Libnet.ro
UNICEF

12:00

Pensiilor Parlamentari

Libnet Ro
Pensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate. PSD a votat impotriva propunerii PNL

Pensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate. PSD a votat impotriva propunerii PNL

PSD a votat, in Comisia de Buget, impotriva propunerii liberalilor care ar fi dus la taierea pensiilor de peste 4000 de lei si ar fi introdus plata asigurarilor de sanatate. in cadrul sedintei, membrii Partidului Social Democrat au votat impotriva proiectului depus de mai multi parlamentari PNL, precum Florin Citu sau Dan Vilceanu, care ar .

Drula (USR): Aceasta e adevarata comasare PSD cu PNL. Vorbim de un partid unic ce lupta impotriva romanilor. Vom contesta comasarea pe toate caile legale Ne-au aratat deja ce pot face taxe marite si scumpiri

Catalin Drula, presedintele USR, a reactionat la decizia coalitiei de guvernare de comasare a alegerilor, spunand ca adevarata comasare e cea a PNL cu PSD. Acesta a mai afirmat ca Alianta Dreapta Unita USR+PMP+FD) va contesta comasarea pe toate caile legale. De asemenea, ADU cere declansarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgenta a legii de alegere a primarilor in doua tururi si reducerea numarului de parlamentari la 300.

Creste numarul pensiilor speciale pentru fostii parlamentari. Care sunt cele mai mari venituri

Numarul celor care primesc pensie speciala pentru activitatea din Parlament creste de la an la an, in prezent fiind 845 de beneficiari. 64 de milioane de lei vor fi date de la buget in 2024 pentru plata la zi, iar alte 34 de milioane costa restantele.

Motivare. Cum explica magistratii CCR repunerea in plata a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ramane o usa deschisa pentru noi beneficiari

CCR a publicat motivarea in ceea ce priveste repunerea in plata a pensiilor speciale ale fostilor parlamentari, care in luna iunie, cand a fost adoptata eliminarea acestor beneficii, erau primite peste 800 de fosti deputati si senatori.

Cresterile de pensii din 2024: de unde luam banii?

In ultima perioada, o intrebare li se pune cu insistenta ministrilor Muncii si Finantelor, dar si altor parlamentari din Coalitia PSD-PNL: Exista bani pentru cresterile de pensii de anul viitor? Vorbim de o indexare a pensiilor cu aproape 14% incepand de la 1 ianuarie 2024.

CCR: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca abrogarea pensiilor fostilor parlamentari este neconstitutionala, precizand ca, prin retragerea si eliminarea normativa a indemnizatiei pentru limita de varsta in privinta acestor destinatari ai dreptului legal, a fost afectata integritatea si substanta unui drept legal dobandit in considerarea mandatului deja exercitat si s-a creat o insecuritate juridica vadita. Astfel, Curtea a constatat incalcarea dispozitiilor constitutionale privind principiile statului de drept si al securitatii juridice, privind neretroactivitatea legii si dreptul de proprietate privata.

Curtea Constitutionala: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e neconstitutionala in cazul celor care deja primesc aceste pensii (VIDEO)

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a stabilit ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala in cazul celor care deja incasau aceste pensii la momentul intrarii in vigoare a legii de desfiintare. Jurnalista B1 TV Ioana Constantin a precizat, in emisiunea Politica Zilei, ca fostii parlamentari care nu si-au mai incasat aceste privilegii dupa adoptarea legii de desfiintare isi vor primi banii din urma.

CCR a decis: Fostii parlamentari raman cu pensiile speciale

Curtea Constitutionala a decis ca fostii parlamentari raman cu pensiile speciale. Judecatorii sustin ca eliminarea pensiilor speciale nu se aplica retroactiv.

Fostii parlamentari raman cu pensiile speciale. Cu ce nuante vine CCR

Curtea Constitutionala a anuntat, marti, ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala, in cazul celor care deja aveau dreptul si o primeau in momentul intrarii in vigoare a noii legi de taiere a acestora.

Legea pensiilor trebuie aprobata de Parlament pana la 20 noiembrie, avertizeaza premierul Ciolacu

Noua Lege a pensiilor trebuie sa fie aprobata de Parlamentul Romaniei pana la data de 20 noiembrie 2023, a avertizat premierul Marcel Ciolacu la incepul sedintei de guvern din 2 noiembrie 2023. Seful Executivului este si presedintele PSD, acesta fiind partidul cu cei mai multi parlamentari. Premierul Ciolacu a precizat ca aprobarea proiectului de lege .

Camera Deputatilor va vota Legea pensiilor de serviciu. La vot participa si premierul Ciolacu, presedintele PSD

Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala, va da, luni, votul final asupra Legii pensiilor de serviciu, asa-numitele pensii speciale. Conform programului anuntat de Guvernul Romaniei, la votul din Camera Deputatilor va participa si premierul Marcel Ciolacu, acesta fiind si deputat, si presedinte al PSD partidul care are cel mai mare numar de parlamentari.

fanatik.ro: Cat a economisit Parlamentul prin taierea pensiilor fostilor deputati si senatori. Numarul beneficiarilor crescuse mult in ultimii ani

De la 1 iulie a intrat in vigoare Legea 1922023 prin care au fost abrogate prevederile din Statutul deputatilor si senatorilor legate de pensiile fostilor parlamentari. Desi in ultimii ani nu au mai fost majorate salariile parlamentarilor aflati in exercitiu, in functie de care sunt calculate si pensiilor fostilor alesi, numarul acestora a crescut constant.

Legea pensiilor speciale strica vacanta parlamentarilor. Sesiunea extraordinara, confirmata de Ciolacu, dupa lovitura de la CCR

Marcel Ciolacu ii intoarce pe parlamentari la munca pentru a modifica legea pensiilor speciale in acord cu obiectiile CCR. Premierul Romaniei a convocat Parlamentul in sesiune extraordinara.

Dispar oficial pensiile speciale ale parlamentarilor! Klaus Iohannis a promulgat legea

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede eliminarea pensiilor parlamentarilor.

Eliminarea pensiilor parlamentarilor incaiera liderii Coalitiei

Mai multi alesi ai PNL si PSD s-au atacat si ironizat dupa adoptarea eliminarii pensiilor speciale ale parlamentarilor, care a trecut de legislativ cu un vot covarsitor.

Ciolacu vrea sa-i taie lui Ciuca ori pensia, ori salariul. Urmatoarea prioritate a Guvernului este interzicerea cumulului pensiei cu salariul, pentru bugetari

Seful Guvernului si al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca urmatoarea prioritate a guvernarii sale, dupa ce a obtinut anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, va fi aceea de a interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Dintre bugetarii care primesc simultan salariu si pensie, cel mai cunoscut caz este, probabil, cel al presedintelui Senatului, Nicolae .

Parlamentarii raman fara pensia speciala

841 de fosti si actuali senatori si deputati beneficiaza de indemnizatia respectiva * Valoarea ei se situeaza intre 2200 lei si peste 12. 000 lei in functie de numarul mandatelor avute de fiecare dintre beneficiari * Bugetul alocat in 2023 pentru plata pensiilor parlamentarilor se ridica la 55 milioane lei Plenul Parlamentului a adoptat - cu 382 voturi pentru si 3 abtineri, iar 3 parlamentari au fost prezenti si nu au votat - proiectul de lege privind desfiintarea indemnizatiei speciale a senatorilor si deputatilor pe care acestia o primeau la finalul mandatului, asa numita pensie speciala.

fanatik.ro: Eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari va ajunge din nou pe masa CCR. Ioan Oltean: Este un Parlament corigent la chestiunile juridice

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost abrogate in februarie 2021, insa Curtea Constitutionala a decis ca acest lucru s-a facut intr-un mod care a contravenit legii fundamentala in mai 2022. CCR se va pronunta si pe noua lege de abrogare, ce va fi adoptata luni, intrucat fostii parlamentari vor sesiza iarasi Curtea. Unul dintre ei este fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Ioan Oltean PDL).

Motreanu: Ciolacu ar trebui sa isi depuna mandatul daca proiectul privind pensiile parlamentarilor e respins de CCR Replica PSD

Dan Motreanu, prim-vicepresedinte al PNL, sustine ca proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari ar fi neconstitutional. Liberalul solicita ca premierul sa-si depuna mandatul, daca legea pica la CCR, cu toate ca aceasta fost votata si de 101 colegi de partid.

Anuntul premierului cu privire pensiile speciale: Astazi am inceput cu cele ale parlamentarilor

Premierul Romaniei a facut, astazi, un anunt in ceea ce priveste rezultatul votului din Camera Deputatilor pentru eliminarea pensiilor speciale.

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2177 seconds )