Libnet.ro
UNICEF

07:30

Proiectele Educatiei

Libnet Ro
Ministrul Educatiei nu crede ca scolile sunt pregatite pentru testarea antidrog

Ministrul Educatiei nu crede ca scolile sunt pregatite pentru testarea antidrog

Proiectele frumoase care nu pot fi puse in practica nu folosesc nimanui. Ministrul Educatiei Ligia Deca crede ca scolile, in marea lor majoritate, cu infrastructura actuala, nu au tot ce le trebuie pentru a face testare antidrog.

Guvernul suplimenteaza bugetele mai multor ministere pe final de an

ACTUALIZARE - Bugetul pe 2024 al Ministerului Energiei, avizat favorabil --- *ACTUALIZARE - Aviz favorabil in Comisiile de specialitate din Parlament pentru bugetul Ministerului Agriculturii --- *ACTUALIZARE - Aviz favorabil in comisiile de specialitate pentru bugetul Ministerului Educatiei --- *ACTUALIZARE - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a primit aviz favorabil pe bugetul 2024 --- *ACTUALIZARE - Aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru bugetul Ministerului Muncii --- *ACTUALIZARE - Bugetul Ministerului Culturii - aviz favorabil in comisiile de specialitate --- *ACTUALIZARE - Aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru bugetul Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sans --- Proiectele de lege privind bugetul de stat si al asigurarilor sociale de stat pe 2024 intra de luni in dezbaterea comisiilor Parlamentului, votul final urmand sa fie dat miercuri in plen.

Alerta de frauda la Ministerul Educatiei. Posibil sa fie suspendate platile PNRR. Gheorghe Ialomitianu (PMP): E bine ca s-a descoperit, dar e o rusine pentru Romania, ca vor sa fure din fondurile europene (VIDEO)

Alerta la Ministerul Educatiei. Platile pe proiectele derulate prin PNRR ar putea fi suspendate, pe baza suspiciunilor de frauda constatate de Autoritatea de Audit a Curtii de Conturi, potrivit surselor Edupedu. ro. Gheorghe Ialomitianu, fost ministru de Finante, a comentat in emisiunea Politica Zilei, moderata de Ioana Constantin, pe B1 TV, acest subiect referitor la suspiciunile de frauda de la Ministerul Educatiei.

Bolos: Bugetul Educatiei pentru 2024 ramane unul centrat pe investitii

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a declarat, joi, ca bugetul care va fi alocat anul viitor Educatiei va ramane unul centrat pe investitii, urmand sa fie alocati 12 miliarde de lei pentru proiectele care se deruleaza prin Planul National de Redresare si Rezilienta si Politica de coeziune.

Conferinta CSR si sustenabilitate

ACTUALIZARE - Dalia Stoian, EFdeN: Termenul de sustenabilitate este inteles gresit --- *ACTUALIZARE - Constantin Damov, Coalitia pentru Economia Circulara: O parte din profit trebuie intors catre comunitatea locala --- *ACTUALIZARE - Florin Spataru - Consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului: Avem nevoie de investitii de 300 miliarde dolari pentru atingerea tintelor de decarbonizare --- *ACTUALIZARE - Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabila: Planul de actiune pentru economia circulara e stabilit pana in anul 2032 --- *ACTUALIZARE - Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabila: Codul Sustenabilitatii va ajuta companiile sa se pregateasca pentru raportarea prevazuta de noua directiva europeana --- *ACTUALIZARE - Maria Grapini, europarlamentar: Ritmul de reglementare este mai mare decat cel al implementarii --- *ACTUALIZARE - Alina Bilan, presedintele ARDLD: Nimeni dintre autoritatile de management sau autoritatile locale nu a verificat la final daca proiectele finantate din fonduri europene si-au atins obiectivele privind sustenabilitatea --- *ACTUALIZARE - Cosmina Frincu, BRD: Cream o retea de parcuri naturale urbane in treisprezece municipii din Romania --- *ACTUALIZARE - Gabriela Folcut, ARB: Gradul de incluziune financiara in Romania - 68% la jumatatea anului 2022 --- *ACTUALIZARE - Corina Minculescu, OTP: Factorii ESG conteaza in ratingul companiilor si costul de finantare --- *ACTUALIZARE - Alina Bilan, presedintele ARDLD: Inegalitatile de profil in teritoriu in privinta educatiei financiare au ramas aceleasi --- *ACTUALIZARE - Alina Bilan, presedintele ARDLD: Parteneriatul public-privat este cheia pentru dezvoltarea sustenabila --- Ziarul BURSA organizeaza conferinta CSR si sustenabilitate, in data de 10 octombrie 2023, incepand cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucuresti.

Ministerul Educatiei, despre bugetul alocat pentru reducerea abandonului scolar

Ministerul Educatiei ME) vine cu precizari privind implementarea Programului National pentru Reducerea Abandonului ScolarPNRAS: Nu exista probleme privind suplimentarea sumelor necesare scolilor pentru implementarea activitatilor asumate prin proiectele din PNRAS. Cu privire la situatia platilor catre unitatile de invatamant beneficiare a fondurilor dinProgramul National pentru Reducerea Abandonului Scolar PNRAS), mentionam ca, inanul 2023, Ministerul Educatiei .

Ministerul Educatiei: Nu exista probleme privind suplimentarea sumelor pentru proiectele din Programului National pentru Reducerea Abandonului Scolar

Ministerul Educatiei a transmis, vineri, ca nu exista probleme privind suplimentarea sumelor necesare scolilor pentru proiectele din Programului National pentru Reducerea Abandonului Scolar.

Ministrul Educatiei: Procesul de aderare la OCDE reprezinta o oportunitate unica

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a afirmat, marti, ca procesul de aderare la OCDE reprezinta o oportunitate unica, prin participarea Romaniei la grupurile de lucru si la proiectele realizate de organizatie.

Evaluarea Nationala ar putea sa se desfasoare, anul viitor, intre 25 si 28 iunie Bacalaureatul - intre 17 iunie si 4 iulie

Ministerul Educatiei a facut publice, marti, proiectele de calendar privind examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat de anul viitor. Conform acestora, Evaluarea Nationala ar urma sa se desfasoare in perioada 25-28 iunie, cu afisarea primelor rezultate in 3 iulie. Prima sesiune de Bacalaureat s-ar putea desfasura intre 17 iunie si 4 iulie, iar cea de-a doua intre 8-22 august, potrivit News. ro.

Hubert Thuma, despre protejarea mediului in Ilfov: Multi tineri ne-au ajutat la ecologizari si ne-au rugat sa ii anuntam de fiecare data cand avem un astfel de proiect (VIDEO)

Hubert Thuma PNL), presedintele Consiliului Judetean CJ) Ilfov, a salutat duminica, la Podcast B1 implicarea tinerilor voluntari in proiectele de mediu desfasurate in judetul Ilfov. Acesta a dat ca exemplu actiunile de ecologizare si a subliniat importanta educatiei in dezvoltarea comunitatilor locale: Vreau sa le multumesc celor care au venit sa ne ajute in mod voluntar. Multi tineri au venit, ne-au ajutat la ecologizari si ne-au rugat sa ii anuntam de fiecare data cand avem un astfel de proiect.

Iohannis organizeaza astazi o ceremonie, cu ocazia promulgarii Legilor Educatiei

Presedintele Klaus Iohannis va promulga, astazi, Legile Educatiei, intr-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 17:00. Pe 22 mai, proiectele legilor invatamantului preuniversitar si superior au fost adoptate de Senat, in calitate de for legislativ decizional. USR si Forta Dreptei au contestat la CCR noile legi ale Educatiei, pe motiv .

Ceremonie la Palatul Cotroceni pentru promulgarea Legilor Educatiei

Presedintele Klaus Iohannis promulga, marti, Legile Educatiei, intr-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni. Ceremonia de semnare a decretelor de promulgare a legilor educatiei se va desfasura marti, de la ora 17. 00, conform news. ro. Senatul a adoptat, in calitate de for decizional, proiectele legilor invatamantului preuniversitar si superior, pe data de 22 mai. Parlamentarii USR si partidul Forta Dreptei au sesizat Curtea Constitutionala pe legile educatiei nationale. Neregulile gasite privind legile educatiei .

Ajutor pentru elevii din judetul Ilfov, de la clasa 0 pana la clasa a XII-a: S-au obtinut finantari importante!

Stefan Radulescu, vicepresedintele ConsiliuluiJudeteanIlfov, a vorbit in cadrul Conferintei Nationale invatam cu folos, lectii de succes in educatie din Ilfov, despre ajutorul pe care elevii il pot primi din partea autoritatilor si despre proiectele in domeniul educatiei pregatite.

Noile Legi ale Educatiei, votate in Senat chiar in prima zi de greva generala a profesorilor USR si Forta Dreptei le vor ataca la CCR: Aceste legi instituie un sistem al specialilor, protejeaza plagiatorii si cresc controlul politicului

Proiectele Legilor Educatiei au fost votate de Senat, camera decizionala, luni, in prima zi de greva generala a profesorilor. USR a anuntat deja ca le va ataca la Curtea Constitutionala. Amintim ca proiectele au fost votate, pe 10 mai, si in Camera Deputatilor. Si la vremea respectiva au fost dur criticate de USR.

Legile Educatiei au fost adoptate. Cele doua proiecte de lege merg la promulgare la Klaus Iohannis

Senatorii au adoptat astazi cele doua legi ale Educatiei. Unul dintre proiectele de lege face referire la legea invatamantului preuniversitare si cel de-al doilea la legea invatamantului superior.

Legile Educatiei au fost adoptate de Senat. Cele doua proiecte de lege merg la promulgare

Senatorii au adoptat astazi cele doua legi ale Educatiei. Unul dintre proiectele de lege face referire la legea invatamantului preuniversitare si cel de-al doilea la legea invatamantului superior.

Ligia Deca: Profesorii care ocupa un post in zonele defavorizate vor avea o prima de instalare egala cu cinci salarii minime

Ligia Deca, ministrul Educatiei, a declarat luni, la dezbaterile din plenul Senatului, care urmeaza sa voteze proiectele Legilor Educatiei, ca institutia pe care o conduce si-a aratat sprijinul fata de profesori, fiind introduse o serie de modificari in aceste acte normative. Una dintre le prevede o prima pentru cadrele didactice care lucreaza in medii defavorizate, echivalenta cu cinci salarii minime brute pe tara.

Senatul voteaza, astazi, legile Educatiei

Proiectele referitoare la legile Educatiei intra la vot, in plenul Senatului, in ziua de luni, 22 mai 2023. Documentele supuse atentiei senatorilor sunt doua proiecte de lege, insotite de rapoartele comisiei de invatamant din Senat. Unul dintre proiecte este al Legii invatamantului preuniversitar, iar celalalt este al Legii invatamantului superior. Pentru ambele proiecte de lege, .

Legile Educatiei au trecut de Camera Deputatilor Opozitia critica rezultatul: Dupa 9 ani de presedintie Iohannis, atat s-a putut: Promovarea mediocritatii, celebrarea plagiatului, conectarea politica pana in maduva sistemului de educatie

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege a invatamantului superior si proiectul de lege a invatamantului preuniversitar. Ambele au plecat de la propuneri ale Ministerului Educatiei si au suferit modificari pe parcurs, amendamente introduse tot de politicienii Puterii. Toate amendamentele USR au fost respinse. De altfel, partidul a criticat dur proiectele de lege rezultate: Dupa noua ani de presedintie a domnului Klaus Werner Iohannis, atat s-a putut.

Legile Educatiei, adoptate de Camera Deputatilor. Ce modificari au adus deputatii legilor Ligiei Deca Religia, optionala la BAC. Examen propriu organizat de licee, dupa Evaluarea Nationala

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, cele doua proiecte de lege propuse de ministrul Educatiei Ligia Deca: legea invatamantului preuniversitar si legea invatamantului superior. Deputatii USR si cei ai AUR au anuntat ca nu sustin proiectele si au votat impotriva acestora.

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2205 seconds )