Libnet.ro
UNICEF

05:15

Proteste impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. Baimarenii se alatura initiativei

Adevărul Adevărul,
Proteste impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. Baimarenii se alatura initiativei

Baia Mare este unul din orasele in care va avea loc un protest impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. Invitatia a fost facuta pe facebook, unde peste 100 de baimareni si-au anuntat deja prezenta. continuă pe Adevărul

Protest la Timisoara impotriva proiectului minier de la Rosia Montana

Timisorenii dau adunarea pe Facebook pentru un mare miting pregatit pentru duminica, 1 septembrie, in Piata Victoriei.

Remus Cernea, fost consilier al lui Victor Ponta, ataca Executivul dupa adoptarea proiectului privind Rosia Montana: Guvernul Romaniei a trecut de linia rosie. Opozitia trebuie sa se mobilizeze, iar interventia straina este legitima

Remus Cernea, fost consilier al lui Victor Ponta, critica adoptarea, de catre Executiv, a proiectului de lege privind Rosia Montana, sustinand ca prin avizarea acestui proiect de lege, Guvernul Romaniei incearca suspendarea statului de drept si subordonarea unor institutii publice importante catre interesele companiei private RMGC. Proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana a fost adoptat in sedinta de guvern de marti, el urmand sa fie transmis Parlamentului.

Un parlamentar isi intreaba alegatorii cum sa voteze proiectul minier de la Rosia Montana

Deputatul clujean Aurelia Cristea anunta, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca din prima zi a lui septembrie ii va consulta pe cei care au ales-o privind proiectul minier de la Rosia Montana. Ea spune ca votul sau in Parlament trebuie sa reflecte dorinta oamenilor din colegiul care au votat-o.

Redeventa pentru proiectul minier de la Rosia Montana, majorata la 6%. La cat se ridica redeventele in alte tari

Executivul a avizat proiectul de lege privind exploatarea minereurilor de aur si argint de la Rosia Montana, judetul Alba. Odata cu demararea lucrarilor, Romania se va transforma in cel mai mare producator de aur al Uniunii Europene, relateaza.

FOTO Redeventa pe care statul roman o va incasa pentru proiectul minier de la Rosia Montana a fost majorata la 6%. La cat se ridica redeventele in alte tari

Executivul a avizat proiectul de lege privind exploatarea minereurilor de aur si argint de la Rosia Montana, judetul Alba. Odata cu demararea lucrarilor, Romania se va transforma in cel mai mare producator de aur al Uniunii Europene.

Toamna debuteaza cu proteste. Mitinguri in tara si in strainatate impotriva proiectului de lege referitor la Rosia Montana. Barladenii ies in strada impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist

Mai multe actiuni de protest sunt anuntate duminica, 1 septembrie, atat in tara cat si in strainatate. Asociatia Alburnus Maior anunta ca in prima zi de toamna vor avea loc proteste in principalele orase din tara, dar si in mai multe capitale din lume, precum Paris, Londra si Washington, fata de decizia Guvernului de a adopta un proiect de lege referitor la Rosia Montana, pe care asociatia il descrie drept proiectului legii speciale dedicate RMGC. Duminica sunt asteptate proteste si la Barlad jud. Vaslui), fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, in conditiile in care compania petroliera Chevron se pregateste sa instaleze primele sonde de foraj pentru explorarea regiunii.

Proteste in tara si in strainatate impotriva proiectului de lege referitor la Rosia Montana

Asociatia Alburnus Maior anunta ca in data de 1 septembrie vor avea loc proteste in mai multe orase din tara, dar si din afara tarii fata de decizia Guvernului de a adopta un proiect de lege referitor la Rosia Montana, informeaza un comunicat de presa.

Proteste in tara si la Bruxelles ale ecologistilor impotriva proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana

Ecologistii organizeaza duminica, 1 septembrie, de la ora 17. 00, un mare protest in toata tara impotriva proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana. Spiritele s-au incins dupa ce guvernul a aprobat un proiect de lege privind reglementarea exploatarii miniere de la Rosia Montana.

Cum motiveaza Guvernul proiectul de lege privind aprobarea proiectului Rosia Montana

Proiectul de lege privind proiectul minier de la Rosia Montana, aprobat in sedinta Guvernului desfasurata marti, 27 august 2013 cuprinde si o expunere prin care se motiveaza demersul executivului. Sunt invocate efectele crizei economice din Europa, necesitatea modernizarii domeniului industrial romanesc si crearea de noi locuri de munca.

Reactii politice la adoptarea de catre Guvern a proiectului Rosia Montana: Un ministru intreaba pe Facebook ce crede lumea ca va face / Un senator PNL sustine ca se va lega cu lantul, la fel cum a anuntat Daciana Sarbu

De ce noi romanii trebuie sa legm mereu din doua rele ???? Proiectul Rosia Montana este clar ca a fost gresit pornit ! grafia apartine ministrului Grapini - n. red. ), scrie ministrul Maria Grapini pe contul sau de Facebook. Dupa ce guvernul din care face parte a adoptat proiectul de lege referitor la Rosia Montana, urmand sa il trimita in Parlament, Grapini intreaba: Ce credeti ca voi face ?. Pe de alta parte, ministrul Mediului, Rovana Plumb, declara ca va veghea . ) sa nu existe niciun fel de impact la nivelul cetatenilor. Sorin Rosca Stanescu PNL): Asa cum a anuntat ca va face Daciana Sarbu, sotia lui Ponta, asa voi face si eu. Prefer sa stau in lanturi decat sa accept asa ceva.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2173 seconds )