Libnet.ro
UNICEF

07:46

Preturile Medii

Libnet Ro
Ungaria ar putea reduce din nou preturile carburantilor

Ungaria ar putea reduce din nou preturile carburantilor

Ungaria va analiza daca se impune o interventie pentru reducerea pretului carburantilor, dupa o analiza care va fi realizata de Oficiul central de statistica KSH) asupra preturilor medii in regiune.

Ungaria: Guvernul ar putea interveni pentru a reduce preturile carburantilor, care sunt mai mari decat in tarile din jur

Guvernul de la Budapesta va analiza daca se impune o interventie pentru reducerea pretului carburantilor, dupa o analiza care va fi realizata de Oficiul central de statistica KSH) aspra preturilor medii in regiune, a declarat luni ministrul ungar al Economiei, Marton Nagy, intr-un interviu pentru cotidianul financiar Vilaggazdasag, preluat de Reuters.

ANALIZA Noul pret la energie impus producatorilor este peste nivelurile din piata Cine castiga dintr-un pret mai mare

Preturile impuse la vanzarea energiei electrice si gazelor naturale de catre producatori au scazut, fiind mentinute plafoanele actuale la consumatorii finali, pana in martie 2025. Aceasta este, foarte pe scurt, efectul Ordonantei aprobate miercuri in Guvern, care modifica schema de plafonare-compensare a preturilor. insa, noul pret reglementat la producatorii de energie electrica, de 400 leiMWh, nu reflecta realitatea din piata, fiind mult peste nivelurile medii.

Storia: Apartamentele de vanzare, cu 9% mai scumpe decat in ianuarie 2023

Inceputul anului marcheaza o crestere de 9% pentru apartamentele de vanzare, comparativ cu luna ianuarie 2023, insa preturile medii raman relativ similare cu cele din decembrie 2023. Pretul solicitat pe metru patrat pentru apartamentele noi de vanzare a crescut cu 10% in luna ianuarie 2024 vs. ianuarie 2023, in timp ce pretul apartamentelor vechi a crescut, in medie, cu 8%.

Chiriile in Bucuresti au crescut cu 19% de la un an la altul. Care sunt preturile in restul tarii

Un raport recent al Storia. ro privind piata chiriilor din Romania dezvaluie ca in Bucuresti chiriile au inregistrat o crestere semnificativa de 19% de la un an la altul. Aceasta evolutie indica o dinamica accentuata pe piata imobiliara din Capitala. insa, la nivel national, preturile medii in principalele orase au cunoscut variatii interesante. Sibiu se evidentiaza .

De ce trenul pierde in Romania lupta cu masina - De la vitezele de melc, pana la WC-urile murdare

Trenul pierde tot mai mult teren in Romania, fiindca preturile biletelor au crescut, dar conditiile nu sunt mai bune, vitezele medii sunt sub 45 kmh si ramele electrice noi se lasa asteptate. in loc sa fie tot mai multa lume care alege calea ferata in loc de sosele, lucrurile stau din ce in ce mai rau. Cum am ajuns aici? De ce multi romani nici nu vor sa auda de calatoria cu trenul? De ce si cei care merg des sunt tot mai dezamagiti?.

Eurostat: Romania, printre tarile cu cea mai mare crestere a preturilor la curent

Preturile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au continuat sa creasca semnificativ in primul semestru din 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, de la 25,3 euro100 kWh la 28,9 euro100 kWh, iar Tarile de Jos, Lituania si.

Romania, printre tarile cu cele mai mari scumpiri ale energiei electrice din UE

Preturile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au continuat sa creasca semnificativ in primul semestru din 2023, de la 25,3 euro100 kWh la 28,9 euro100 kWh, potrivit Eurostat.

Eurostat: Romania, printre tarile UE cu cea mai mare crestere a preturilor la electricitate

Preturile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au continuat sa creasca semnificativ in primul semestru din 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, de la 25,3 euro100 kWh la 28,9 euro100 kWh, iar Tarile de Jos, Lituania si Romania sunt statele membre UE cu cel mai semnificativ avans, in moneda nationala.

Eurostat: Romania, in topul tarilor UE la cresterea preturilor la electricitate

Preturile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au continuat sa creasca semnificativ in primul semestru din 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, de la 25,3 euro100 kWh la 28,9 euro100 kWh, iar Tarile de Jos, Lituania si Romania sunt statele membre UE cu cel mai semnificativ avans, in moneda nationala, arata datele .

Cat costa 1 kg de zahar in Kaufland Bulgaria. Salariile in tara vecina sunt mai mici decat in Romania

Preturile au inregistrat o crestere semnificativa in tara noastra, avand un impact negativ asupra tuturor locuitorilor. Cu toate acestea, se pare ca si in alte tari situatia este asemanatoare sau chiar mai grava. De exemplu, in Bulgaria, preturile pentru un kilogram de zahar de la Kaufland au atins cote foarte ridicate, in ciuda faptului ca veniturile medii sunt si mai mici decat cele din Romania. Cat costa 1 kg de zahar in Kaufland Bulgaria .

Cat costa 1 kg de zahar in Kaufland Bulgaria. Vei ramane uluit, bulgarii au salariile mai mici decat ale romanilor

Preturile au crescut semnificativ la noi in tara si scumpirea i-a afectat pe toti. Se pare, insa, ca nici alte tari nu stau mai bine la acest capitol. Din contra, Bulgaria a ajuns sa plateasca preturi colosale pentru un kilogram de zahar de la Kaufland, desi salariile medii sunt mai mici si decat in Romania.

Consiliul Concurentei sustine ca preturile medii ale alimentelor vizate de plafonarea adaosului s-au redus cu pana la 49% in marile magazine, in luna august

Consiliul Concurentei sustine ca preturile medii ale alimentelor vizate de ordonanta de plafonare a adaosurilor comerciale s-au redus cu pana la 49% in marile lanturi de magazine, in august comparativ cu luna iunie, se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri. Raportul realizat de Consiliul Concurentei poate fi consultat integral AICI .

Preturile medii la unele alimentele de baza au scazut cu 49%, in august. Analiza facuta in magazine de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a facut o analiza a preturilor medii ale alimentelor de baza si a constatat ca s-a inregistrat o scadere de 49% in luna august, comparativ cu luna iunie.

Consiliul Concurentei: Alimentele de baza s-au ieftinit in ultimele doua luni cu aproape 50%

Preturile medii ale alimentelor de baza vizate de ordonanta de plafonare a adaosurilor comerciale au scazut cu pana la 49% in marile lanturi de magazine, in luna august a acestui an comparativ cu luna iunie din 2023, potrivit datelor analizate de Consiliul Concurentei. Cele mai mari reduceri s-au inregistrat la fructe si legume: pretul mediu al prunelor a scazut cu 49%, cel al strugurilor, cu 47%, in timp ce rosiile, ceapa, ardeii galbeni, morcovii si cartofii s-au ieftinit cu 31% pana la 37%, in august 2023 fata de iunie 2023.

Ce s-a intamplat cu pretul alimentelor de baza dupa introducerea plafonarii adaosurilor comerciale

Preturile medii ale alimentelor de baza vizate de ordonanta de plafonare a adaosurilor comerciale au scazut cu pana la 49% in marile lanturi de magazine, in luna august a acestui an, comparativ cu iunie 2023, potrivit datelor analizate de Consiliul.

Consiliul Concurentei sustine ca preturile medii ale alimentelor de baza au scazut cu pana la 43%

Consiliul Concurentei sustine ca, urmare a Ordonantei de Urgenta vizand plafonarea adoasului comercial, preturile medii ale alimentelor de baza au scazut cu pana la 43% in prima saptamana din august, comparativ cu luna iunie, in marile magazine. O prima analiza a Consiliului, dupa intrarea in vigoare a OUG, indicase o scadere a preturilor cu 34%. intre timp, procentul a ajuns la 43%. Cel mai mult s-au ieftinit rosiile, strugurii, ardeii si cartofii. in schimb, merele rosii si spata de porc s-au scumpit putin.

Plafonarea adaosului comercial: Cu cat s-au ieftinit alimentele de baza in august fata de iulie

Preturile medii ale alimentelor de baza au scazut, in prima saptamana din august, cu pana la 43%, a anuntat, miercuri, Consiliul Concurentei.

Consiliul Concurentei a facut verificari in urma reducerii preturilor la alimentele de baza. Care sunt concluziile

Preturile medii ale alimentelor de baza vizate de ordonanta privind plafonarea adaosurilor comerciale au scazut cu pana la 43%, in prima saptamana din luna august comparativ cu luna iunie in marile retele comerciale, conform datelor analizate de Consiliul Concurentei. Cel mai mult s-au ieftinit rosiile, strugurii, adreii Bianca, cartofii si ceapa. Preturile medii ale alimentelor .

Consiliul Concurentei: Preturile la alimentele de baza aproape s-au injumatatit dupa plafonare

Preturile medii ale alimentelor de baza vizate de ordonanta privind plafonarea adaosurilor comerciale au scazut cu pana la 43% in prima saptamana din luna august comparativ cu luna iunie in marile retele comerciale, conform datelor analizate de.

actualitate, 07:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,208 seconds )