Libnet.ro
UNICEF

10:01

Proiectul Deep

Libnet Ro
Cristian Busoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei si competitivitatea industriei europene

Cristian Busoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei si competitivitatea industriei europene

Europarlamentarul Cristian Busoi, presedintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, precizeaza intr-un comunicat de presa ca proiectul de exploatare a gazelor offshore din Marea Neagra se profileaza ca o sursa esentiala de gaz natural pentru Europa. Cristian Busoi, despre proiectul Neptun Deep Acesta subliniaza avantajele multiple pe care proiectul Neptun Deep le aduce Uniunii Europene: de la contributia la tranzitia energetica, la sprijinul pentru sectoarele economice si imbunatatirea competitivitatii.

Studiu: Proiectul Neptun Deep, responsabil de 209 milioane tone CO2

Greenpeace Romania si Bankwatch Romania au lansat studiul elaborat de ERCST European Roundtable on Climate Change and Sustainable Transition) care analizeaza impactul climatic al proiectului de extragere a gazelor din Marea Neagra din perimetrul Neptun Deep) si riscurile privind neindeplinirea obiectivelor asumate de Romania.

Activistii de mediu ataca proiectul de gaze Neptun Deep: Va fi cel mai mare poluator din Romania

Organizatiile de mediu Greenpeace si Bankwatch acuza companiile OMV Petrom si Romgaz ca minimizeaza impactul de mediu al proiectului de gaze Neptun Deep, care va deveni cel mai mare poluator din Romania.

Greenpeace ataca in instanta PUZ-ul emis pentru proiectul de gaze Neptun Deep din Marea Neagra

Greenpeace cheama in judecata autoritatile si companiile OMV Petrom si Romgaz pentru nereguli grave in procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, potrivit unui anunt al organizatiei de mediu.

Greenpeace ataca in instanta PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep: riscuri la adresa speciilor vulnerabile din Marea Neagra

Greenpeace cheama in judecata autoritatile si companiile OMV Petrom si Romgaz pentru nereguli grave in procesul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, au anuntat miercuri reprezentantii organizatiei neguvernamentale.

Greenpeace ataca in instanta PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep

Greenpeace cheama in judecata autoritatile si companiile OMV Petrom si Romgaz) pentru nereguli grave in procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep.

Greenpeace vrea sa blocheze proiectul de miliarde de dolari pe care Petrom si Romgaz il au in Marea Neagra

Greenpeace cheama in judecata autoritatile si companiile OMV Petrom si Romgaz pentru nereguli grave in procesul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, au anuntat miercuri.

2023 a fost un an remarcabil pentru implementarea Strategiei 2030 a OMV Petrom

Cel mai mare producator de petrol si gaze din sud-estul Europei, OMV Petrom, a anuntat ca 2023 a fost un an remarcabil in ceea ce priveste implementarea Strategiei 2030. Astfel, proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagra, denumit Neptun Deep, a intrat in faza de dezvoltare si, totodata, compania si-a extins portofoliul de proiecte verzi.

Proiectul de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagra ar putea afecta pestii si mamiferele marine, avertizeaza organizatia de mediu Bankwatch Romania

Proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagra denumit Neptun Deep va avea un impact major asupra unor specii marine, iar doua specii protejate vor fi afectate de proiect. Organizatia de mediu Bankwatch Romania a publicat un articol in care explica ce riscuri sunt.

Proiectul Neptun Deep inregistreaza progrese importante: peste 80% din valoarea contractelor de executie a fost atribuita

OMV Petrom, cea mai mare companie integrata de energie din sud-estul Europei, a continuat sa faca progrese semnificative in implementarea proiectului Neptun Deep. Compania a semnat un acord cu o valoare estimata de 325 de milioane de euro1 pentru platforma de foraj semi-submersibila Transocean Barents, pentru o perioada minima de un an si jumatate. in plus, a fost semnat un contract de aproximativ 140 de milioane de euro cu Halliburton Romania pentru servicii integrate de foraj. Acestea se adauga contractului de 1,6 miliarde de euro anuntat anterior cu Saipem pentru instalatiile offshore, precum si altor contracte mai mici.

Proiectul Neptun Deep inregistreaza progrese importante: 80% din valoarea contractelor a fost atribuita

OMV Petrom a facut progrese majore in implementarea proiectului Neptun Deep. Compania a semnat un acord cu o valoare estimata de 325 de milioane de euro pentru platforma de foraj semi-submersibila.

Gazele din Marea Neagra: OMV Petrom a atribuit noi contracte, de aproape jumatate de miliard de euro, pentru foraj

Proiectul Neptun Deep privind gazele din Marea Neagra avanseaza, fiind atribuita peste 80% din valoarea contractelor de executie, informeaza compania OMV Petrom. Aceasta a semnat un acord cu o valoare estimata de 325 de milioane de euro pentru platforma de foraj semi-submersibila Transocean Barents, pentru o perioada minima de un an si jumatate. in plus, a fost semnat un contract de aproximativ 140 de milioane de euro cu Halliburton Romania pentru servicii integrate de foraj.

Romgaz ia in calcul sa apeleze la pietele externe pentru a putea investi in proiectul Neptun Deep

Romgaz ar putea apela la pietele externe pentru a atrage fondurile necesare realizarii proiectului Neptun Deep, pentru ca volumul este unul ridicat.

Transgaz incepe in curand lucrarile la conducta Tuzla-Podisor care preia integral productia Neptun

Transgaz, compania nationala de transport a gazului natural, este pe punctul de a incepe lucrarile la conducta Tuzla-Podisor, un proiect de peste 300 de kilometri, destinat preluarii gazelor din proiectul Neptun din Marea Neagra, acolo unde investitori sunt OMV Petrom si Romgaz. Tuzla-Podisor este aproape de prima sudura. Conducta preia integral productia din Neptun-Deep. La .

Ministrul Energiei: Suntem pe punctul de a deveni primul producator de gaze din Europa. Neptun Deep este proiectul fanion

Romania are cel putin zece premiere europene in sectorul gazelor naturale si este pe punctul de a deveni, din 2027, primul producator de gaze din Europa, a declarat, marti, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ion Sterian, Transgaz: Gazoductul Tuzla-Podisor, care aduce gazele din Marea Neagra, va fi complet operational la 1 iulie 2025, inaintea Neptun Deep

Directorul general al Transgaz a anuntat ca gazoductul legat de proiectul Neptun Deep va fi operational mult inaintea exploatarii din Marea Neagra.

Christina Verchere, OMV Petrom: Obiectivul nostru ramane sa demaram productia la Neptun Deep in 2027

CEO-ul cele mai mari companii de energie din regiune are incredere ca proiectul de gaze naturale din Marea Neagra va demara la timp. Si seful Romgaz spune ca proiectul avanseaza rapid.

Activistii Greenpeace au protestat in jurul Neptun Deep: Marea Neagra e in pericol!

Activistii Greenpeace au protestat marti pe litoralul romanesc, atat in apa, cat si pe uscat, pentru a atrage atentia asupra riscurilor implicate de proiectul Neptun Deep pentru biodiversitate.

Burduja: intr-un scenariu moderat, rezistam cu stocurile noastre de gaze. Suntem la un grad de umplere de 101% Exploatarea Neptun Deep va face din Romania cel mai mare producator de gaze din Europa (VIDEO)

Sebastian Burduja PNL), ministrul Energiei, a declarat ca depozitele de gaze ale Romaniei au atins nivelul de supraplin, deci, intr-un scenareiu moderat, la iarna ne vom putea descurca doar cu stocurile noastre. Ministrul a mai vorbit si despre proiectul Neptun Deep. Exploatarea gazelor din acest perimentul al Marii Negre ar urma sa inceapa, daca e respectat calendarul, in 2027.

Presedintele Ungariei, catre Klaus Iohannis: Vrem sa cumparam gaz din Romania si sa reducem dependenta fata de Rusia

Presedintele Ungariei,Katalin Novak, a discutat cu Presedintele Klaus Iohannis despre vanzarea de gaze si despre proiectul Neptun Deep. Katalin Novak i-a zis lui Iohannis ca ar dori sa cumpere o cantitate mai mare de gaze din Romania pentru a reduce dependenta fata de Rusia. Daca vorbim de cooperarea energetica intre cele doua tari, acesta e un domeniu extrem de important pentru cele doua tari. Cu Neptun Deep o noua oportunitate se deschide. Uniunea Europeana are aici o obligatie, ar fi bine ca si UE sa investeasca aici. Eu cred ca tarile UE sa acceada la resursele care le revin din partea UE si as fi bucuroasa daca resursele ar fi accesibile si pentru aceste investitii. Vreau sa atrag atentia domnului presedinte asupra faptului ca Ungaria vrea sa cumpere gaz si sa reducem dependenta fata de Rusia, a spus presedintele Ungariei.

actualitate, 10:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2303 seconds )