Libnet.ro
UNICEF

22:15

STUDIU De ce sistemul de plata defalcata a TVA trebuie sa ramana optional

Adevărul Adevărul,
STUDIU De ce sistemul de plata defalcata a TVA trebuie sa ramana optional

Un studiu realizat in luna septembrie de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei CDR) confirma dificultatea implementarii sistemului de plata defalcata a TVA si intareste concluziile la care a ajuns si Guvernul Romaniei, si anume ca acest sistem trebuie sa fie optional. continuă pe Adevărul

CDR: Sistemul de plata defalcata a TVA trebuie sa ramana optional

Un studiu realizat in luna septembrie de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei CDR) confirma dificultatea implementarii sistemului de plata defalcata a TVA si intareste concluziile la care a ajuns si Guvernul Romaniei, si anume ca acest sistem trebuie sa fie optional, se arata intr-un comunicat al CDR trimis Redactiei.

Plata defalcata a TVA - 4 probleme practice dupa doua saptamani de aplicare

Sistemul de plata defalcata a TVA este o noutate absoluta pentru practica fiscala din Romania si, asa cum era de asteptat in aceasta perioada de inceput, mai sunt lucruri de imbunatatit. Dupa doua saptamani de la aplicarea sa optionala, am testat si am identificat primele probleme practice, de baza. Identificarea problemelor mai complexe e. g. plati efectuate de terti, factoring)si interpretarea acestora de catre organele de inspectie fiscala necesita mai mult timp.

Statul roman NU este pregatit pentru Split TVA. Functionarii NU respecta termenele impuse de ei. Concluziile unei firme care a optat pentru plata defalcata a TVA

Nici macar Trezoreria nu este pregatita pentru Split TVA. Mega-consultantul financiar Ernst Young EY) Romania a optat pentru plata defalcata a TVA de la 1 octombrie, constatand ca.

Vlad Boeriu: Plata defalcata a TVA, obligatorie pentru toate firmele, nu poate sa functioneze in conditiile viitoarelor reglementari europene in domeniu

Romania se afla pe directia gresita in lupta cu evaziunea din TVA. La nivel european se discuta schimbarea completa a sistemului de TVA, OECD a elaborate mecanisme clare de combatere a fraudei in acest domeniu, iar noi ne consumam timp si energie cu.

CDR: 98% din firme considera ca plata defalcata a TVA nu este o masura folositoare si nici oportuna pentru economie

Introducerea platii defalcate a TVA, o masura care incurca foarte tare companiile corecte si care nu ajuta la reducerea evaziunii fiscale. Firmele participante la un sondaj derulat in septembrie de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei CDR) sustin, in.

Plata defalcata a TVA, probleme practice dupa doua saptamani de aplicare: trezoreria nu e pregatita

Sistemul de plata defalcata a TVA este o noutate absoluta pentru practica fiscala din Romania si, asa cum era de asteptat in aceasta perioada de inceput, mai sunt lucruri de imbunatatit, arata, intr-o analiza privind functionarea sistemului, Alex Milcev, partener, Liderul Departamentului de asistenta fiscala si juridica, EY Romania.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2183 seconds )