Libnet.ro
UNICEF

17:01

Sfantul Andrei si legendele dacice

Adevărul Adevărul,
Sfantul Andrei si legendele dacice

Exista specialisti care cred, ca dupa crestinarea teritoriului de la nordul Dunarii si asimiliarea credintelor si practicilor crestine, sarbatoarea Sfantului Andrei a luat locul sarbatorii unei presupuse divinitati dacice, Santandrei, personificare a lupului. continuă pe Adevărul

Peste 700.000 de romani il sarbatoresc pe Sfantul Andrei.

Peste 700. 000 de romani isi sarbatoresc, vineri, onomastica, cu ocazia sarbatorii Sfantului Andrei. Se spune ca daca in ziua de Sfantul Andrei vremea va fi buna, o sa avem parte de o iarna blanda, transmite Digi 24. Camera Deputatilor a adoptat in iunie proiectul de lege care prevede ca ziua de 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, sa fie declarata zi libera. Prin decretarea zilei de 30 noiembrie drept zi nelucratoare, romanii au doua zile libere, deoarece ei sunt liberi si pe 1 Decembrie, Ziua .

Aproape 700.000 de romani isi sarbatoresc onomastica de Sfantul Andrei

Aproape 700. 000 de romani isi sarbatoresc vineri ziua onomastica pe data de 30 noiembrie de Sfantul Andrei. Din totalul romancelor care isi sarbatoresc onomastica vineri, 286. 592 poarta numele de Andreea,.

E sarbatoare in casele a peste 700.000 de romani. La multi ani de Sfantul Andrei

Aproape 700. 000 de romani isi sarbatoresc astazi onomastica de Sfantul Andrei, iar cu aceasta ocazie le uram si noi La multi ani! Din totalul celor care poarta numele Sfantului Apostol Andreia sunt.

Evenimente dedicate Zilei de Sfantul Andrei, in sectorul 6

Primaria Sectorului 6 organizeaza, in perioada 30 noiembrie - 02 decembrie, evenimente dedicate Zilei de Sfantul Andrei si Zilei Nationale a Romaniei, in Parcurile Drumul Taberei si Crangasi, relateaza un comunicat de presa.

A trait sau nu Sfantul Andrei in Romania?.

Potrivit unei traditii controversate, apostolul ar fi trait intr-o pestera din Dobrogea. Una dintre cele mai apreciate figuri de sfant in spatiul romanesc este Apostolul Andrei. O multime de lacasuri de cult poarta hramul acestuia, iar foarte multi romani poarta numele de Andrei, Andreea sau derivate ale acestora, cum ar fi Andi. Mai mult, Biserica Ortodoxa Romana l-a declarat pe Sfantul Apostol Andrei drept ocrotitorul Romaniei. De unde a plecat, insa, aceasta venerare a Apostolului .

Sfantul Andrei Traditii, superstitii si obiceiuri

Stiai ca Santandrei este o divinitate geto-daca, pe care crestinii au asociat-o cu Sfantul Apostol Andrei cel dintai chemat, ocrotitorul Romaniei? Santandrei a preluat numele si data de celebrare a Apostulului lui Iisus.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2151 seconds )