Libnet.ro
UNICEF

08:45

Soarta cainilor fara stapan a fost decisa.

România Liberă România Liberă,
Soarta cainilor fara stapan a fost decisa.

Cainii fara stapan care nu vor fi revendicati sau adoptati vor fi eutanasiati, este decizia deputatilor care au discutat luni proiectul de lege privind cainii comunitari, transmite Mediafax. Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile in care cainii fara stapan sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea daca dispun de resurse pentru a mai pastra animalele in . continuă pe România Liberă

Ce reglementari propune Oprescu pentru situatia cainilor fara stapan.

Primariul Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a propus Comisiei Juridice un set de amendamente prin care sa rezolve situatia cainilor fara stapan, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Capitalei. Astfel, Oprescu doreste stabilirea unui set de reguli clare si a unui termen de sapte zile in care cainii fara detinator sa fie adoptati sau revendicati. Dupa acest termen, cainii vor fi eutanasiati. Citeste si Deputatii dezbat in comisii legea privind cainii fara stapan Totodata, edilul .

Cine protesteaza pro si contra eutanasierii cainilor fara stapan.

Peste 300 de persoane au participat duminica, in Parcul Izvor din Bucuresti, la un protest referitor la problema cainilor vagabonzi. Protestantii au cerut ridicarea maidanezilor de pe strazile Capitalei, pentru siguranta locuitorilor. Participantii au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje printre care Nu sunt hrana pentru caini!, Strada mea nu e cotet si Vrem legea lui Ionut!. La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu si .

Subiectele Zilei: Elena Udrea: PDL are nevoie de Basescu. Despartirea de presedinte tine partidul la 14%-18%; Cum se poate rezolva problema cainilor fara stapan: cele trei solutii legale la care pot sa apeleze autoritatile; Sefii care isi bat joc de bani

Cum trateaza Armata romana stresul posttraumatic. Peste 30. 000 de militari romani au fost in misiune in Irak si Afganistan. Potrivit datelor facute publice de Ministerul Apararii Nationale MApN), 135 dintre acestia s-au intors raniti. 23 au. Moartea lui Ionut a fost negociata pe bani in Primaria Capitalei. Consilierii generali USL au votat referendumul cerut de primarul Sorin Oprescu privind eutanasierea maidanezilor, dar la pachet cu interesele cerute de PSD. Ionut Anghel a.

Cainii fara stapan, pe mana parlamentarilor. Cand se va solutiona problema

Membrii Comisiilor de administratie si juridica din Camera Deputatilor se intalnesc azi pentru a dezbatere proiectul de lege privind gestionarea cainilor fara stapan cu decizia Curtii.

Pot fi eutanasiati cainii fara stapan sau nu? Ce lege se aplica, cine si cum a modificat-o

Cainii fara stapan pot fi eutanasiati si astazi in baza Ordonantei de Urgenta nr. 155/2001, care permite aplicarea solutiei radicale daca dupa expirarea termenului de cazare de 7 zile cainii nu au fost revendicati sau adoptati, au explicat pentru HotNews. ro specialisti in drept. Astfel, nu e nevoie practic de nici o ordonanta de urgenta, cum a cerut presedintele Traian Basescu Guvernului nici de un vot in Parlament pentru a avea o lege. Este suficient ca legea in vigoare sa fie aplicata, sub rezerva ca decizia Curtii obliga legiuitorul sa o faca mai previzibila, dar nu interzice eutanasierea.

Deputatii dezbat in comisii legea privind cainii fara stapan.

Deputatii din comisiile juridica si de administratie au inceput, luni, dezbaterile asupra legii privind cainii fara stapan, in prezenta primarului general Sorin Oprescu si a reprezentantilor unor ONG-uri, relateaza Mediafax. Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a precizat, la inceputul sedintei, ca vor fi discutate doar articolele vizate de observatiile Curtii Constitutionale si ca, daca sunt dezbateri pe alte aricole, acestea nu au efect in cadrul .

Zgonea: Luni sau marti, proiectul de lege privind cainii fara stapan sa fie adoptat de plen

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va cere Comisiilor de administratie si juridica sa ia in dezbatere, luni dupa-amiaza, proiectul de lege privind gestionarea cainilor fara stapan, astfel incat acesta sa fie adoptat saptamana viitoare de plen.

Parintii lui Ionut, la protestul anti-maidanezi: Copilul meu traia daca nu erau cainii comunitari

Cateva zeci de persoane s-au adunat, vineri seara, in Piata Romana din Bucuresti, la protestul in care se cere rezolvarea problemei cainilor fara stapan. Printre manifestanti, care protesteaza pasnic.

Brigitte Bardot ii scrie lui Basescu pentru a apara cainii maidanezi din Romania.

Actrita Brigitte Bardot ii transmite presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa in care denunta proiectul de exterminarea sistematica a tuturor cainilor fara stapan din Romania. In urma cu cateva zile, un copil in varsta de patru ani, ranit de un caine, a decedat in lipsa ingrijirilor, in urma ranilor suferite. In fata acestei drame teribile, tin sa imi exprim infinita tristete si gandurile mele se indreapta inainte de toate catre familia sa. Dar sunt, de asemenea, extrem de socata .

Tudor Pendiuc le cere parlamentarilor o consultare si un parteneriat privind legea cainilor fara stapan

Primarul Tudor Pendiuc care este si presedintele Asociatiei Primarilor din Romania este de parere ca o lege promulgata de Parlamentul Romaniei ar putea rezolva problema cainilor fara stapan. La Pitesti in asociere cu fundatia Iubiti Maidanezii au fost sterilizati din 2004 pana in prezent un numar de 13. 000 de caini fara a avea insa un efect vizibil pe strazi.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2148 seconds )