Libnet.ro
UNICEF

21:15

De ce pretul iPhone 6 e de cateva ori mai mare decat costul de productie

Playtech Playtech,
De ce pretul iPhone 6 e de cateva ori mai mare decat costul de productie

Odata cu fiecare iPhone, Samsung sau HTC, apare si pretul de productie. La iPhone 6 e de aproape trei ori mai maredecat cel de productie. De ce aceasta diferenta si ce o justifica? Vineri, 26 septembrie, Octavian Palade si cu subsemnatul am discutat despre iPhone 6 si iPhone 6 Plus la Adevarul Live. Un telespectator a avut o curiozitate recurenta cu fiecare model de iPhone sau smartphone de varf: De ce pretul de raft este mai mare, de cateva ori, []. continuă pe Playtech

Cum ajunge iPhone 6 sa coste de cateva ori mai mult decat pretul de fabrica

IPhone 6 iese de pe linia de asamblare cu un pret de maximum 250 de dolari. Ajunge in magazine de cateva ori mai scump. De ce? Iata toate explicatiile despre pretul umflat.

Romania, campioana europeana la scumpirea benzinei: Carburantul are in prezent un pret cu 11% mai mare decat la inceputul anului

Soferilor le dau dureri de cap si preturile carburantilor. Tara noastra este campioana Uniunii Europene la scumpirea benzinei. La inceputul anului, romanii cumparau un litru de benzina cu aproape 1 euro si 25.

Cat costa productia iPhone 6: Apple vinde telefonul de trei ori mai scump

Apple scoate profituri uriase dupa lansarea noului iPhone 6, pentru care cheltuie aproximativ 200 de dolari la productie, insa il vinde de trei ori mai scump, scrie pcmag. com. Mai exact, pentru un iPhone 6 de 16GB,.

Cresc costurile cu salariatii, dar mai lent decat creste salariul mediu net. Cateva posibile explicatii

Inchipuiti-va doua firme: una in America si una la noi. In SUA, sa presupunem ca patronul are costuri lunare /angajat de 1000 de dolari, iar in Romania de numai 500 de dolari. Dar angajatul american produce 100 baloane, iar cel roman doar 40. In SUA, il costa 10 dolari balonul, pe cand in Romania 12,5 dolari. De ce ar veni in Romania, chiar daca avem costul cu forta de munca mai mic? Statistica a difuzat vineri datele cu privire la costul fortei de munca de la noi. Aflam astfel ca virgula) cheltuielile lunare ale angajatorilor cu salariatii de la noi au fost anul trecut in medie de 2813 lei/salariat, mai mare cu 5,2% fata de 2012. Cresterea costului cu forta de munca nu inseamna ca salariatii au fost mai bine platiti, costul cu forta de munca crescand mai repede decat cresterea salariului net mediu vezi mai jos graficul). Cresterea poate veni si din cresterea numarului de angajati care au urcat astfel volumul cheltuielilor angajatorului), fie din cresterea fiscalitatii, fie dintr-o combinatie a celor doua elemente. Dupa reducerea cu 5 pp a CAS, costul cu forta de munca va cunoaste o reducere in dinamica, dar acest lucru se va vedea doar in viitoarele statistici. Mai important decat costul lunar al angajatorului cu salariatii mi se pare costul lunar al fortei de munca pe unitatea de produs.

Salariatii au castigat, in medie, in 2013, cu 72 lei mai mult decat in 2012 la nivel net

Castigul salarial mediu lunar brut pe total economie realizat in 2013 a fost de 2. 163 de lei, cu 4,8%, respectiv 100 de lei, mai mare comparativ cu cel din anul precedent, in timp ce, la nivel net, castigul salarial mediu lunar a ajuns la 1. 579 de lei, inregistrand de asemenea o crestere de 4,8%, adica 72 de lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica INS).

Economiile tarilor asiatice se prezinta mai bine decat era asteptat. India, crestere prognozata de 5,5%

Se asteapta ca India si statele invecinate din sudul Asiei isi vor grabi cresterea economica, conform unui raport, care preconizeaza o expansiune economica rapida in regiune, potrivit Deutsche welle. Banca de Dezvoltare a Asiei asteapta ca cresterea economica anuala a Indiei sa sara la 5. 5 %, iar pentru anul urmator aceasta se preconizeaza sa fie chiar mai mare de 6.

Femeile au contribuit mai mult decat barbatii la diversitatea genetica a speciei umane- studiu

Femeile au contribuit mai mult decat barbatii la diversitatea genetica a speciei umane, din momentul in care primii oameni moderni au plecat din Africa, acum 70. 000 de ani, potrivit unui studiu, iar acesta ar putea fi rezultatul unui numar mai mic de barbati care s-au imperecheat cu mai multe femei. Desi legile biologiei spun ca ADN-ul masculin si cel feminin contribuie in proportii relativ egale la aparitia urmatoarei generatii, aceste reguli nu spun nimic despre cati dintre reprezentantii fiecarui sex trebuie sa fie implicati in proces pentru perpetuarea sustinuta a speciei, relateaza Mediafax.

Studiu: Femeile au contribuit mai mult decat barbatii la diversitatea genetica a omului

Femeile au contribuit mai mult decat barbatii la diversitatea genetica a speciei umane, din momentul in care primii oameni moderni au plecat din Africa, acum 70. 000 de ani, arata o cercetare citata de Mediafax. Astfel, se pare ca ar fi vorba de un numar mai mic de barbati care s-au imperecheat cu mai multe femei.

Iata de ce conduc femeile mai prost decat barbatii, cu adevarat! Afla toate motivele

Un studiu realizat la Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii a ajuns la concluzia ca femeile conduc, cu adevarat, mai prost decat barbatii. Cercetatorii au studiat peste 6,5 milioane de accidente auto si .

De ce conduc femeile mai prost decat barbatii. Afla toate motivele

Un studiu realizat la Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii a ajuns la concluzia ca femeile conduc, cu adevarat, mai prost decat barbatii.

ştiri de la Playtech

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,9688 seconds )