Libnet.ro
UNICEF

12:30

Strigat de revolta! Portugalia, paralizata de o greva generala ca urmare a masurilor de austeritate impuse de Guvern

Antena3 Antena3,
Strigat de revolta! Portugalia, paralizata de o greva generala ca urmare a masurilor de austeritate impuse de Guvern

Orasul Lisabona a fost paralizat de o greva generala a functionarilor publici. Angajatii scolilor, spitalelor si ai serviciilor de colectare au iesit in strada, numultumiti de noile masuri de austeritate,. continuă pe Antena3

Grecia va fi paralizata de o greva generala de 24 de ore. MAE roman a emis un avertisment de calatorie

Ministerul Afacerilor Externe MAE) atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Grecia ca cele doua confederatii sindicale din aceasta tara, GSEE Confederatia generala a lucratorilor.

Greva generala in Grecia si Portugalia: Oamenii protesteaza fata de masurile de austeritate

O noua greva generala, organizata la apelul celor doua sindicate din sectorul public paralizeaza miercuri Grecia. Doar serviciile medicale de urgenta functioneaza. Scolile sunt inchise, traficul este.

Grecia: A patra greva generala din acest an

Grecia se confrunta, miercuri, cu o noua greva generala de 24 de ore impotriva masurilor de austeritate impuse de creditorii sai internationali, informeaza Mediafax citand AFP. Aceasta mobilizare a sindicatelor din privat GSEE) si din sistemul public Adedy) este cea de-a patra greva generala de la inceputul anului si a afectat in principal, in cursul diminetii, legaturile maritime dintre Grecia continentala si insule, marinarii diferitelor companii din sector fiind majoritatea in greva.

Peste 10.000 de sindicalisti din invatamant - asteptati sa protesteze astazi in Bucuresti. Simion Hancescu, FSLI: Ne gandim sa declansam greva generala in invatamant la alegerile europarlamentare

Peste 10. 000 de membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant FSLI) sunt asteptati astazi la un miting la Guvern, urmat de un mars pana la Palatul Parlamentului, anunta FSLI. Principala revendicare a profesorilor este alocarea a 6% din PIB pentru educatie. Simion Hancescu, presedintele FSLI, a declarat pentru HotNews. ro ca daca nici dupa acest protest guvernul nu va incerca sa gaseasca solutii, membrii federatiei vor participa la un referendum in care vor spune daca doresc sa organizeze o greva generala in invatamant si cand. Sunt doua variante propuse de colegi: greva generala in preajma europarlamentarelor sau greva generala undeva spre sfarsitul anului scolar, in iunie, a afirmat pentru HotNews. ro Hancescu. Daca greva generala va fi declansata la europarlamentare, este vorba despre un boicot si vom monitoriza toti profesorii participanti la alegeri. Ideea e sa nu fie votati de catre cadrele didactice .

Medicii si sindicalistii Sanitas au inceput sa stranga semnaturi pentru greva generala

Nemultumiti de promisiunile guvernului Ponta, medicii si sindicalistii Sanitas au inceput deja sa stranga semnaturi pentru declansarea unei greve generale in conditiile in care solicitarile lor nu vor fi indeplinite. Joi, liderii Coalitiei Profesionistilor din Sistemul de Sanatate au avut o intalnire in care s-a stabilit ca solicitare principala marirea salariilor intregului personal medical cu un procent de 40% in urmatorii trei ani. Daca negocierile vor esua ne pregatim de greva, se precizeaza intr-un comunicat al Coalitiei. Solicitarea de dublare a salariilor rezidentilor, conditie anuntata anterior de prof. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor, ca fiind ne-negociabila, pare sa fi fost abandonata.

ştiri de la Antena3

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2346 seconds )