Libnet.ro
UNICEF

08:30

IN PRIMA JUMATATE A ANULUI 2020 Investitiile straine directe au scazut la 352 milioane de euro

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IN PRIMA JUMATATE A ANULUI 2020 Investitiile straine directe au scazut la 352 milioane de euro

Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 352 milioane de euro, in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu 2,697 miliarde de euro, in perioada ianuarie - iunie 2019. continuă pe Ziarul Bursa

CBRE: Investitiile imobiliare au totalizat 395 milioane de euro in prima jumatate a anului

Volumul investitiilor imobiliare din Romania a totalizat aproximativ 395 milioane de euro in prima jumatate a anului 2020, cu 17% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit companiei CBRE. Cladirile de birouri au fost proprietatile cele mai cautate de investitori, reprezentand 88% din volumul tranzactionat si alte proiecte similare sunt disponibile spre vanzare, cumuland o valoare de peste 350 mil. euro, conform unui comunicat trimis redactiei.

Isopan Est a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere de 6% a volumului de productie

Isopan Est a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere de 6% a volumului de productie, atingand un total de 1. 3 milioane metri patrati de panouri realizate in fabrica din Popesti-Leordeni. in acelasi timp, profitabilitatea companiei a crescut cu 80%, conform unui comunicat trimis redactiei.

Profitul Grupului Alro a crescut de trei ori in prima jumatate a anului

Profitul Grupului Alro a crescut de peste trei ori in primul semestru, la 253,66 milioane lei, in timp ce vanzarile au scazut cu 10%, la 1,36 miliarde lei, iar productia de aluminiu primar a scazut cu 4% in primele sase luni comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019, la 137. 163 tone, potrivit rezultatelor raportate miercuri de grup, conform news. ro.

Sursele regenerabile au produs un record de 10% din energia globala in prima jumatate a anului

Turbinele eoliene si panourile solare au produs in primul semestru din 2020 un nivel record de 10% din electricitate pe plan global, in urma declinului centralelor pe carbune, dar sunt necesare schimbari mai profunde pentru indeplinirea tintelor stabilite conform Acordului de Paris privind schimbarile climatice, din 2015, se arata intr-un studiu al companiei de consultanta in probleme climatice Ember, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Deficitul comercial a crescut in prima jumatate de an, dar nu pentru ca am importat mai mult ci pentru ca scaderea exporturilor a fost mai mare decat cea a importurilor

Importurile Romaniei din prima jumatate a anului au fost mai mari decat exporturile cu 8,6 miliarde de euro, cu aproape un miliard mai mult decat deficitul balantei comerciale din aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Institutul National de Statistica luni dimineata. Cresterea provine din scaderea mai pronuntata a exporturilor 18,1%) decat cea a importurilor 12,6%). in perioada 1. VI 2020, exporturile au insumat 28,6 miliarde euro, iar importurile 37,25 miliarde de euro, mai arata INS.

Raiffeisen Bank a inregistrat un profit de 280 milioane de lei in prima jumatate a anului

Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 280 milioane de lei, fata de 384 milioane de lei la final de S12019. Activele totale ale Raiffeisen Bank au atins valoarea de 46,1 miliarde lei. Activitatea de creditare a continuat sa creasca, iar soldul creditelor acordate clientilor bancii a ajuns la 28,5 miliarde de lei, in crestere cu 4%, fata de perioada similara a anului 2019, conform unui comunicat trimis redactiei.

Numarul deceselor din prima jumatate a acestui an a fost mai mic decat in primele 6 lui din 2019

In primele 6 luni din acest an in Romania au decedat cu aproape 6. 000 de romani mai putini decat in prima jumatate de an 2019, arata datele transmise azi de Institutul National de Statistica. in aprilie si iunie 2020 decedatii au fost mai numerosi decat in lunile corespunzatoare din 2019, dar in rest, fiecare luna din primele 6 de anul trecut a adus mai multe decese decat in anul coronavirusului. in cifre, totalul deceselor in prima jumatate a acestui an era de 130. 766, iar in primele 6 luni din anul trecut totalul fusese de 136. 541 decese, conform Hotnews. ro.

Numarul deceselor din prima jumatate a acestui an a fost mai mic decat in primele 6 luni din 2019

In primele 6 luni din acest an in Romania au decedat cu aproape 6. 000 de romani mai putini decat in prima jumatate de an 2019, arata datele transmise luni de Institutul National de Statistica. in aprilie si iunie 2020 decedatii au fost mai numerosi decat in lunile corespunzatoare din 2019, dar in rest, fiecare luna din primele 6 de anul trecut a adus mai multe decese decat in anul coronavirusului. in cifre, totalul deceselor in prima jumatate a acestui an era de 130. 766, iar in primele 6 luni din anul trecut totalul fusese de 136. 541 decese.

Rompetrol a inregistrat rezultate financiare in scadere in prima jumatate a anului

Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului KMG International, a inregistrat in primul semestru din acest an rezultate financiare in scadere, pe fondul volatilitatii fara precedent a pietei petrolului, dar si a impactului generat de pandemia cu noul coronavirus, conform unui comunicat trimis redactiei.

Paternalismul libertarian si guvernarea liberala 2019-2020- cantecul de lebada al PNL

Un eveniment recent, ce va capata un loc in istorie prin efectele globale pe care le-a generat, este pandemia de coronavirus din prima jumatate a anului 2020. Virusul, a carui forta de contagiune a adus aminte de gripa spaniola din anii de dupa primul razboi mondial, s-a raspandit cu rapiditate intr-o lume globalizata si interconectata.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2153 seconds )