidemiei, ramane sub carantina, cu drumurile si transportul public inchise, dar un numar mic de calatori reusesc sa incalce aceasta izolare. 14: Rusia le impune vize turistilor chinezi21. 56 Pentagonul, pregatit sa adaposteasca 1. 000 de persoane in carantina21. 21 SUA confirma inca un caz de coronavirus, bilantul intern ajungand la 820. 00 Peste 100 de nemti au fost repatriati din Wuhan. Niciunul nu prezinta simptome 17. 00 Cinci avioane militare ale Rusiei vor evacua cetatenii rusi din China 16. 11 Discutii ruso-chineze despre combaterea coronavirus16. 05: Autoritatile din China prelungesc vacanta pentru Anul Nou Lunar13. 55: Qatar Airways si Turkmenistan Airlines anunta suspendarea zborurilor catre China. 50: Vietnam interzice toate zborurile catre si dinspre China. De asemenea, Uzbekistan a suspendat zborurile. 25: Trei marinari romani aflati pe vapoare ce sunt in diferite santiere din China au fost repatriati10. 25: Premierul Chinei cere UE sa inlesneasca tarii procurarea rapida a proviziilor medicale din tarile membre10. 20: Apple va inchide magazinele sale din China pana pe 9 februarie 9. 10: Australia a anuntat ca va refuza intrarea in tara a strainilor care ajung din China, in timp ce Marea Britanie isi retrage o parte a personalului din ambasada din China.

Pentagonul, pregatit sa adaposteasca 1.000 de persoane care se intorc in SUA si ar putea intra in carantina din cauza coronavirus

Ministrul apararii, Mark Esper, a aprobat o solicitare astfel incat armata americana sa ofere adapost pentru cel mult 1. 000 de persoane, oameni care au calatorit in afara tarii si ar putea fi nevoiti sa intre in carantina pentru a preintampina raspandirea coronovarius, a anuntat sambata Pentagonul. LIVETEXT Tarile si teritoriile atinse de noul coronavirus Numarul deceselor in China a ajuns la 259 Premierul chinez cere Uniunii Europene sa faciliteze achizitiile urgente de materiale sanitare.

Ce gol va produce Brexitul in finantele Uniunii Europene

Aproximativ 12 miliarde de euro pe an, incepand din 2021, este golul pe care il provoaca Brexitul in bugetul Uniunii Europene, ceea ce va complica si mai mult negocierile intre restul de 27 de state membre cu privire la urmatorul buget pe termen lung al Uniunii Europene UE), potrivit AFP.

Brexit: Ultimul pas - Statele Uniunii Europene si-au dat acceptul formal pentru acord

Statele membre ale Uniunii Europene si-au dat joi acceptul formal pentru acordul privind Brexit, ultimul pas in procesul retragerii Regatului Unit din blocul comunitar, transmite agentia DPA, preluata de Agerpres. Dupa 47 de ani in Uniunea Europeana si trei ani de criza politica, Marea Britanie va parasi blocul comunitar vineri, la miezul noptii.

UPDATE Noul coronavirus: Bilantul epidemiei a ajuns la 170 de morti in China

Comisia Nationala de Sanatate din China a anuntat joi dimineata ca 170 persoane au decedat in urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1. 700 de cazuri au fost confirmate, astfel ca numarul total a ajuns la 7. Cazurile de transmitere de la om la om a noului coronavirus confirmate in 3 tari, in afara de China, anunta OMS .

LIVETEXT Noul coronavirus chinez: Pana acum au murit 132 de oameni, numarul cazurilor confirmate a urcat la 6.000 Tot mai multe companii aeriene isi suspenda cursele spre China - HARTA INTERACTIVA a cazurilor confirmate la nivel mondial

Numarul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat miercuri abrupt pana la 132, fiind consemnate aproape 1. 500 de noi cazuri, transmite Reuters. Japonia si-a scos cu avionul cetatenii din Wuhan epicentrul epidemiei, o actiune similara fiind desfasurata miercuri si de Statele Unite. Alte tari incearca si ele sa-si evacueze cetatenii din Wuhan. ---------------18:07 Lufthansa a anuntat suspendarea imediata a tuturor zborurilor din si spre China continentala. Aeroportul din Hong Kong va continua sa fie deservit17:57 Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii a convocat joi comitetul de urgenta pentru coronavirus, pentru a determina daca epidemia constituie sau nu o alerta internationala17. 30 Un roman care se afla in Wuhan a cerut sa fie repatriat. Aproape 600 de cetateni UE vor sa se intoarca din China. 06 Johnson Johnson a anuntat ca lucreaza la dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus15. 20 China va incasa o lovitura economica majora: Cu cat va scadea cresterea economica13. 23 Presedintele chinez a declarat ca prevenirea si tinerea sub control al virusului ramane o sarcina dura si complexa .

Marinari romani, repatriati pe fondul infectarilor cu noul coronavirus. Cati navigatori asteapta sa se intoarca acasa

Un numar de trei marinari romani aflati in China au fost repatriati, urmand sa ajunga acasa, iar un altul urmeaza sa fie repatriat in curand, in contextul infectarilor cu noul coronavirus in aceasta tara. Alti peste 40 de marinari romani se afla pe nave, in diverse santiere din China, anunta Sindicatul Liber al Navigatorilor SLN).

FOTO Masuri la Aeroportul Otopeni pentru prevenirea infectiei cu noul coronavirus: Dezinfectii la fiecare patru ore si gel dezinfectant pentru pasageri

La aeroportul International Henri Coanda vor fi luate masuri pentru prevenirea raspandirii infectiei cu noul coronavirus, anunta Compania Aeroporturi Bucuresti. Pe langa materiale informative si chestionare, autoritatile vor sa dezinfecteze la fiecare patru ore fluxurile de pasageri si sa instaleze dispensere de gel dezinfectant pentru maini.

INFO: Masuri privind combaterea raspandirii infectiei cu noul coronavirus pe aeroportul Henri Coanda

In vederea combaterii raspandirii infectiei cu noul coronavirus 2019-nCov), la aeroportul Henri Coanda a fost elaborat un plan de masuri comun cu Ministerul Sanatatii, Directia pentru Sanatate Publica si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Lista companiilor aeriene care au suspendat zborurile catre China, din cauza imbolnavirilor provocate de noul coronavirus

Companii aeriene din intreaga lume au inceput sa suspende zborurile catre China din cauza extinderii imbolnavirilor provocate de noul coronavirus, care a infectat peste 9. 700 de persoane si a ucis 213, relateaza Reuters, care prezinta o lista cu companiile aviatice care au luat astfel de decizii.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2282 seconds )