Libnet.ro
UNICEF

20:15

Stratfor: Criza politica interna il va face pe premierul Erdogan sa treca pe planul doi afacerile externe

Adevărul Adevărul,
Stratfor: Criza politica interna il va face pe premierul Erdogan sa treca pe planul doi afacerile externe

Amplificarea din ultimele zile a protestelor anti-guvernamentale din Turcia a scos la iveala o serie de greseli guvernantilor. Dar, pe masura ce partidul premierului Erdogan, AKP Partidul Justitiei si Dezvoltarii) incepe sa scada in popularitate, ramane totusi o forta de temut in politica turca, noteaza Stratfor. continuă pe Adevărul

Analiza Stratfor: cauzele crizei politice din Turcia si pericolele externe care pandesc tara slabita de proteste

Amplificarea din ultimele zile a protestelor anti-guvernamentale din Turcia a scos la iveala o serie de greseli guvernantilor. Dar, pe masura ce partidul premierului Erdogan, AKP Partidul Justitiei si Dezvoltarii) incepe sa scada in popularitate, ramane totusi o forta de temut in politica turca, noteaza Stratfor.

Premierul Erdogan, acuzat ca vrea sa impuna o agenda islamica in Turcia

Cand Recep Tayyip Erdogan a venit la putere in 2002, Turcia era laudata de Occident drept un exemplu de democratie seculara, cu populatie majoritar musulmana, de succes. Insa, odata cu protestele ce au izbucnit in intreaga tara, primul ministru turc se confrunta acum cu una dintre cele mai mari provocari din cei 11 ani de cand se afla la putere, scrie Daily Telegraph. Un numar tot mai mare de cetateni - chiar si cei care l-au sustinut in trecut - il acuza acum pe Erdogan de un autoritarism sufocant si o trecere subtila spre conservatorismul religios. Ei spun ca Turcia este seculara doar cu numele si ca Erdogan promoveaza in prezent o evidenta agenda islamica.

VIDEO Miza electorala a protestelor din Turcia: premierul Erdogan le numeste extremiste, presedintele Gul le aproba pe cele calme

In timp protestatarii si politia s-au batut pe strazile celor mai importante orase din Turcia pentru a patra zi consecutiv, presedintele Abdullah Gul si premierul Tayyip Erdogan au viziuni diferite despre ceea ce se intampla in strada.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,209 seconds )