Libnet.ro
UNICEF

16:00

Puciul din Turcia si bombele nucleare de la Incirlik. Statele Unite ridica toate restrictiile de zbor catre Turcia

România Liberă România Liberă,
Puciul din Turcia si bombele nucleare de la Incirlik. Statele Unite ridica toate restrictiile de zbor catre Turcia

Expertii in problema Orientului Mijlociu estimeaza ca puciul esuat al unei grupari a Armatei din Turcia, care a incercat sa preia puterea vineri noapte, a trimis unde de soc in randul NATO si in intreaga lume. continuă pe România Liberă

Revista presei: Legatura Romaniei cu puciul din Turcia; romanii disparuti in atacul din Nisa; spagile pentru permisul auto

Ambasadorul Turciei la Bucuresti, Osman Koray Ertas, a facut declaratii despre puciul din Turcia,doi romani sunt de negasit dupa atacul terorist care a avut loc in Nisa, Franta, care sunt mitele date pentru promovarea examenului auto acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. Pentru ca suntem constienti ca nu va putem oferi inca) [].

LIVE TEXT Lovitura de stat esuata din Turcia: Un nou bilant al mortilor - peste 290 de persoane/ 6.000 de persoane arestate dupa tentativa de puci / Comandantul bazei de la Incirlik si consilierul sef militar al presedintelui, arestati

O noua zi agitata in Turcia, a doua dupa lovitura de stat esuata de vineri noaptea. Autoritatile dau asigurari ca au preluat controlul integral asupra principalelor orase din tara, cu exceptia Instanbului unde mai raman cateva grupuri de conspiratori care inca nu s-au predat. Intre timp, operatiunea de epurare se desfasoara in forta, 6. 000 de persoane, dintre care jumatate militare, fiind arestate. Printre acestia se numara comandantul bazei de la Incirlik, folosita de trupele aliate pentru raidurile contra Statului Islamic, care este acuzat de complicitate la tentativa de puci si consilierul sef militar al presedintelui Erdogan. Liderul turc a promis la inmormantarea victimelor violentelor de vineri noaptea ca va continua sa curete virusul din institutiile statului, in conditiile in care Franta, ingrijorata de valul de arestari, a avertizat ca puciul esuat nu ii ofera lui Erdogan un cec in alb pentru epurari. ------------19:50: Erdogan afirma ca Turcia ar trebui sa evite orice intarziere in aplicarea pedepsei cu moartea. Reuters)19:29: Erdogan isi indeamna sustinatorii sa ramana in strada, in pietele publice. Reuters)18:32 Ministerul turc de Externe: Bilantul mortilor creste la peste 29017:24 Consilierul sef pe probleme militare al presedintelui Recep Erdogan, Ali Yazici, a fost arestat duminica, in legatura cu puciul esuat, anunta CNN Turk. 17:05 Armata turca spune ca sta la comanda statului si poporului turc - declaratie e Armatei Turciei, citata de NTV16:35: Citeste aici profilul lui Fethullah Gulen, clericul turc aflat in exil in SUA, acuzat de Erdogan ca s-ar afla in spatele loviturii de stat esuate. 16:31 John Kerry spune ca puciul esuat din Turcia nu a intrerupt lupta SUA impotriva Statului Islamic. Pentagonul anunta reluarea raidurilor aeriene din Turcia impotriva gruparii teroriste16:08 Premierul Binali Yildirim: Viata a revenit la normalitate in Turcia15:41 Turcia va scrie guvernelor occidentale, inclusiv SUA, pentru a cere sa-i extradeze pe sustinatorii lui Gulen15:19 Comandantul bazei aeriene de la Incirlik, generalul Bekir Ercan Van, a fost retinut pentru complicitate la tentativa de puci de vineri, informeaza Reuters precizand ca informatia este oficiala. 15:12 Erdogan promite: Vom continua sa curatam virusul din institutiile statuluiVezi in articol principalele momente ale zilei.

Decizie de ultima ora luata de presedintele turc Erdogan cu privire la baza NATO din Turcia

Tentativa loviturii de stat afecteaza relatia militara cu Statele Unite ale Americii, informeaza CNN. Baza aeriana Incirlik din Turcia, care este folosita de americani pentru operatiunile din Siria, a.

Tentativa de lovitura de stat militara din Turcia a esuat: 265 de morti si 1.440 de raniti. / Liderii de la Ankara il acuza pe predicatorul turc Fethullah Gulen, aflat in exil in SUA, ca ar fi in spatele puciului si vorbesc despre razboi cu Statele Unite

Tentativa de lovitura de stat care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata in Turcia a esuat. Cetatenii fideli lui Recep Erdogan au iesit in strada, la indemnul acestuia, pentru a-l sustine dupa ce liderul turc a denuntat o tentativa de lovitura de stat organizata de o factiune a armatei. Cel putin 265 de oameni si-au pierdut viata in confruntarile dintre fortele fidele lui Erdogan - armata si civili - si rebelii anti-guvernamentali, iar 1. 440 au fost raniti. Cea mai mare parte a liderilor care au organizat puciul s-au predat sau au fost capturati, iar cativa au fost ucisi in confruntari. Ankara a declansat deja operatiunea de epurare: peste 2. 700 de judecatori si procurori si 3. 000 de soldati au fost retinuti, printre ei fiind si nume importante precum un membru al Curtii Constitutionale si comandantii Armatelor a II-a si a III-a. Turcia a anuntat deja ca ia in calcul reintroducerea pedepsei cu moartea pentru pedepsirea celor responsabili, in timp ce Angela Merkel a cerut ca acestia sa fie tratati respectandu-se regulile statului de drept. Premierul turc Binali Yildirim a facut o declaratie extrem de dura la adresa SUA, afirmand ca orice tara care il adaposteste pe clericul Gulen principalul inamic al presedintelui turc, aflat in exil in SUA - n. red. ) nu poate fi un prieten al Turciei si va fi considerata in razboi cu Turcia. MAE roman a anuntat ca nu sunt romani printre victime. Din totalul de 261 de cetateni romani aflati in Turcia o parte au fost deja repatriati si urmeaza ca a o a doua cursa umanitara Tarom sa plece din Turcia in aceasta noapte. ----------1:38 Secretarul de stat american John Kerry raspunde Turciei: Afirmatiile ca SUA au fost implicate in tentativa de lovitura de stat sunt false si daunatoare Reuters)1:11 Un grup de militari turci a sosit in Grecia pentru a prelua elicopterul Black Hawk0:50 Egiptul a blocat sambata o declaratie a Consiliului de Securitate al ONU care urma sa denunte tentativa de lovitura de stat din Turcia diplomati pentru AFP)duminica, 00:40 Premierul grec ii transmite lui Erdogan ca solicitarile de azil ale celor 8 militari turci vor fi examinate rapidVezi in articol principalele momente ale zilei.

Baza aeriana Incirlik din Turcia a fost izolata. Acolo se afla unitati NATO si americane

Consulatul SUA din Turcia a anuntat ca baza aeriana Incirlik, unde se afla unitati NATO si americane a fost izolata. in plus, alimentarea cu energie electrica a fost sistata, informeaza CNN.

Statele Unite ridica toate restrictiile de zbor catre Turcia

Autoritatile americane au ridicat restrictiile de zbor impuse intre Statele Unite ale Americii si Turcia, dupa tentativa esuata de puci impotriva presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, au anuntat luni autoritatile aviatiei civile americane, citate de France Presse, transmite Agerpres. FAA Federal Aviation Administration) a ridicat toate restrictiile de zbor catre si dinspre Turcia la ora locala 13:45 17:45 GMT), in ziua de 18 iulie 2016, a anuntat intr-un comunicat de presa succint agentia federala americana.

Decizie incredibila luata de americani: Toate zborurile intre Statele Unite si Turcia, interzise pana la 1 septembrie

SUA au decis ca pana la 1 septembrie toate zborurile intre Statele Unite si Turcia sa fie interzise. Astfel ca nicio companie aeriana, fie ea americana sau straina, nu are voie sa zboare in.

Statele Unite interzice zborurile spre si dinspre Turcia, dupa lovitura de stat esuata

Toate zborurile intre Statele Unite si Turcia au fost interzise pana la 1 septembrie, potrivit Administratiei americane de Aviatie FAA), citata de Aviation Channel.

Statele Unite interzic zborurile spre si dinspre Turcia, dupa lovitura de stat esuata

Toate zborurile intre Statele Unite si Turcia au fost interzise pana la 1 septembrie, potrivit Administratiei americane de Aviatie FAA), citata de Aviation Channel.

Turcia ar putea raci relatia cu Statele Unite, daca americanii nu-l vor extrada pe Fethullah Gulen

Turcia pare decisa sa forteze mana aliatilor din SUA pentru a obtine extradarea lui Fethullah Gulen, marele adversar al presedintelui Erdogan. Premierul turc Binali Yildirim a declarat luni ca punerea sub semnul intrebarii a prieteniei cu SUA - n. red. ) poate fi pusa pe agenda daca America nu il va extrada pe fostul cleric.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2199 seconds )