Libnet.ro
UNICEF

17:00

Pesta porcina africana continua sa se extinda in gospodarii din judetul Buzau

Adevărul Adevărul,
Pesta porcina africana continua sa se extinda in gospodarii din judetul Buzau

In ultimele zile, a fost confirmata prezenta virusului Pestei Porcine Africane la porci domestici din patru gospodarii particulare din Caldarasti si alte trei din satul Margineanu, comuna Mihailesti. continuă pe Adevărul

Pesta porcina africana continua sa se extinda in Salaj. Doua cazuri noi semnalate in doar o saptamana

Doua suspiciuni de pesta porcina africana la porci domestici au fost semnalate in aceasta saptamana in judetul Salaj.

A fost confirmat al doilea focar de pesta porcina africana in comuna Poiana, din Dambovita

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judetul Dambovita s-a intrunit sambata, 2 august, in urma confirmarii aparitiei virusului de pesta porcina africana in judetul Dambovita, in 2 gospodarii din comuna damboviteana Poiana.

Pesta porcina africana se extinde in judetul Vaslui: un nou focar descoperit la Murgeni

Dupa localitatea Carja, a fost confirmat primul focar de pesta porcina africana PPA) in localitatea din apropiere, la Murgeni. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor DSVSA) au prelevat probe de la un porc domestic, care prezenta stari febrile.

ALERTA in Braila! Pesta porcina africana ia amploare. Mii de porci, omorati

Pesta porcina africana s-a reactivat in judetul Braila, pe parcursul lunii iulie fiind confirmate 17 noi focare.

Pesta porcina africana a lovit pana si in curtea veterinarului. inca doua focare de boala in judetul Galati. S-a ajuns la 10

Sunt deja 10 focare noi in judet, aparute in nici 30 de zile. Ultimele doua cazuri de imbolnavire au fost descoperite in localitatea Oancea. Unul dintre focare este la o micro-ferma care apartine medicului veterinar din localitate. in judetul Galati mai exista alte cinci suspiciuni de pesta porcina africana, in localitati din nordul judetului.

Arad: Sase focare de pesta porcina africana sunt in evolutie in trei localitati

Autoritatile sanitar-veterinare din Arad au confirmat, luni, existenta unui nou focar de pesta porci.

Despagubiri de peste 19 milioane de lei, platite pentru pesta porcina in Baragan

Pesta Porcina Africana PPA) evolueaza in 169 de localitati din 22 de judete, cu un numar de 581 de focare dintre care 3 focare in exploatatii commerciale si un focar intr-o exploatatie de tip A). in alte 4 judete exista doar cazuri la mistreti. in total, pana la 1 august, au fost eliminati 378. 394 de porci afectati de boala si exista 1. 757 de cazuri la mistreti.

Doi porci depistati cu pesta porcina in comuna Cruset. Sunt primele cazuri inregistrate in judetul Gorj

Virusul pestei porcine africane a fost constatat la doi porci din ferma unui localnic din satul Slavuta, comuna Cruset. Acestea sunt primele cazuri de imbolnaviri cu acest virus din judetul Gorj.

Euronews: Industria carnii de porc este in pericol deoarece pesta porcina afecteaza fermele din estul Europei

Peste 120. 000 de porci au fost sacrificati recent in Bulgaria pentru a limita numarul cazurilor de pesta porcina africana, iar in Romania au fost raportate luna trecuta 300 de focare, expertii fiind ingrijorati ca extinderea epidemiei poate devasta industria europeana a carnii de porc, se arata intr-o analiza realizata de Euronews si preluata de Agerpres.

Nordul Bulgariei, declarat zona calamitata de pesta porcina. Romanii care trec granita pot fi controlati pentru a fi depistate produsele din carne de porc

Autoritatile bulgare au informat Politia de Frontiera Romana, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu-Ruse, despre faptul ca mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de ,,pesta porcina africana si iau masuri pentru limitarea raspandirii acesteia.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2444 seconds )