Libnet.ro
UNICEF

18:45

Recomandata Sanatatii

Libnet Ro
Romania, pe ultimul loc din UE cand vine vorba de vaccinare impotriva HPV

Romania, pe ultimul loc din UE cand vine vorba de vaccinare impotriva HPV

Romania nu sta deloc bine la capitolul vaccinare impotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), tara noastra va avea nevoie de cel putin 50 de ani pana cand va atinge rata recomandata de imunizare impotriva aceste infectiei cu transmitere sexuala. in Romania, fetele si baietii care au intre 11 si 19 .

Doar sapte tari din lume indeplinesc standardele OMS privind calitatea aerului

Australia, Estonia, Finlanda, Grenada, Islanda, Mauritius si Noua Zeelanda sunt singurele respecta limita recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) pentru micile particule in suspensie expulzate de masini, camioane si procese industriale.

STUDIU Doua treimi dintre adulti dorm prea putin! Riscul de accident vascular cerebral si dementa creste pe fondul unui somn cu probleme

La ora actuala, tulburarile de somn reprezinta o adevarata epidemie globala, conform specialistilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, avand in vedere faptul ca doua treimi dintre adulti dorm mai putin de 8 ore pe noapte. Privarea de somn este o problema ce creste riscul pentru numeroase afectiuni. insa la fel de periculos poate fi si somnul care depaseste media recomandata de 7-9 ore pe noapte.

Asa apar cele mai groaznice boli Cata apa trebuie sa bem, de fapt, intr-o zi

Medicul renumit, prof. dr. Vlad Ciurea, avertizeaza cu privire la cantitatea de apa pe care ar trebui sa o consumam zilnic si impactul asupra sanatatii. intr-un interviu acordat unei emisiuni de la Antena 3 CNN, acesta subliniaza ca hidratarea adecvata este esentiala pentru mentinerea unui echilibru alcalin in organism, protejandu-ne astfel de afectiuni grave. Cantitatea recomandata de apa .

Singura bautura care contine alcool si este recomandata pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: Previne accidentul cerebral si cardiac!

Prof. dr Vlad Ciurea a explicat ce efect are alcoolul asupra creierului si asupra organismului si care este bautura care poate fi consumata intr-o cantitate decenta si care poate avea efecte benefice asupra sanatatii.

Adevarul despre efectele untului asupra sanatatii. Cantitatea recomandata pentru consumul zilnic

Din cauza numarului mare de calorii si a continutului bogat de grasimi saturate, untul nu este o alegere sigura pentru organism, insa daca este consumat cu moderatie, alaturi de alimentele potrivite, sanatatea nu va avea de suferit.

Prunele uscate, beneficii uimitoare asupra sanatatii. Cantitatea recomandata pentru consumul zilnic

Potrivit unor studii, pe langa faptul ca ajuta la reglarea sistemului digestiv, consumate zilnic, prunele uscate pot avea si alte efectebenefice asupra organismului.

Capsunile, sub lupa expertilor. Cum pot fi consumate in siguranta si ce portie este recomandata pe zi. Efectele lor, explicate de specialisti

Sezonul capsunilor este in toi, astfel ca expertii in siguranta alimentara au explicat cum pot fi consumate aceste fructe delicioase fara consecinte asupra sanatatii. Acestia au.

Ce contine supa la plic: 10 E-uri si multa sare

Supa la plic are pana la 10 E-uri si pana la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit un studiu realizat de InfoCons.

InfoCons: Supa la plic are cu peste 150% mai multa sare decat doza zilnica recomandata

Potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supa la plic ce se regasesc pe piata din Romania, supa la plic are pana la 10 E-uri si pana la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, se arata intr-un comunicat de presa .

Supa la plic cu multa sare si cu pana la 10 E-uri. Avertismentul specialistilor

Supele la plic din comert contin pana la 10 E-uri si pana la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, se arata intr-un studiu realizat de InfoCons. Ce se afla in compozitia supelor la plic InfoCons a constatat ca, din punct de vedere al ingredientelor regasite in compozitie: 89,66% din produsele analizate au in compozitie taiteipaste cu un procent cuprins intre 44,9% si 93% din compozitia produsului 44,83% au in compozitie legume deshidratate cu un procent cuprins intre 2,2% si 28,5% din compozitia produsului.

Ce contine de fapt supa la plic

Supa la plic contine pana la 10 E-uri si pana la 12,8 grame de sare, cu 156 % mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, atrage atentia InfoCons, care a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supa la plic de pe piata din Romania.

Avertisment pentru cei care consuma supa la plic: ce au descoperit autoritatile

Supa la plic are pana la 10 E-uri si pana la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supa la plic ce se.

Crenvursti de porc din Romania cu doar 10% carne de porc in compozitie si 11 E-uri

Un studiu recent demonstreaza ca procentul de carne de porc din crenvursti poate sa reprezinte doar 10%. Mai exact, compozitia variaza la produsele din magazine intre 10 si 93%, informeaza InfoConf. Ce contine eticheta unuia dintre cele mai comercializate produse Exista si produse care sunt comercializate sub denumirea Crenvursti carne de porc, insa primul ingredient din lista este carnea de pui. Carnea de porc se afla pe a patra pozitie in lista ingredientelor. Din punct de vedere al altor ingrediente regasite in compozitie : 57. 89% au in compozitie apa , fiind si cel de-al doilea ingredient 31. 57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Ingredientele de pe eticheta se afla in ordine descrescatoare : primul fiind in cantitatea cea mai mare , iar ultimul in cantitatea cea mai mica. Din punct de vedere al aditivilor alimentari regasiti in crenvurstii de porc: 100% din produse au in compozitie E-uri aditivi alimentari ) ; Numericul de aditivi alimentari variaza intre 2 11 : 5. 26% din produse au in compozitie 11 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 9 E-uri 21. 05% din produse au in compozitie 8 E-uri ; 5. 26% din produse au in compozitie 7 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 6 E-uri ; 5. 26% din produse au in compozitie 5 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 4 E-uri ; 21. 05% din produse au in compozitie 3 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 2 E-uri ; Din punct de vedere al produselor ce contin aditivi alimentari regasiti frecvent situatia se prezinta astfel : 100% dintre produsele studiate au avut in componenta nitrit de sodiu E250); 84. 21% dintre produsele studiate au avut in componenta difosfat de sodiu E450); 84. 21% dintre produsele studiate au avut in componenta acid asorbic E300); 57. 89% dintre produsele studiate au avut in componenta carmina E120); Cantitatea de sare s-a situat intre 1. 02g si 3g . Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproximativ 2. 5 milioane de decese ar putea fi prevenite daca nivelul de consum global al sarii ar scadea pana la cantitatea recomandata de 5 gramezi.

Horoscopul sanatatii pentru final de noiembrie. Zodiile care stau rau la acest capitol in ultimele saptamani de toamna

Astrologii au adus noi detalii pentru toate zodiile horoscopului. Unele semne au probleme de sanatate in perioada care vine. Din pacate, finalul lunii noiembrie nu este deloc unul fantastic pentru ele. Acestea nu se bucura de o stare deosebita si chiar le este recomandata o vizita la specialisti pentru a se asigura ca lucrurile nu .

Autoritatile tac iar Bucurestiul este tot mai poluat in sezonul rece

De cateva zile Bucurestiul este extrem de poluat cu particule PM 10 si PM 2,5, in special seara, noaptea si dimineata. Care sunt cele mai poluate zone din Bucuresti De exemplu, potrivit datelor oficiale din Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului, duminica, la statia din Voluntari, la iesirea din Bucuresti, s-au inregistrat depasiri pentru PM 2,5 de 6 ori mai mari fata de media zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, iar la PM 10, dublu fata de recomandari.

Alexandru Rafila, anunt oficial pentru elevi: Masca va fi recomandata, nu va fi impusa

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat miercuri seara, la Antena 3, ca in viitorul an scolar masca va fi recomandata, nu va fi impusa.

Alexandru Rafila, anunt despre noua formula de vaccin impotriva Covid-19

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a anuntat ca Romania va primi noua formula de vaccin impotriva Covid-19 in luna octombrie, noteaza Antena 3. Cea de-a patra doza, noua formula, care va fi accesibila din toamna acestui an, va fi destinata noilor tulpini, iar Rafila sustine ca va fi recomandata in contextul in care actuala varianta nu ajuta la oprirea raspandirii. Din octombrie, o noua formula de vaccin impotriva Covid-19 .

MINISTERUL SANATATII: Utilizarea asistentei tehnice a OMS este recomandata pentru indeplinirea tintelor din PNRR pe sanatate

Ministerul Sanatatii a transmis astazi ca utilizarea asistentei tehnice furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Banca Europeana pentru Investitii si Banca Mondiala este recomandata pentru indeplinirea reformelor din Planul National de Redresare si Rezilienta.

Ministrul Rafila, acuzat de USR ca a dat pe sest 21 de milioane de euro pentru consultanta catre OMS, unde a fost angajat pe post de conducere Reactia Ministerului Sanatatii

UPDATE Ministerul Sanatatii recunoaste ca a negociat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii un contract de peste 21 de milioane de euro pentru consultanta in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta PNRR). Potrivit unui comunicat, in cadrul PNRR, componentele Sanatate si Digitalizare, coordonatorii de reforme si investitii sunt responsabili de indeplinirea tintelor si jaloanelor aferente, fiind recomandata utilizarea asistentei tehnice furnizate de organizatii si institutii internationale, respectiv Organizatia Mondiala a Sanatatii, Banca Europeana pentru Investitii si Banca Mondiala.

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2309 seconds )